Back to Question Center
0

Semalt обяснява как да настроите стратегията си за SEO към конкретни ниши

1 answers:

Има голяма доза конкуренция в областта на SEO, просто търсенеза "SEO" или "съдържание маркетинг" и ще видите милиони резултати и това включва фирми и хора, които се борят заизстрел на видимост. Предимството да служите на неконвенционална или уникална ниша е, че ще имате по-малко конкуренция, но ще иматепо-малка аудитория и ресурси, които да ви помогнат да станете успешни. Какво е необходимо, за да станете успешни в уникални ниши и да подобритешансовете за SEO успех?

Джак Милър, мениджър "Успех на клиентите" в Semalt ,споделя полезните съвети, които ще ви накарат да изградите печеливша SEO кампания.

Запознайте се с вашата аудитория

Преди всичко, отделете време, за да научите и да разберете вашата аудитория.Можете да започнете с основно проучване на пазара, но ще имате нужда от повече, за да научите потребностите на клиентите си, предпочитанията за откриване на съдържание и навиците им.Това ще ви помогне да се отървете от клишетата за начина, по който хората извършват търсения, като ви препраща към по-добър материал, който ще ви направи по-отговарящи на нуждите на вашата аудитория.

Използвайте фрази за дълги опашки

Най-доброто време да започнете изследване на ключови думи с дълги опашки е, щом разберетекак вашата аудитория търси информация или продукти във вашата ниша. Актуализациите на Google Hummingbird и Panda са имали отрицателно въздействие върхутрадиционните ключови думи, но ключовите думи с дълги опашки продължават да работят за уникални ниши. Вместо да се концентрирате върху ключови думи, които ви дават повече трафик,използвайте фрази с дълги опашки, т.е. формат за въпроси и отговори, това е най-доброто за уникални ниши.

Само оригинални идеи

Вместо да актуализирате идеите на други народи, измислете истинатаоригинални идеи. Можете да направите това чрез изследвания и да излезете с въпроси, които никога не са били зададени по-рано..Това ще ви задвижва иВашата марка до величие.

Намерете пространство за издатели извън сайта

За да подобрите органичното си търсене в класациите и авторитета на домейни,имате нужда от входящи връзки толкова, колкото и ниша-фокусирани постове. Това означава, че ще трябва да работите по конвенционалните издатели. Можеш да пишешсъдържание, което е частично свързано с вашите форте - но съдържанието трябва да бъде ценно за аудиторията на вашия издател. Този ход можеизискват от вас да направите компромис, но връзките, които ще получите, ще увеличат вашето търсене.

Научете от конкурентите си

Вместо да се опитвате да се конкурирате с тези в същата област като вас,свържете се с тях и научете какво правят по различен начин и не забравяйте да споделите своите прозрения. Няма риск тук, защотовашата ниша е малка и няма да бъдете изтласкани.

Начало Малки

Тъй като нямате данни, с които да работите за вашата SEO кампания, започнетемалък. Използвайте няколко ключови думи наведнъж и пишете прясно съдържание преди голямото ви стартиране. Това ще ви помогне да съберете информация, която ще бъдерешаващо, когато отидеш голям.

Вземи социални

Използвайте социалните медии, защото това е най-добрият начин за намиране на хораВие. Социалните медии също са най-доброто място за подобряване на видимостта, преди да се съсредоточите върху ранглистата за търсене. Той също така ще ви помогне да се свържетес влиятелни, синдикирайте съдържанието си и подобрете вашето следване.

Създаване на общност на място

Това може да стане чрез форум на общността, където вашите потребители ще го ползватсвържете помежду си. Това насърчава по-голяма лоялност и ви помага да излезете с ново съдържание.

Оферта Основно съдържание

За да изградите по-добри взаимоотношения с вашите конвенционални издатели,трябва да предложите някакво основно съдържание. Можете да направите това, като разделите блоговете си на подсекции, но не губете фокуса си върху блоговете си за ниша.Това ще ви даде по-голяма аудитория, която ще чете и споделя вашето съдържание Source .

November 27, 2017