Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Какво трябва да знаете за уеб-пълзи

1 answers:

Търсачките обхождат съдържанието, за да го класират в интернет. SEO-направени уеб материалиса лесни за намиране. Създаването на карта на сайта на XML получава индексираните страници на сайта, но изисква допълнително приложение на SEO, което използва сайтаобхожда, за да осигури наличието на планираната информация.

Експертът на Semalt Цифровите услуги Франк Абаняйл обяснява аспектите, които трябва да знаете за обхождането на уебсайта.

Разбиране на съдържанието на обекта

Проследяването на Google осигурява строг мониторинг на продуктите и информациятапуснат на уебсайт. Категориите на продуктите трябва да бъдат представени според проектираните модели, докато форматът на страниците трябва да бъдепоследователни без манипулация, ново създаване или въвеждане на непланирани страници - online logo making.

Проклятието може да бъде блокирано

Стандартни грешки, които водят до липса на част от информацията в конкретен случайможе да се извърши търсене поради невъзможността на робота да завърши достъпа. Някои проблеми, свързани с SEO, могат да доведат до изкривяване на формата или промянаИмето на URL адреса и филтъра с липсващи размери на търсената страница. Проверката в robots.txt или глобалния Noindex може да помогне за разрешаването на блокирането на обхождането.

Разбиране на често забранени URL адреси

Въпреки правилната SEO, някои URL адреси могат да бъдат отхвърлени поради robots.txt. Научете каквокоито могат да преживеят, прави възможно разграничаването на погрешните и умишлени блокове на робота..

Познайте грешките от 404

Възможно е да се получи грешка 404 поради липса на достатъчно информация за търсенетодвигателите да се докарат или сайтът не е индексиран поради преустановяването му. Клиент с цел да увеличи онлайн ефективността си чрезSEO трябва да наблюдава и разбира причината зад съобщението за грешка, ако трябва да намери решение.

Открийте пренасочванията

Разбирането на робота и как той идентифицира пренасочванията е важно да се намалиброй пренасочвания преди търсещата машина да намери истинска необходима страница. Преобразуването на 302 пренасочвания към 301 позволява изтичането на около 15процента от преводите към крайната страница.

Определете слабите мета данни

Crawlers са отлични инструменти за идентифициране на лошо представена информацияуебсайтът. Те анализират дали страниците са дублирани или съдържат неправилни мета данни, които отричат ​​класирането на страниците, дори и при SEO порадидействие от роботи Noindex.

Анализ на канонични етикети

Последното въвеждане на канонични етикети може да бъде предмет на дублиране на съдържание,когато е приложено неправилно. Анализът на съответното съдържание за маркиране чрез използването на роботи гарантира премахването на дублираното съдържание.

Намерете персонализирани данни

Прилагането на RegEx или XPath в допълнение към роботите може да осигури идентификация наизразите и XML части от документа от търсещата машина. Тази част от механизма за SEO казва на робота да вземе основноелементи на страниците като цени, структура на данните и графики на съдържанието.

Използвайте аналитиката

Много роботи използват Google Search Console и Google Analytics инструментида предоставят информация за всички страници, обхождани от сайта. Това улеснява оптимизирането на търсените страници и осигуряването на необходимите данни за поставяне наизискваната информация в картата за търсене.

Най-добрият резултат от роботите и механизмите за SEO зависи от вида на уебсайтовете,и представеното съдържание. Идентифицирането на подходящите инструменти за обхождане е първа стъпка към постигането на онлайн присъствие, което е гарантираноуспех. Намирането на конкретната причина за разкритата информация чрез анализ осигурява възможност за отстраняване на проблема.

November 27, 2017
Семалт Експерт: Какво трябва да знаете за уеб-пълзи
Reply