Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Как имейл маркетинг се отнася до SEO

1 answers:

Търсачката за оптимизация се намира на два основни стълба, които се увеличаватефективността на уебсайта и посещенията на сайта. Оптимизирането на място работи с оформлението, ефективността, елементите и ключовите думи, които сасвързани с бизнеса и неговите зрители. Оптимизирането извън сайта означава външни публикации и входящи връзки, които водят зрителите доуебсайт. Email маркетингът влияе върху SEO чрез двете компоненти .

Джак Милър, мениджър "Успех на клиентите" в Semalt Цифровите услуги обясняват как кампаниите за маркетинг по имейл оказват влияние върху ефективността на SEO директно и последователно.

Основни цели

Кампаниите за електронна поща директно влияят върху търсенетокласиране на двигателя поради следните причини:

  • Входящи връзки. Скалата за компетентност на домейна диктува изпълнението при търсенедвигателя, като определи броя на връзките, които насочват хората към даден сайт, тяхното многообразие и високият авторитет на хостинг източници. силенвходящите връзки ще ви помогнат да постигнете конкурентна позиция. Имейл маркетингът влияе на членовете, като създава връзки, с които се свързвапостове, които гарантират, че достъпът до тях ще остане в бъдеще.
  • Популяризиране на съдържание Пощенският маркетинг увеличава видимостта на общитесъдържание. Например, включването на седмичен или месечен блог показва най-популярните постове, увеличава трафика.
  • Ангажиране на място Google определя относителната стойност на даден сайт пооценявайки нейните крайни движения и степента на ангажираност на потребителите. Ако имате група от активни потребители, тогава класирането за търсене на даден уебсайт ще бъдепо-висока, отколкото ако не сте ангажирали аудитория.

Вторични цели

Това са вторични фактори, които подобряват класирането на уебсайтовете чрез имейл маркетинг:

  • Социални медийни ангажименти Дейностите от социалните медии нямат никаквивлияние върху SEO. Въпреки това, разпространението на съдържание и създаването на публикации в социалните медии означава, че марката достига до по-широка аудитория. Резултатът еувеличава видимостта, като по този начин създава още по-голям потенциал за привличане на входящи връзки към профила.
  • Изграждане на репутация Email маркетинг помага за изграждането на търговска марка,като по този начин привличат нови клиенти и запазват съществуващите. Колкото по-голяма е репутацията, толкова по-голям е шансът да бъдете включени в висок класпубликации, което води до ангажиране на влиятелни хора.
  • Дългосрочно обмисляне Събраните статистически данни се основават на електронната пощамаркетинговата кампания помага за създаването на устойчиви стратегии за дългосрочно развитие. Използването на тази информация е възможно да се идентифициракакви са вашите идеални аудитории и най-популярните постове.

Съвети за успех

  • Да се ​​въздържат да продават конкретно действие на обществеността. Вместо това се фокусирайте върхугенерирайки оригинални и ценни предмети, материали и възможности.
  • Трябва да позволим на абонатите да се присъединят към списъка с имейли, предизвикан от интерес.
  • Изпращането на много имейли може да накара абонатите да се откажат. Съдържанието е груповодосадно и хората го смятат за спам. Ограничете съдържанието до няколко жизненоважни точки.
  • Ефективността трябва да бъде измерима. Платформа за електронна пощаотваря и кликва, дава представа за начина, по който аудиторията се държи или взаимодейства с предлагания материал.

Google не обхожда чрез имейли. Въпреки това, имейл маркетинг не е малко безполезноза SEO, веднага щом това може да повлияе на поведението на вашите последователи, което може или да увеличи или намали вашите класации за търсене. Клиенти на Semalt са доказали ефективността на интегрирането на имейл маркетинга в стратегията за SEO на компанията Source .

November 27, 2017