Back to Question Center
0

Semalt експерт: Видове котва текст и как да ги оптимизирате за по-добро SEO

1 answers:

Един от най-добрите ефективни трикове за оптимизация на търсачките е използването на котва. Когато се използва правилно, котвеният текст може значително да подобри класирането на сайта на страници с резултати от търсенето .

За тези, които не са много запознати с тази тема, Андрю Дихан, Семалт Управление на успеха на клиента, обяснява, че котвеният текст се отнася до знаците, върху които може да се кликне, или текст в хипервръзка. Често знаците / текста са в различен цвят от останалата част от съдържанието и понякога са подчертани. Когато потребителят кликне върху котва, той или тя се премести на друго място. Можете да създадете тези котви, като използвате HTML или CSS.

Защо котвените текстове са толкова важни за SEO?

Котвени текстове вероятно не биха били толкова популярни, колкото и днес, ако не се използват за препратки. Те играят важна роля при използването на препратки (важен SEO класификационен фактор). Освен това, търсачките ги използват, за да санкционират уебсайтове за прекомерна оптимизация и спам. Ето защо е изключително важно SEO експертите да разберат ясно как да използват котвените текстове правилно.

Текстът на котвата също е полезен за читателите на съдържанието, тъй като им дава представа за съдържанието, което те трябва да очакват да намерят в целевата дестинация на връзката .

Видове текст на котва

Има много варианти на котва текст. SEO експертите могат да използват една или комбинация от следните варианти, за да оптимизират съдържанието си:

  • Целеви котви: Онлайн експерти по маркетинг, участващи в изграждане на връзка създавайте котви с ключови думи, които съответстват на ключовите думи на уеб страницата или на документа, към който се насочват. С други думи, ако искате да се свържете със сайт, съдържащ" Идеи за кухня " използвайте същата ключова фраза във вашите хипервръзки.
  • Общ текст за котва: Това са връзки, върху които можете да кликвате, които ви насочват към ресурси, които могат да ви помогнат. Примери за генерични котви включват "да получите повече информация тук", "кликнете тук за безплатна оферта", "да получите безплатната си електронна книга тук" и т.н.
  • Маркирани котви: Маркираните котви използват името на бизнеса на сайта като текст. Те се считат за най-безопасният тип котва, която да използвате. Ето защо големите марки като Amazon ще използват колкото се може повече маркови котвени текстове в тяхното съдържание, тъй като има по-малка вероятност за прекомерна оптимизация.

Над оптимизацията е прекомерното използване на един и същ котвен текст на страница или появата на един и същ текст в много страници на уебсайт. Това може да доведе до санкциониране от страна на търсачките, тъй като страницата се възприема като спам и не е лесна за ползване. Следователно, свръх оптимизирането трябва да се избягва с всички средства .

  • Котви за голи връзки: Това са котвени текстове, които използват URL адреса на даден сайт, за да се свържат към него. Те са лесни за употреба, но трябва да бъдат добре разпределени в съдържанието. Плътността на анкерите за голи връзки не трябва да превишава 15%
  • .
  • Изображения и "alt" таг като котви: Използването на изображения в съдържанието на уебсайта днес е високо оценено. Помага да се увеличи взаимодействието на потребителя със съдържанието. Когато използвате изображение като връзка към друго местоположение, предоставяте и съответния "alt" маркер за изображението. Търсачките четат този алгоритъм като котва.
  • LSI (латентно семантично индексиране) котви: LSI просто предполага използването на синоними (не непременно перфектни синоними) на основната ключова дума. Те са близки варианти на ключовата дума. LSI анкери са много полезни, когато не искате да използвате точната ключова дума във връзките си.
  • Друг вариант на котвения текст , който се счита за безопасен и ефективен, е комбинацията от котва за марката и ключовата дума. В този случай създавате хиперлинкове с името на вашата марка и ключова дума по ваш избор. Например, можете да използвате "услуги за почистване по" Вашата марка "" като ключов текст за ключовата дума на марката +.

Ако искате да получите най-доброто от котвените текстове, не забравяйте да ги използвате замислено. Те трябва да се разпределят по подходящ начин и на правилната плътност. Те също така трябва да бъдат кратки и уместни за съдържанието както на свързващата, така и на целевата страница. Текстовете за спам котва са директен билет за наказание, тъй като са и котви, които не звучат естествено в текста. Никога не използвайте такива котвени текстове в съдържанието си, тъй като те определено ще навредят на SEO Source .

November 29, 2017