Back to Question Center
0

Семалт Експертиза: Колко дълго ще се изследват ключовите думи в SEO

1 answers:

Изследване на ключови думи, което е важна част от всяка SEO кампания,съществува в продължение на много години. Въпреки това, през последните няколко години изследването на ключови думи е подложено на редица промени. Понякогатези промени са от решаващо значение, понякога са по-малко важни. И в двата случая нестабилният характер на този процес поставя под съмнение въпросаЗначението на ключовите думи за SEO.

Джак Милър, мениджър "Успех на клиентите" в Semalt Цифрови услуги, анализ на факторите, които сега и по-нататък ще определят важността на ключовите думи.

Ключови думи "Материал

Ключовите думи остават важни в SEO, защото те играят важна роляроля в подпомагането на класирането на сайта Ви чрез различни заявки за търсене. Изследването на ключови думи ви позволява да намерите ключовите думи, които ви предоставят:

  • Висок трафик. Ще получите нови посетители, защото сисайтът е посочен в резултатите от търсенето.
  • Значение. Всички входящи търсения ще се отнасят до товакоито предлагате и дали тя удовлетворява вашите входящи потребители.
  • Ниско състезание. Ако имате правилните ключови думи, тоозначава, че не е нужно да работите извънреден за класиране за избраните от вас въпроси

Актуализации на Google

В ранните дни на проучването на ключови думи се предполагаше оптимизациязапълвайки ги във вашето съдържание във всеки мета таг, колкото е възможно. Чрез Google Анализ Google също разкрива много нещана информация за това как хората са търсили информацията в мрежата и как са намерили уебсайта Ви чрез ключови думи..След като сте ималитози списък с ключови думи с висока степен на трафик и ниска конкуренция, можете директно да оптимизирате сайта си за тези заявки. Повечето от заявките на Googleимаше връзка "един към един", което означава, че те ще вземат вашата фраза или дума и ще търсят близки или точни съвпадения с други фразии думи в мрежата .

През 2013 г. Google публикува актуализация, известна като Hummingbird, коятовъведе концепцията за "семантично търсене". Тази актуализация промени начина, по който търсачката обработва входящите заявки. Вместокато направи просто търсене на това, което желае потребителят, тази актуализация позволи на Google да разбере намеренията зад заявката на потребителя. На номиналната стойност,това изглежда малка промяна, но това оказва огромно влияние върху начина, по който оптимизаторите на търсенето търсят ключови думи.

Тази актуализация промени SEO не само във въпроса за фразитеи ключови думи. Днес е възможно да се класира по-високо за семантично свързани фрази и думи, които не сте оптимизирали директно, и вие можетеполучавате класиране за думи и фрази, които дори не са налице на страницата Ви. Тези фрази са известни като фрази за ключови думи с дълги опашки. Те иматбяха популяризирани от Hummingbird и направиха търговците да търсят редки и по-малко конкурентни изрази. Това означава, че вместо просто поставянеключови думи, компаниите трябва по-добре да създават съдържание около една ключова дума или фраза, като се съсредоточават върху общата тема.

Ограниченията на Google

Ограниченията на Google за ключови думи започнаха с Google Анализи това продължава до AdWords. Това има за цел да насърчи хората да се възползват от платената им реклама и да я свалят след бързи печалби.Всъщност понякога става още по-подходящо за търговците, отколкото за изграждането на последователни планове за оптимизиране на ключовите думи.

Наред с всички фактори, споменати по-горе, трябва да разберемче новите технологии влизат в играта, например, както се случва с цифровите асистенти като Cortana и Siri. Той насърчава хората дапровеждане на разговорни търсения, които изцяло променят играта. Разширената реалност, носимостите и виртуалната реалност също ще променят начинахората търсят и как работи системата за класиране. С многобройните промени, които се очаква да влязат в сила, изследването на ключовите думи няма да остане същото,но никога няма да стане остаряла. Това ще бъде постепенен преход към нова система за търсене Source .

November 27, 2017