Back to Question Center
0

Semalt Expertise: Колко имена на домейни имате нужда?

1 answers:

Собствениците на предприятия непрекъснато се стремят да обновяват стратегии, за да продължат напредконкуренцията и защитата на техните марки. С навлизането на електронната търговия, предприятията разчитат на тези стратегии повече от всякога. Определена тенденциякойто в момента е широко разпространен на пазара, е, че собствениците на уеб сайтове купуват всички версии на имена на домейни за своите марки.

Но колко имена на домейни наистина имате нужда да оптимизирате видимостта си и да защитите своята марка? Водещият експерт на Semalt Цифрови услуги, Max Bell дава бърз отговор на този въпрос.

Притежаването на няколко имена на домейни може да служи като актив или пасив - nyip equipment. Задържане на няколкоимената на домейни като актив ви позволява да защитавате подобни имена на домейни от използването на вашите конкуренти. В SEO контекст, тя също ви позволява да притежаватевсички оптимизирани ключови думи за семена. Докато тези предимства могат да ви дадат предимство онлайн, пасивите могат да възникнат в.

Пренасочващи домейни

Тъй като всички ваши домейни ще бъдат използвани, търсачките могат да ги маркират катоопитвайки се да спаси, като по този начин доведе до твърди санкции, включително неблагоприятно класиране. В този случай SEO експертите препоръчват консолидиране на всички бизнесимена на домейни и свързани сайтове в един силен уеб сайт. След това се използва силата на всяко име на домейн, за да се формира едно силно име на домейн, което едостатъчно мощен, за да се класира високо на всяка легитимна търсачка, без да навреди на предишното класиране. Консолидацията просто изисква установяване300 постоянни пренасочвания от домейна източник към основния домейн, задача, която лесно се изпълнява от истински специалист по SEO или уеб администратор.

Връзки с ниско качество

Всички регистрирани имена на домейни получават ниско качество на връзките от време на времепренасочени, те предават със сходни ниски качества, което води до по-нисък индекс на търсачките. За да се справите с това, използвайте Majestic илиGoogle Search Console да прегледа и премахне връзките с ниско качество преди пренасочване. Текстовият файл се зарежда с имената на връзките с ниско качествокачени в търсачката, за да се премахне този проблем.

Въздействие върху разходите

Като цяло, колкото повече имена на домейни притежавате, толкова повече разходи отиватепод формата на възнаграждения, подлежащи на подновяване всяка година. Едно име на домейн струва между $ 10-35, за да се изпълнява годишно, без да се вземат предвид разходите за поддръжка.Умножете това с броя на собствените си имена на домейни и ще гледате скъпа цифра.

Защита на марката от множество домейни

Специалистите по SEO твърдят, че защитата на марката може да бъде постигната без непременно купуванемножество имена на домейни. Имайте предвид, че собствеността върху домейна следва стриктни и добре дефинирани правила. Например, ако притежавате търговска марка за конкретнаиме на домейн, можете действително да оспорите и възстановите домейна си, ако друга страна регистрира друг домейн, който включва вашата търговска марка. Имамного адвокати на имена на домейни и експерти там, с познания за единната политика за разрешаване на спорове относно домейни. Въпреки това, този процес можебъдете разочароващи и отнема много време.

отделете време с SEO практики и брандинг. Както бе обсъдено по-горе, притежаването на множествоимената на домейни могат да бъдат от полза в краткосрочен план, но скъпи в дългосрочен план. Най-добрият начин да избегнете грешки е да се консултирате с опитен SEO специалисти .

November 27, 2017