Back to Question Center
0

Semalt: Как Email маркетинг влияе на SEO резултати

1 answers:

Дигиталните експерти често използват електронната поща като начин на влияниетърсачката класиране на сайта индиректно. Ако на пръв поглед корелацията е трудно да се види, провеждането на имейл маркетингкампаниите помагат в:

  • Изпълнение на подканваща фраза по различни начини
  • Събиране на ценни прозрения на компанията чрез коментари в блога секция
  • Имейлите могат да накарат компанията да контролира имиджа си на марката чрез споделяне на публикации.
  • Имейлите могат да привличат хора чрез други социални медийни канали.

Така SEO и имейл не са свързани директно. Търсачкине обхождайте до списъка с хора, които биха могли да се насочват към определено време. Обаче ангажирайте аудиторията си активно чрез имейлие доказан начин, който може да улови качествен трафик към уебсайта Ви по образец. Артем Абгарян, мениджър "Успех на клиентите" на Semalt обяснява как имейл маркетинг ефекти SEO.

Активно ангажиране на аудиторията

Цифровото съдържание в имейлите, като например ключовите думи, нямавсяко въздействие върху SEO класирането. Правилното настройване на кампаниите за електронна поща привлича най-добрите ресурси, които поддържат определена ключова думаувеличава плътността на търсене в търсачките. Имейлите също така насърчават коментирането и споделянето. Например, отличен блог пост щеполучават коментари в дъното. Споделянето ще се случи и за подобна публикация на различни онлайн платформи, като социални медии. Като резултат,броят на изгледите на статията подобрява нарастващите препратки, необходими за подобряване на класирането по SEO..Някои дейности с подканваща фразаможе да се изпълни с имейл списък може да включва:

  • Искане на читателите да коментират в долната част на блога как ще помага на пощата,
  • Насърчаване на аудиторията да сподели благотворителен проект за разпространение на добра причина и
  • Увеличаване на вирусния маркетинг чрез социални медийни канали като Twitter или Facebook

RSS емисии или редовно потребление на съдържание

Ако аудиторията кликне върху връзката към уебсайта си, може да бъделесна задача. Обаче привличането на същата аудитория към съдържанието ви може да е предизвикателство. Тази разлика се получава, защото трябва да бъдеуникален по определен начин и тип съдържание. Аудиторията трябва да търси съдържанието и да го прочете още преди да има известиекъм същото. Например, човек може:

  • Уверете се, че хората знаят, че могат да останат актуализирани чрез RSS емисии,
  • Дайте възможност да се абонирате за имейл списъци с известия за някои конкретни неща и
  • Позволете на хората да се абонират за социални медийни елементи, като например да се абонират за вашите видеоклипове в YouTube Channel

Каналите на социалните медии за достъп до вашето съдържание са: aчудесен ключ за това посетителите да останат актуални на блоговете.

Повторно съдържание на бюлетин

Данните, събрани от имейлите, могат да бъдат възстановени като съдържание зав блога. Хората се възползват от използването на този бюлетин, като пишат как да помогнат. Например, дългите бюлетини могат да станат блогпубликации, които могат да привлекат място за повече коментари. Кратките бюлетини могат да привлекат шансовете за споделяне чрез социалните медии, повишаващи SEO класирането.Тази ситуация позволява на хората, които не са абонирани за вашия RSS, да прочетат вашето съдържание.

Въз основа на посочените по-горе фактори, клиентите на Semalt са доказали, че имейлите могат да подобрят SEO класацията. Чрез ангажиране на аудиторията, пренасочване на съдържанието на бюлетина и включване на RSS емисииавтоматизирано известяване, резултатите от техниките за оптимизиране на търсачките биха платили. За всеки блогър, който желае да донесе добър трафик,създаването на добър списък с имейли би било полезно начинание Source .

November 27, 2017