Back to Question Center
0

Семал разсейва 8 мобилни SEO митове

1 answers:

SEO е важна част от оптимизацията на уеб сайтове. С все повече хоратърси в своите смартфони, мобилната мрежа също е избухнала. SEO за мобилни телефони също се превърна в гореща тема, но за съжаление повечето от тяхинформацията, която можете да намерите за мобилния SEO, е невярна.

Рос Барбър, експертът на Semalt Цифрови услуги, разсейва топ 8 SEO митове.

Мит 1: Това, което хората търсят на компютър и мобилни устройства, е същото

Истината: Хората са на път, така че нямат лукса да четат подробни доклади,дълги публикации в блога и резултати от изследвания на техните мобилни устройства. Обикновено те търсят бързи отговори. Това автоматично прави разграничениетова, което хората търсят на едно от двете устройства. Най-добрият начин да проверите какво хората търсят на мобилните си устройства е да използват GoogleAdWords. Ще можете да получите проницателен поглед върху мобилното съотношение на ключовите думи, въведени от хората.

Мит 2: Мобилните търсения и търсенето на персонални компютри показват едни и същи резултати

Истината: Търсачките работят усилено, за да улеснят хората да намерят каквоте се нуждаят, когато имат нужда от тях. Това означава, че уебсайтовете, които не са приятелски настроени към мобилни устройства, нямат високи резултати. Вашият уеб сайт може да бъде оптимизиранза персонален компютър, но може да се класира слабо за мобилни търсения. По този начин резултатите от търсенията на компютри и мобилните търсения са напълно различни. Проучването на Googleпотвърждава тази точка. В проучването търсачката гигант откри, че има 86% разлика в начина, по който резултатите са показаниспоред различните интерфейси.

Мит 3: Хората скоро ще спрат да търсят телефоните ситъй като те ще започнат да търсят на устройствата си за носене

Истина: Докато устройствата, които могат да се носят, са взели пазара от буря, те не са толкова сложнив опитите им да правят разумни търсения. Епохата за носене на технология за търсене е само началото..Siri и Google Goggles иматсе опитаха да направят революцията, но дори Сири притежава само 3% дял на пазара, показвайки, че хората не са прегърнали напълноидеята за замяна на мобилното им устройство търси търсене на носими устройства.

Мит 4: Mobile SEO не е дори нещо!

Истина: Много хора биха искали да мислят, че мобилният SEO е само термин, който се намира в моментанебрежно хвърлени наоколо. Вярно е, че много хора не го разбират много и има много малко експерти наоколо. Има много хора, коитоне мислете погрешно за мобилните SEO, но това не означава, че това е несъществуваща концепция, която трябва да бъде напълно игнорирана.

Мит 5: SEO е SEO, и всичко е същото

Истина: Не, не, не. SEO не е едно и също. Местни SEO, мобилни SEO и SEO зауебсайтовете, които са оптимизирани за използване на компютри и лаптопи, не са еднакви. Колкото по-рано осъзнавате това и коригирате го за вашия сайт, моля, вижтепо-добри класирания и реализации, които ще получите.

Мит 6: Просто конфигурирайте SEO на мобилни телефони и voila - Mobile SEO!

Истина: Пожелаваме, че това беше просто, но не е така. Не можете да приспособите SEO за уеб сайтове ипроменете го, за да отговарят на мобилните телефони. Подходът за мобилните SEO е напълно различен от оптимизирането на сайтовете. Защото има повечевариациите на мобилните устройства там, мобилните SEO трябва да бъдат по-конкретни и точни, отколкото уеб сайтове. Обучение за мобилни SEO щеизискват време и търпение, но когато бъде направено правилно, това ще ви донесе добри резултати.

Мит 7: Изградете оптимизиран уеб сайт и го пригодете за мобилни телефони

Истината: Оптимизирането на уебсайта Ви, за да може да се използва на всички интерфейси, може да изглежда като фантастичноидея. Трябва обаче да имате предвид, че хората все още не могат да намерят това, от което се нуждаят, от вашия сайт. В действителност, до 60% отхората не винаги намират това, от което се нуждаят при мобилните търсения. Това се случва, защото мобилната функционалност е точна и трябва да бъдеразработен като отделен обект и несвързан със стратегията за SEO на уебсайт. Например, BMW и Amazon са похарчили хиляди долариработи усилено, за да гарантира, че техните уеб сайтове са мобилни и че мобилната SEO е правилно приложена.

Мит 8: Трудно е да се получат връзки, когато използвате мобилни SEO

Истина: Нищо не може да бъде по-далеч от истината от това! Всъщност, уважаван сайтсобствениците искат да получат връзки от уебсайтовете, които имат добри SEO практики. Така че, кажи здрасти за получаване на връзки от Google, Mashable и другиавторитетни сайтове.

Надяваме се, че ви помогнахме да разрушите някои от мобилните SEO митове и да хвърлите светлиназа истинския въпрос на нещо Source .

November 27, 2017