Back to Question Center
0

Semalt обяснява основите на техническия SEO одит на сайта

1 answers:

Оптимизация за търсачки (SEO) Одитът прави оценка дали уебсайтът е SEOприятелски и какви въпроси трябва да се подобрят. Тя гарантира, че сайтът е добре оптимизиран за всички промени, които се случват в индустрията.SEO одитът включва технически анализ, на страница, извън страницата, конкурентен и анализ на ключови думи.

Ръководителят на успеха на клиента в Semalt Digital Services, Джак Милър обяснява какво е SEO одит, как да го изпълнявате и защо е от съществено значение за популяризирането на уебсайта.

Значението на SEO одита

Веднага след като Google постоянно актуализира алгоритмите за класиране и съдържаниетобизнесът трябва бързо да реагира на тези промени, за да остане конкурентоспособна. Одитният анализ ви позволява да увеличите сайтапосещават и подпомагат поддържането на темповете на развитие на индустрията. Той също така е полезен, когато се очаква да стартирате нов проект.

  • Достъпност Уебсайтовете трябва да съдържат и търсачкитрябва да имат достъп до него. Ако не успеете с тази стъпка, търсещата машина няма да може да обхожда съдържанието ви, което ще се отрази отрицателнокласиране. Инструментът Robots.txt обаче може лесно да поправи такъв проблем, като укаже всички страници, блокирани от обхождане. Той също така еразследване на кодовете за състоянието на HTTP. В случай на канонизация (дублиране на страници), техническият анализ помага да се пренасочи дублиранитестраници към оригиналния. Всички страници трябва да са взаимосвързани, за да се гарантира, че никой няма да остане изолиран, така че обхождането няма да ги пропусне.
  • Индексиране Проверката на достъпността гарантира, че търсачкитенамерете съдържанието. Повишеният брой страници, намерени индексирани в съдържанието, увеличава рейтинга на сайта, което подобрява състоянието на двигателяопашка .
  • Изпълнение на сайта Скоростта е най-голямаважност, тъй като повечето хора няма да чакат страницата да се зареди, ако това отнема много време, особено при по-бавна интернет връзка. Това засяга броя посещения на зрители..

извършване на SEO одит

Има два начина за провеждане на SEO одит за уебсайт.

SEO анализатори

SEO специалисти, като нашата агенция, провеждат задълбочено разследване с инструментии приложения. Изследвайки всеки аспект на сайта, те подготвят доклад, в който се описват всички проблеми, които откриват, и представят предложениятакак да облекчим проблема .

Автоматизирани инструменти за SEO одит

Съществуват някои инструменти за провеждане на SEO одит. Те отнемат много време,така че изисква търпение, точност и стратегическо мислене. Тази възможност е само за самоуверени лица със силни технически умения .

Инструменти за технически одит

  • Screaming Frog или Xenu Те проверяват броя на индексиранитестраници, откриване на канонизация, вътрешни пренасочвания и дублиране.
  • IIS SEO Toolkit Анализира достъпността на сайтаи препоръчва как да го направите по-лек за двигателя.
  • Semalt Цифрови услуги Експертите анализират както техническии съдържанието на ефективността на SEO в сайта Ви, ще Ви предостави доклада и препоръките.
  • Помага с грешки при обхождане, DNS здраве и отстраняване на проблеми с DNS сървъра
  • Builtwit Проверява архитектурата на домейна и докладва за структурните въпроси, свързани със SEO.
  • GTmetrix Инструмент, който идентифицира елементи, които причиняват уебсайтбавно натоварване. Той включва и историята на скоростта, ако е използвана преди.
  • Google Инструменти за уеб администратори Идентифицира проблеми на страницата,връзки и техническо състояние на уебсайт.

Когато извършвате SEO одит на даден уебсайт, уверете се, че са взети под внимание всички фактори.Сложността и съгласуваният подход за извършване на анализа са ключовите фактори, които водят до успеха на одита. Изтегляне нарезултатите от мултифакторния анализ, можете да разработите правилната стратегия за SEO за по-нататъшното ви популяризиране на уебсайтове Source .

,
November 27, 2017