Back to Question Center
0

Semalt Digital експерт обяснява какво 404 грешки означава за SEO

1 answers:

Какво причинява 404 грешки, които не са открити? Ще навредят ли ми класирането?Тези въпроси продължават да съществуват в съзнанието на марковите мениджъри, когато се появи грешка "404 не е намерена" .

Когато страницата Ви върне 404 грешки, прекъсванията заплашватдо UX (потребителски опит). Всеки път, когато посетител получава грешка 404, той / тя е принуден да преоцени и оттегли, коетоозначава напускане на страницата ви. За маркетингови мениджъри или дигитални маркери грешките причиняват паника, когато се забелязватинструменти за уеб администратори. За да избегнете тези проблеми, Майкъл Браун, Мениджърът за успех на клиентите на Семалт Цифрови услуги,подробно прегледайте какво означава 404 грешки в SEO и как да премахнете нежеланото им влияние.

Как да намерите 404 грешки?

Използване на Google Инструменти за уеб администратори

Това е един от най-добрите методи наоткриване на грешките директно от Google. Трябва само да влезете в инструментите си за уеб администратори, да отидете на Обхождане и да кликнетеОбхождане на грешки. Всички липсващи URL адреси ще се покажат в секцията Not Found. Можете дори да проверите графиката нагрешки във времето за по-добър анализ.

Сондажни сонди

Днес има много разширения за браузъри и дори безплатниуеб сайтове като Validator.w3org и Check My Links. Те лесно ще идентифицират невалидните връзки в уебсайта Ви.

Използване на Screaming Frog SEO Spider

Подобно на Инструменти за уеб администратори, SEO Spider ви помага да видите всичките 404 грешки, които не са намерени.Изтеглете приложението. Инсталирайте SEO Spider и въведете своя уеб сайт, след което кликнете върху Обхождане. В състояние Състояние ще се появят 404 грешкиРаздел Код..Можете също така да експортирате отчета като .csv файл.

Какви са 404 грешки в SEO и защо трябва да действате бързо?

Google оценява, че 404 неоткрити грешки са понякога неизбежни.Следователно вашият уеб сайт няма да бъде деинсталиран или наказван. Въпреки това, защото основният фокус на Google е да предоставя качество,Вашият SEO е вероятно да страдат много. Тъй като роботите на Google обхождат вътрешните връзки на страницата Ви, ще бъдете означени като странане се интересува от по-добър опит на потребителите. С течение на времето Google ще престане да обхожда страниците ви, а трафикът ще падне драстично.

Търговците трябва да се притесняват повече за реакцията наклиентите, а не ботове на Google. На вашите посетители причината за грешката няма никакво значение, от какво се интересуватполучава съдържанието, което искат. Повечето посетители обикновено оставят на друг уеб сайт, следват конкурент или излизат. Товаозначава загуба на трафик, тъй като клиентът не може да предприеме следващата стъпка към преобразуване. В резултат на това винаги е разумноот вас да идентифицират грешките възможно най-скоро и да ги коригират бързо.

Как да се определи 404 не са намерени грешки?

Когато възникнат 404 грешки, е необходимо да се улесни способността на клиентите да се върнат към потока.

Използвайте 301 постоянни пренасочвания

Ако определена страница е била премахната или преместена,301 пренасочванията помагат да се свърже страницата с новата. 301 пренасочвания са добри, защото не губят авторитета на страницата от предишната страница.

Използвайки Robots.txt

Файлът robots.txt се използва, за да каже на ботове на Google, че товаопределени страници са премахнати и не възнамерявате да бъдат обхождани. Това е чудесен начин да се отговори на грешка 404, когато многоот страниците са премахнати.

Коригиране на правописните грешки в страниците Ви

Ако използвате Инструменти за уеб администратори, лесно можете да ги идентифициратестраниците с невалидни връзки. Проверете внимателно тези страници, за да установите дали връзката е неправилно написана и незабавно ги коригирайте Source .

November 27, 2017