Back to Question Center
0

SEO & Дигитален маркетинг - магистърска прозрение от Semalt

1 answers:

Представете си, че имате магазин без никаква форма на означаване върху него. В най-добрия случай любопитни хора може да отпаднат, за да проверят продуктите или да поискат продукти, които не са свързани с това, което продавате. Но какво ще стане, ако имате магазин с правилното име и изображения на продуктите, които продавате? Това би могло да накара потенциалните клиенти да се регистрират, да задават въпроси запродукти и дори купуват някои от продуктите. Тези перспективи вероятно ще разпространят думата за вашия магазин и продукти на други хоракоето води до по-голям трафик, както и до продажби. Първият пример е подобен на сайт, който не е оптимизиран, докато вторият пример се отнася до добре оптимизиран сайт.

Водещият експерт на Semalt Digital Services, Андрю Дихан, подробно описва стратегията как да комбинираме SEO и дигитални маркетингови процеси.

Какво е SEO

Търсачката за оптимизация (SEO) е процесът на създаване на сайт, лесен за идентифициране,лесна за категоризиране и обхождане. На най-основното ниво оптимизацията помага на потребителите да намират вашия бизнес в средата на хиляди или милиони други фирми и е неразделна част от всяка дигитална маркетингова стратегия.

SEO цели да насочва потребителите към вашия бизнес чрез онлайн платформи. За да се постигне това,Вашият уеб сайт трябва да се класира високо в страницата с резултати от търсенето (SERP). За да стане това по-лесно да се разбере, е добър пример:

Всеки месец има повече от 14 милиарда търсения онлайн. Сега, представете си какво ще се случи, ако част от 14-те милиарда търсения търси вашия бизнес. За да получите насочен трафик към вашия сайт,компанията трябва да се класира високо в SERP, плащат на клик дейности и социални медии маркетинг.

За да процъфтява всеки бизнес, той трябва да рекламира. И за всеки онлайн бизнес,SEO е еквивалентът на безплатната реклама. Оптимизирането на сайта ви улеснява класирането на първата страница на SERP.

Тъй като има общоприето убеждение, че хората сканират и преглеждат първите 2 страници на SERP,класирането на първата страница дава възможност на бизнеса ви да бъде намерен от хората, търсещи информация, преди да купуват продукти.

Как работи SEO?

Роборите за търсачки използват текст, за да определят съдържанието на страницатана дейности, които носят резултати от търсенето, включително обхождане, сканиране и индексиране, както и оценка на приложимостта и възстановяването.Елементите, за които е известно, че допринасят за качествения рейтинг, включват:

  • Мета тагове
  • Достъпност и ползваемост
  • Съдържание на страницата
  • URL адреси и имена на уеб сайтове
  • Дизайн на страница
  • Характеристики на връзката

За да разберете как работи този цикъл, е важно да се запознаете подробно с начина, по който работи SEO:

1. Обхождането:

Търсачките имат софтуер, познат като паяк или робот, който обхождасъдържание в уеб страница. Обикновено не е възможно паякът да забележи, ако е добавена нова страница или е била актуализирана стара дневно. В резултат на това някои паяци може да не посещават уеб страница за месец или две. Освен това роботите не могат да обхождат защитени с пароластраници, Flash клипове, изображения и Javascript. Така че, ако имате по-голямата част от тези в сайта си, препоръчително е да стартирате симулатор на ключови думиза да видите дали те са обходени от софтуера.

2. Индексиране:

След като паякът завърши обхождането, страниците се съхраняват или индексират в a гигантска база данни, където съответната информация се извлича всеки път, когато потребител въведе определена ключова дума в търсачките.

3. Търсене на работа:

Когато се търси търсене, търсещата машина обработва заявката и го сравнява с индексираното съдържание. За да даде точни данни, търсещата машина трябва да измерва уместността на всички страници и да съответства с индексирани данни и ключова дума, въведена в SERP.

4. Алгоритъм:

Това е диагностичен инструмент, предназначен за пресяване на каталогизирани ключови думи и URL адреси със съответни фрази. Оценява вероятните отговори и връща страниците с фразата или думата, въведени по време на търсенията. По принцип има 3 алгоритми: алгоритми на място, извън сайта и цели обекти.

Всеки тип алгоритъм разглежда различни области на уеб страница, включителновръзки, мета маркери, плътност на ключовите думи и маркери за заглавията. Тъй като търсачките продължават да коригират алгоритмите си, трябва да сте в крак с тяхпромените, за да се поддържат високи класации.

5. Извличане:

Крайният резултат от процеса се показва в резултатите от търсенето.

Връзката между SEO и дигитален маркетинг

Повечето хора мислят, че няма разлика между SEO и дигиталния маркетинг,за да се изясни това, е важно да ги разгледаме по-задълбочено. SEO е насочена към постигането на органични резултати. От друга страна, цифрова маркетингът е насочен към цялостното онлайн съществуване на бизнес, който надхвърля оптимизацията на търсещите машини. Да помогнем на онлайн бизнесапроцъфтявайте, трябва да приемете надежден дигитален маркетингов подход и да въведете ефективна SEO стратегия.

SEO-интегриран дигитален маркетинг

Някои специалисти по маркетинг се отнасят до цялостна SEO като интегриран цифров маркетинг. Все повече и повече, SEO се развива в критичен аспект на ефективния дигитален маркетинг. За да разберете това, трябва да оцените колко SEO се е променило през годините. Техники, които са били ефективни през 90-те или 2011 г., вече са остарели, което изисква нови методи.Днес има много повече фактори, които се използват за влияние върху SEO, включително социални медии и реномирани връзки, за разлика от миналото.

Създаване на ефективна SEO стратегия

За да имате страхотна система за SEO, трябва да въведете ефективна SEO стратегия. Добрата стратегия включва:

1. Целеви пазар:

Ефективната SEO не е само за привличане на трафик към вашия сайт, тя трябва да помогне за да настроите добре демографските данни на потребителите и географските условия, за да сте сигурни, че достигате перспективи, интересуващи се от вашите продукти.

2. Подходящ за мобилни устройства подход:

Google настоява уеб сайтовете да се поберат в мобилните устройства и да дадат равни възможностиудовлетворението на потребителите на тези устройства, точно както хората, които използват компютри.

3. Още опции в търсачките:

За ефективност сайтът Ви не само трябва да се справя добре в една търсачка но и в други търсачки.

4. Ключовите думи съответстват на възвръщаемостта на инвестициите:

Фокусирайте вниманието си върху идентифицирането и използването на подходящи ключови думи за хората използвайте за търсене на информация, за да гарантирате възвръщаемостта на инвестициите.

5. Качествено съдържание и ясен уебсайт:

Вашият уеб сайт трябва да бъде приятелски настроен към потребителите, да е ясен за навигация и да има качествено съдържание.

В крайна сметка, в света на променящите се алгоритми, винаги трябва да знаете това SEO е безкраен процес. За да ви помогне да процъфтявате в средата на всички тези промени, помислете за вашата целева аудитория, въведете здраво стратегии за оптимизация и да помислите за използваемостта на вашия сайт Source .

November 27, 2017