Back to Question Center
0

Semalt експерт обяснява разликата между Desktop SEO и мобилни SEO

1 answers:

В дигиталния маркетинг, повечето SEO стратегии не разглеждат устройствата, които посетителитеизползвайте, за да достигнете до уебсайта. Повечето фирми бързо забравят да оптимизират уебсайтовете си за представяне на мобилни телефони, когато изпълняват своите функцииразработване на уеб сайтове. Последните проучвания показват, че мобилните телефони заместват настолните компютри в сърфирането в интернет с 4% процент. Освен това,голяма част от трафика от търсачки идва от мобилните телефони, а не от настолните компютри, както преди.

Някои предприятия се възползват от това предимство, за да запълнят пазарните различия. Например,повечето хора използват мобилни телефони, за да разглеждат интернет. През януари тази година Google направи ясно, че един от начините алгоритъмът имкласирането на уеб сайтове е начинът, по който мобилните сайтове отговарят.

Оптимизацията за търсачки включва повишаване на видимостта на даден сайт онлайн.Търсачките участват в този процес. Повечето от критериите им включват създаването на лесни за използване уеб сайтове. От уеб програмистгледната точка на повечето SEO тактики за мобилни уеб сайтове, работят съвсем различно от начина, по който работят версиите за настолни компютри.

Мобилният SEO е различен от типичния десктоп SEO. Експертът на Semalt Digital Services, Рос Барбър обяснява аспектите на тази диференциация.

  • Локализиране на резултатите..Google умишлено поставя местните резултати по-високи за мобилни устройстваустройства. Това подобрение прави местния SEO идеален за мобилен уебсайт. Геомодифицираните търсения могат да достигат до мобилни устройства по-бързо отте стигат до настолни компютри. В същото време подобен подход на работния плот може да доведе до дублиране на съдържание на няколко домейна. В резултат на това най-многокомпаниите пренебрегват тази разлика. Можете обаче да се възползвате от това, като използвате канонични домейни за вашия уеб сайт за настолни компютри. По същото време,оптимизирането на съдържанието на сайта ви за мобилни устройства ще възстанови връзката ви и авторитета ви с 301 пренасочвания.
  • Картиране на бутоните с подканваща фраза. Повечето потребители на уебсайтове отиват на уебсайт за информация илипокупка. Мобилните телефони изискват големи раздалечени бутони. Тази функция позволява на потребителите на смартфони да нямат проблем с техния сензорен екранвход. Въпреки това, курсорът на мишката може да разграничава стриктно разположените връзки и да натиска всеки от тях по подходящ начин.
  • съдържание. Във всяка дигитална маркетингова задача ключовите думи и съдържанието са основните идеи.Оптимизацията за търсачки се върти около ключовите думи и съдържанието. Въпреки това, начинът, по който се поставят ключови думи на мобилен уебсайт, не е такъвтя отива на работния плот. Например, настолните компютри изискват уместност на марката и покритие на информацията. Поради тази причина съдържанието на работния плот можедостига до 1000 думи и е с по-малък шрифт, за да включи съдържанието прекрасно. Това обаче не е така в случая с мобилните устройствауебсайтове. Телефонните браузъри работят най-добре с големите шрифтове и съдържание, вариращи от 300 думи до 700 думи.

Заключение

Много фирми не успяват да вземат под внимание инициативи, насочени към мобилните комуникации, когато създават своитеуебсайтове. Има много начини, по които мобилната SEO се различава от настолния SEO. Например, мобилната SEO техника предполага, че използва по-малкосъдържание в големи шрифтове, което е противоположно на това, което Google иска от разположението на съдържанието на настолния компютър. Много фирми, които направихасайтовете им за мобилни устройства вече се възползват от тази стратегия. Следователно, тези разлики могат да помогнат на вашите SEO кампаниида увеличите обхвата и да получите повече посетители от мобилни устройства Source .

November 27, 2017