Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Какви SEO грешки трябва да избягвате

1 answers:

Докато повечето хора вече са забравили за резолюциите си за Нова година,забравянето на вашите SEO решения може да има тежки последици. Все още има редица важни грешки, които оказват влияние върху ефективността на SEOотрицателно. Добрата новина е, че не е твърде късно да пренасочите усилията си и да се възползвате максимално от големите техники за SEO.

Водещият мениджър за успеха на клиентите на Semalt ,Франк Абаняйл посочва 10 SEO грешки, които трябва да избягвате, за да запазите високите си класации.

1. Мисля, че отличното съдържание е заместител на SEO

Съдържанието маркетинг е от решаващо значение и работи ефективно заедно с SEO за подобряваневашите класации. Въпреки това, някои собственици на бизнес мислят, че могат да заместят SEO с голямо съдържание, което е голяма заблуда. Докато имамного чудесни примери за отлично съдържание, което се нарежда високо без никакви опити за оптимизация, това обикновено е изключение, но не и правило.

2. Мисленето голямо съдържание ще получите връзки без връзка сграда

Винаги има възможност, че доброто съдържание ще получи връзки безвсички опити за изграждане на връзка. Въпреки това, в повечето случаи, ако не успеете да изградите връзки, това ще доведе до 90% от съдържанието випо погрешка на вашия сайт. Според проучването за свързване на връзките през 2016 г. ефективните стратегии за изграждане на връзки включват цифров PR, гостблогване и създаване на отлично съдържание, което може да привлича връзки.

3. Гост блогване на грешен сайт

Публикуването на гости е ефективен метод за изграждане на връзки, увеличаващ севоди и получава експозиция. Единственият проблем е, че публикуването на грешен сайт може да увреди репутацията на вашия сайт и да се отрази на вашитекласации. За да избегнете такива проблеми, винаги внимавайте, за да сте сигурни, че сайтът, към който възнамерявате да публикувате гост, е уважаван, отговарящс вашата ниша и да публикувате уникално, висококачествено съдържание.

4. Ако не популяризирате съдържанието си

Хората ще знаят само за съдържанието ви, ако популяризирате и разпространяватето. Без умишлено популяризиране, вашето съдържание ще събира само шепа акции или връзки на вашия сайт. Според проведено проучванеот BuzzSumo и Moz, 50 процента от цялото онлайн съдържание, в което са взели проби, е имало по-малко от 2 процента Facebook харесва или споделя, докато 75 процента няматвъншни връзки. Най-вероятното обяснение за това мрачно представяне е провалът при умишлено разпространение..

5. Spammy SEO тактика

Докато повечето фирми знаят достатъчно, за да избегнат ангажираността с тази стара SEOтактиката, някои фирми все още го правят, използвайки различни техники. Най-често срещаните примери за спам техники за изграждане на връзки включват заплащанеза текстова или банерна реклама на друг сайт без връзка, която не следва и изисква преразглеждане на продукт с връзка към вашия сайт.

6. Създаване на кратко съдържание

По-голямата част от времето, по-дългите постове се класират по-високо и по-добрепотребителски опит в сравнение с по-къси постове, обаче не е необичайно краткото съдържание да се класира високо. Според serpIQ, страниците в началотопозициите са с по-дълго съдържание в сравнение със страниците с по-нисък ранг, които имат по-къси страници. Тук общото правило е, че е по-дългоПо-добре.

7. Липса на вътрешни връзки

Свързването на вашето съдържание с други публикации и страници на вашия сайт дават по-добропотребителски опит и е добър за SEO. Тази практика помага за равномерното разпространение на връзките в целия сайт и подобрява показателите, включителноизгледи на страници и време на място. Ефективните техники за изграждане на вътрешни връзки включват използването на естествен котва вместо просто да се използват ключови думида се класира, да се свързва със съответното съдържание и да се свързва с дълбоки страници.

8. Фокусиране върху социалните медии в сравнение с връзките

Докато социалните медии са изключително ефективен маркетингов инструмент за съдържание,това не е заместител на изграждането на авторитетни връзки. Социалните медии не са непременно лоши за SEO, но не носят много теглоАлгоритъм на Google.

9. Неефективно проучване и използване на ключови думи

Днес научните изследвания на ключови думи не са само за идентифициране на популярнифрази и ключови думи с ниска конкуренция. Също така трябва да използвате стратегически тези ключови думи в съдържанието си. Освен това трябва да използватесвързани термини и вариации на ключовата дума, за да помогне на сайта Ви да се класира по-високо. За ефективност, изследването на ключови думи трябва да се използва като слушанеи инструмент за класиране, който да ви помогне да развиете съдържание, да задоволите търсенето на потребителите и да увеличите потенциала си за класиране.

10. Повредени връзки

Счупените връзки не само дразнят потребителите, които посещават сайта Ви, но тесъщо имат отрицателно въздействие върху SEO. Често срещаните причини за невалидни връзки включват промяна в структурата на URL адресите, преместено или изтрито съдържание инеправилно пренасочва. За да ви помогнем да издухате неразрешени връзки и да се справите с тях ефективно, помислете за използването на Screaming Frog's Broken Link Checker Source .

November 27, 2017