Back to Question Center
0

Semalt Expert предоставя удобни методи за филтриране на спам и трафик на препратки

1 answers:

Вероятно сте влезли в платформата си в Google Анализ и сте забелязали darodar.com, улов и неизброими други в отчета за препращане. Или, от друга страна, вие сте виждали чудовище скок в координирано движение.

Оливър Кинг, мениджърът на успеха на клиента на Семалт обяснява защо филтрирането на спама е важно .

Съществуват два вида спам, които се разпространяват във вашите платформи за анализ .

Първо, ботовете, които не посещават сайта ви. Позовавам се на тях като "призрачни ботове". Тези ботове са неправилен спам в неразличима вена от спам по електронната поща, забележка за спам и флаери под предното стъкло на вашия автомобил.

Второ, ботовете, които навлизат в сайта ви. Аз ги наричам "зомби ботове", които обикновено създават спам за разпит в резултат на различните им цели.

Кой ги изпълнява и защо се случва?

"Боговете на призраци" са неща, които използват почти свободен подход, за да получат пред група хора.

Зомби ботове са неправилно или abominably съставен ботове. Ботове, когато се съмнявате, са страхотни и са част от рамката на мрежата..

Как функционира

Няма абсолютно никакъв отговор на всички ботове (при отсъствието на помощ от Google), но има няколко неща, които можете да направите, за да подредите аналитиката си.

Съществува значителна мярка за ужасяващо напътствие по този въпрос. Използването на отхвърлянето на препратки в рамките на собствеността не е предписано да канализира спама предвид факта, че:

  • Това не е цялостно споразумение.
  • Това не е изключително точно.
  • Тя може просто да премести посещението на посещение (няма) / координати.
  • Не ви позволява да проверявате фалшивите положителни данни с проверима информация.

Има много местоположения (броищи изключително надеждни), което предполага специализирани промени от страна на сървъра, например .htaccess променя. Това също е ужасна мисъл.

В крайна сметка квадратчето за отметка на Google Анализ на "Канали на известни ботове и бъгове" не е в конфликт с призрак и зомби ботове.

Препращащите призрак са сесии, които се появяват в изпита, които никога не са се случили. Бота никога не е поискал документи от вашата система. Той разпространява всякаква информация, която е необходима, за да изпрати директно до платформата ви в Google Анализ, като прекрати кода за проверка с произволен код на UA.

Зомби ботове ви позволяват дадени алтернативи, тъй като те наистина натрапват и правят вашия сайт. От изключителния случай, че трябва да погледнете договореностите от страна на сървъра, това учебно упражнение от InMotion Hostingsolid. Ако ги възпрепятствате във вашата система, не само добавяте почистващ слой към вашите анализи, той също така може да намали стека на сървърните ви активи.

Докато чудовищата не направят друго споразумение, ние сме в капан, създавайки канали, които евакуират по-голямата част от ботаническото движение, без да записват измамни позитиви Source .

November 28, 2017