Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Как да превключите към нов домейн без загуба в класирането

1 answers:

Може да сте склонни да промените домейна, когато видите, че имапо-лесен за употреба. Или може би току-що сте променили името на компанията и трябва да промените името на домейна в aподобна. За щастие е възможно да прехвърлите сайт на ново име на домейн без да повредите класирането за търсене.

Райън Джонсън, експертът на Semalt Цифровите услуги споделят съветите как да промените името на домейна, без да навредите на класирането Ви.

1. Обратно горе Всичко

Преминаването към нов домейн понякога може да породи значителни проблеми,и човек може да бъде принуден да се върне към стария - logo maker free online website. Важно е да сте сигурни, че имате работещи архивни файлове. Във всеки случай те ще го направятда ви уверя, че няма да ви бъде от решаващо значение загубата.

2. Почистете новия си домейн

Проверката на новото име на домейн гарантира, че новият домейн нямасъдържат нерешени проблеми. Инструментите за уеб администратори на Google предлагат нови домейни. Страницата "Ръчни действия" ви позволява да проверите грешките. аконеобходими са необходими ръчни действия, да се направят необходимите промени и след това да се изпрати искане за преразглеждане. При одобрение може да се направис следващата стъпка.

3. Преместване на съдържание

SEO експертите препоръчват прехвърляне на съдържанието в новия домейниме на порции, за да прецените въздействието, което ще има върху класациите за търсене. Отнема време, но защитава уебсайта отзастрашавайки класацията му за търсене. Пренасочването 301 пренасочва Google към местоположението на новото съдържание. Ръчното преместване изисква поставяневъведена система за управление на съдържанието .

4..Постоянно пренасочване на стари страници

Настройване на 301 пренасочвания към файла .htaccess, за да се гарантира товаGoogle и посетителите на сайта ще намерят новия домейн. Тя ще поддържа класацията за търсене и ще предпазва собствениците от дублиращи се наказания за съдържание.За да избегнете това, създайте 404 страници за съдържание без равностойност към новия домейн. Също така, преди да проверите, преместете старите URL адреси на новитевсички пренасочвания, за да се увеличи уместността на съдържанието.

5. Информирайте Google за движението

Пренасочванията информират търсачките за смяната на домейни. То е същодобра идея да подадете официално уведомление за промяна. Това изисква добавяне и проверка на новия домейн в Google Инструменти за уеб администратори. единтрябва да се увери, че всички 301 са на място, преди Google да приеме искане за промяна на адреса .

6. Създаване на Sitemap

Sitemap HTML подобряват практическата работа на потребителите, докато XML файловите файлове молятърсачки. Google препоръчва да използвате стари и актуализирани URL адреси. Повечето индексирани страници принадлежат на старите URL адреси. Следователно,фирмите трябва да дадат на сайта време преди индексирането да премести новите URL адреси. Ръчното създаване на XML е трудно, но XML-Sitemaps иСхемата на Sitemap на Google помагат за автоматизиране на процеса.

7. Проверка и актуализиране на вътрешни и входящи връзки

Пренасочванията от 301 посочват вътрешните връзки към новия домейн. вътрешенвръзките водят към никъде, когато старият домейн се затваря, което означава, че те се нуждаят от замяна преди това да се случи. Също така, сайтове, свързващи се сстарите домейни трябва да актуализират връзките си с новите, като по този начин осигуряват неограничен правомощия за връзка .

8. Следене на Google Анализ

Посоченият по-горе седем стъпки процес гарантира, че домейнът не е такъвтрайно губи своя трафик в мрежата за търсене. Независимо от това, мониторингът на анализите на сайтове и конзолата на Google Webmaster е задължителен през месецитеслед.

9. Допълнителни предложения

  • Информирайте абонатите, последователите и имейл посетителите за промяната предварително
  • Изпълнявайте пренасочвания от страница на страница, а не от целия сайт
  • Дайте време на домейна, за да възобновите нивото си преди преместването
  • Повишете вашата PR кампания, за да информирате по-широката аудитория
November 27, 2017
Семалт Експерт: Как да превключите към нов домейн без загуба в класирането
Reply