Back to Question Center
0

Semalt Expert гарантира, че трябва да интегрирате AMP на Google в маркетинговата стратегия - Ето защо

1 answers:

Ускорените мобилни страници (AMP) са отворен проект на Google, който предвижда създаването на оптимизирано за мобилни устройства съдържание. Издателите са основните бенефициенти на този проект, тъй като той основно има за цел да увеличи скоростта на зареждане на сайтовете на мобилни устройства. Това е универсална истина, че скоростта на зареждане е неразделен фактор за класиране за търсачките и в момента е неизбежна загриженост в онлайн маркетинга.

Иван Коновалов, мениджърът за успеха на клиентите на Semalt , обяснява как AMP на Google влияе върху онлайн маркетинга.

А сайт, който е активиран AMP има две основни ползи за SEO.

Първо, AMP пряко засяга един от най-важните фактори, използвани от Google: мобилно оптимизирано съдържание. Всъщност има спекулации, че AMP може да се превърне в фактор, но това все още не е ясно.

Пренебрегването на мобилни устройства днес е смъртоносно движение, тъй като по-голямата част от посетителите на уебсайта Ви използват повече мобилни устройства, отколкото използват настолни компютри. Но може да се твърди, че AMP не е единственият начин оптимизирането на мобилното съдържание. Не забравяйте обаче, че използването на AMP не дава на конкурентите ви, които използват AMP, крак.

На второ място, сайтът получава "Бързо" обозначение на етикета на страницата с резултати от търсенето (SERP). Когато един читател извършва търсене на нещо, Google издърпва въртележка към върха на SERP. Този карусел съдържа съдържание от сайтове, активирани от AMP. След това читателят може лесно да кликне върху някоя от статиите.

Това води до увеличени показвания на страници, по-големи показвания на реклами и споделяне и в крайна сметка подобрява връзката между четец и издател. Повишеният изглед на въртележката има следното въздействие върху онлайн маркетинга:

  • По-високи проценти на кликване:

Съдържанието, което се показва в карусела, има много по-голяма видимост и вероятността читателят да кликне върху уебсайта. Това означава, че половината от битката за получаване на посетителите на вашия сайт вече е спечелена.

  • Увеличен авторитет на марката:

Читателите са впечатлени от съдържанието, включено в карусела, тъй като те смятат, че е с високо качество (защо иначе Google ще го постави на върха на страницата си така или иначе?)

По-високите проценти на кликванията и увеличеният авторитет на марката водят до по-висока честота на кликване. Тъй като сайтът с активиран AMP има повече изгледи и изглежда по-надежден от страници, които не са AMP, читателите са по-склонни да кликват върху рекламите.

  • Подобрена практическа работа на потребителите:

Опитът на потребителите оказва значително влияние върху успеха или неуспеха на усилията за онлайн маркетинг. Хората, които сърфират в интернет, използвайки мобилните си устройства, не харесват сайтовете, които бавно зареждат или изяждат данните си. Изследванията показват, че повечето посетители няма да чакат повече от няколко секунди за зареждане на даден сайт.

AMP намалява времето за зареждане до половин секунда, което е четири пъти по-бързо от скоростта на зареждане на сайта на AMP. Той също така позволява на потребителите да виждат съдържанието, без да се налага да посещават сайта (чрез въртележката). Един потребител посещава само действителния сайт, ако му харесва това, което се показва в въртележката. Това позволява на потребителя да запазва мобилните данни и живота на батерията.

Разбира се, AMP не е без някои отрицателни ефекти върху онлайн маркетинга. Тя не работи за сайтове без издатели. Също така, CMS, който поддържа AMP, се изисква, което може да означава увеличен бюджет. И накрая, в момента няма формуляри в съдържанието на AMP, което означава, че не можете да генерирате потенциални клиенти чрез абонаменти. Този проблем може да бъде разрешен чрез ъпгрейд, който позволява на издателите да използват формуляри в оптимизираното от AMP съдържание, което Google може да работи.

AMP е доста чувствително влияние върху онлайн маркетинга днес и изглежда придобива сцепление при всяка зазоряване. По-разумно е да обмислите как да го интегрирате в стратегията си, вместо да съжалявате, че не го използвате, докато всички ваши конкуренти са направили това Source .

November 27, 2017