Back to Question Center
0

Semalt обяснява защо трябва да оптимизирате снимките за SEO

1 answers:

Оптимизирането на изображенията е съществена част от цялостната работа на мястостратегия, така че трябва сериозно да направите SEO оптимизация, особено ако визуалното съдържание е ядрото на Вашата маркетингова кампания.Това е причината строителите на уеб сайтове като WordPress да предлагат автоматично форматиране на изображението като неразделна част от тяхната оптимизация на място .

Оптимизирането на изображенията трябва да обхваща снимки на вашия уеб сайтвключително заглавната част, избраните изображения и вградените изображения. Мениджър за успех на клиентите на Семалт , Игор Гамаменко обяснява защо изображениетооптимизирането е важно за вашето изпълнение.

Търси изображения

Когато оптимизирате вашите изображения с правилното форматиранеи фрази, те ще се покажат за свързано търсене на изображения в търсачката. Ако вашите изображения са изброени в Google изображениятърсения, ще получите повече трафик и ще подобрите видимостта на вашата марка. Когато оптимизирате всичките си изображения и създавате висококачественище забележите значителен ръст на трафика.

Скорост на сайта

Ако зареждате изображения с висока разделителна способност на уебсайта си,тя ще се забави и потребителите ще трябва да чакат да стигнат до основното съдържание на вашия сайт. Ниската скорост на сайта означава лоша практическа работа за васпосетителите, особено ако браузърът на потребителя изтегля графичните файлове.

Проблеми при зареждане

Проблемите със зареждането на изображения са чести, дори и при проблеманяма нищо общо със сървъра ви. При такъв сценарий посетителят на сайта ще прочете статията, но няма да вижда никакви изображения, само някои празниместа, където се предполага, че снимките са. Когато оптимизирате снимките си, като им добавите алтернативен текст, посетителите на сайта Ви може да не виждатно може да прочете какво представлява снимката след възникване на проблем със зареждането на изображението .

Как да оптимизирате снимките на сайта си

Компресиране

Компресирането на изображенията подобрява скоростта на зарежданена вашия уеб сайт. Като се има предвид, че повечето от посетителите ви имат достъп до сайта Ви на мобилни устройства, не е необходимо да се зареждат с висока разделителна способностизображения с теглото на мегабайти. Трябва да намалите размера на снимките си, като поддържате прилично качество. Също така форматирайте снимките сиза уеб, т.е. PNG, GIF и JPG. Можете също така да премахнете метаданните на вашите снимки, за да намалите размера още повече.

Дайте заглавие

Когато използвате безплатни снимки от интернет или фотография,трябва да промените техническите заглавия, прикрепени към тях, като например номера и дългите низови букви, като им дадете кратки точни описанияот това, което представляват. Можете също така да включите някои ключови думи, които са свързани с вашия бизнес, ако това е в съответствие с това, което е на снимката.

Етикети за настройка

Винаги включвайте алтернативните маркери, които описват какво ев изображението. Например, включете думи като "жена", "ядене", ако е образ на жена, която яде плодове.

Създаване на надпис

Също известно като алтернативно описание, надписът екакво се показва, когато снимката не се зарежда. Той също така описва изображението за индекса за търсене на Google. Тази опция ви позволява да опишетеизображение в едно изречение .

Подравняване на изображения

Стратегическо подравняване на вашите изображения с останалитесъдържанието е по-добро от поставянето им между параграфите.

Оптимизирането на изображението може да не е в горната част на вашетоприоритети, но трябва да го направите заради посочените ползи и това отнема само няколко минути Source .

November 27, 2017