Back to Question Center
0

Семалт говори за над оптимизацията на текста на котвата

1 answers:

Изграждането на твърде много целеви връзки за вашите публикации може да обърка вашата онлайн кампания, да не говорим за влиянието на вашите ранглисти. Обикновено оптимизацията се отнася до генерирането на много връзки с целеви брой котви, където връзките отнемат целевата стойност на съдържанието и вече не могат да предоставят стойност .

Над оптимизация на котва текст е тема, която е натискане на заглавия за няколко години работи. Маркетинговите консултанти, собствениците на уеб сайтове за електронна търговия и търговците на съдържанието са склонни да създават прекалено много целеви връзки за своите уеб сайтове - сценарий, който води до ниски класации в алгоритмите. За да увеличите ангажираността на потребителя и да се класирате високо в алгоритмите, помислете за подходящо свързване на продуктовите страници и категориите страници.

Ето анализиран доклад за добре функциониращи сайтове за електронна търговия. Докладът съдържа текстови кошчета от 31 продуктови страници и 28 страници категория. Що се отнася до маркетинга на съдържанието , разбирането на основните атрибути на котвения текст е от изключителна важност. Frank Abagnale, Семалт Мениджър за успех на клиентите ви предлага да разгледате следните атрибути, които ще ви помогнат да анализирате дали връзките, съдържащи котва, са правилно оптимизирани.

  • Ключова фраза - Проверете дали ключовата фраза съдържа котва за частично съвпадение
  • Търговска марка - В повечето случаи търговската марка е изобразена като котва
  • URL - Проверете дали връзката има действителен котва, или е само URL адрес
  • Маркирани - Проверете дали марката е цитирана в котвения текст

Нецелеви Vs. Целеви котви

В доклад, включващ 28 категории страници и 31 продуктови страници, бяха насочени 34,6% от записаните кодирани връзки..С прости думи, котките с точно съвпадение бяха записани на 18,05%, URL на 17,88%, марка на 30,84%, фраза 16,58%. Нецелевите котвени текстове бяха записани на 16,64%.

Страницата на продукта

В този случай разпределението на целевия котвен текст и нецелевия текст е неравно. Страниците на продуктите изтриват страниците от категории, отнасящи се до фрази за връзка и връзки за точно съвпадение. Разпределението изобразява връзките за съвпадение по фраза, а връзките с точно съвпадение отчитат съответно увеличение от 4% и 7% .

Страниците категория

Когато става въпрос за категория страници, свързването на добри фрази и ключови думи ще бъде минимално. Статистиката показва, че 25% от създадените връзки в категориите страници са насочени. Например "друго" представлява неразрешеното разпределение на текстовите котви. В сравнение с нецелевото разпределение на текстовото котва, връзките за URL адрес и марка отбелязват съответно 7% и 5% увеличение. По-голямата част от регистрираното увеличение се дължи на марката и фразите на ключовите думи. Важно е да се отбележи, че мачовете от категорията на марката регистрираха разпределение в размер на 12,23%.

Въздействие на над оптимизацията върху онлайн кампанията

Генерирането на прекалено много връзки за вашето съдържание влияе неблагоприятно на класирането ви. Като маркетолог, помислете за увеличаване на котвения текст и намаляване на броя на целевите връзки, за да ударите целевия си пазар в реално време.

Значението на балансирането на вашия стандартен профил не може да бъде премахнато. Ако работите върху вашата SEO кампания и вашата ключова дума за конвертиране все още е ниска, помислете за създаване на различни котви, за да подобрите видимостта на кампанията си. В този случай терминът "нормален" предполага различно значение за различните отрасли. Проведете проучване, за да определите най-добрия котвен текст за вашата кампания Source .

November 29, 2017