Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Как да оценим ефективността на SEO

1 answers:

Повечето мениджъри на електронната търговия са обсебени от класирането. Те винаги търсят в Googleза да покаже, че класирането им се подобрява. Когато забелязват промени в резултатите от търсенето, те приемат, че технитеоптимизацията на търсещите машини (SEO) е безупречна - umzugsfirma hamburg kosten. За съжаление, това не винаги е вярно.

Frank Abagnale, мениджър "Успех на клиентите" в Semalt Цифровите услуги обяснява реалните фактори, които оказват влияние върху класирането и ефективността на уебсайта Ви.

Състезание: Какво друго е класирането?

В днешно време конкуренцията надхвърля конвенционалните тактики за органично търсене, използвани отконкуренти. Всеки собственик на компания за електронна търговия иска сайта да превъзхожда своите бизнес съперници, за да подобри видимостта, да кликне и да направиразпродажба. Въпреки това, повечето заявки за търсене задават елементи в резултатите от търсенето, които привличат вниманието от конвенционалните органични резултати и натискатизвежда надолу страницата.

Персонализация: Кой е класирането?

Днес класирането е силно персонализирано до такава степен, че вече не е персонализиранакласации за повечето търсения. По принцип класирането, което потребителят вижда на своя iPhone, ще бъде различно от класациите, които виждате на таблета си иликомпютър. В резултат никой никога не може да каже с увереност "Радваме се първо в Google!"

Обикновено класациите се персонализират въз основа на:

  • Местоположение. Това е най-честият фактор, който влияе върху персонализирането на класирането.Когато търсачките определят местоположението на потребителя, използвайки клетъчен сигнал или IP адрес на устройството, те доставят персонализирани резултати от търсенето.
  • Използване на устройството. Класациите, които се показват на смартфоните, не са същите като тези, които се показватна настолен компютър или таблет. Мобилните устройства обикновено получават връзки в приложения. В резултат на това сайтовете с преживявания за мобилни устройства ще бъдат по-високи..Акопотребителят търси нещо в iPhone, резултатите ще бъдат много различни от това, което се показва на резултатите от вашия компютър.
  • История на търсенията. Всеки път, когато влезете в профила в търсачката, търсещата машинаполучава достъп до цялата ви история на търсенията. Идеалният пример е, когато влезете в профила си в Gmail на компютъра си, в който се зарежда търсещата машинапрофила ви в Google и търсенето с Google. Тази информация се използва за персонализиране на резултатите от търсенето, които се показват на вашето устройство.
  • Социално поведение. Използвайки платформи като Twitter и Google+, Google получава пълен достъпкъм вашето социално поведение. Това обяснява защо в резултатите от търсенето се показва съдържание от марки или приятели, но не се показва, когато е другохората започват заявки за търсене.
  • демографски данни. Търсачките поставят всеки потребител в демографска група, използваща неговатаминалото поведение за предоставяне на високоцелеви реклами.

Въз основа на посочените по-горе фактори вече разбирате как са резултатите от търсещите машиниперсонализирани. Тези фактори дават предварителен преглед на причините, поради които инструментите за класиране на отчети вероятно ще връщат персонализирани данни за потребителите дори когато се класиратИнструментите показват, че първо класирате за най-ценната си ключова дума. Перспективата може да не вижда същите резултати от своя край, което означава, чете вероятно няма да купуват от вас. Това означава, че ако инструментът за отчитане на ранга не може да даде точни данни, за да помогне на бизнеса ви да генерира доход, тогаватова не е надежден инструмент за посочване на ефективността.

Представителство: Какви ключови думи да изберем?

Класиране за проследяване означава, че избирате набор от фрази и ключови думи, които бихте искаликласиране и заснемате ефективността на сайта си в класирането за тези думи. Фразите, които избирате, имат потенциал да променят външния вид навашето представяне.

По-голямата част от времето компаниите смятат, че е лесно да използват фрази и ключови думи, които вече сакласиране за включване на тяхната марка или думи с ниска конкуренция. Това обикновено прави, че изглежда, че тяхната работа в SEO е безупречна дори когатоне е.

От друга страна, отделните страници могат да се класират за хиляди фрази с много малкотърсенето. Това се основава на концепцията за много ключови думи, които представляват 1,5,15 или 60 търсения месечно, като всички те допринасят за увеличаване на трафика в сравнение с тяхключови думи с висока стойност, които проследявате в отчета за класиране. Проследяването на ключови думи, които смятате за висока, оставя слепи за скрития потенциалот търсенето на дълги опашки.

Временост: Кога се класира?

Класирането е доста плавно и темпераментално. В резултат на това можете да търсите любимите сиключови думи и осъзнаваш, че вече не е на първо място. Въпреки това, може да получите приятна изненада, за да го видите на първо място следващия път, когато търсите.

November 27, 2017