Back to Question Center
0

Семал разкрива разликата между SEO и SMM

1 answers:

Повечето фирми искат да просперират в онлайн маркетинга. За да успее обачеонлайн маркетинг, човек се нуждае от някои техники от цифровата ера като SEO и SMM. Двете техники може да звучат еднакви за предприемачакойто не е запознат с областта на дигиталния маркетинг. Например SEO може да включва търсене на ключови думи, докато социалните медиимаркетингът включва платени реклами. Двете тактики могат да бъдат полезни за повечето онлайн фирми, особено ако някой знае разликата.

Джейсън Адлер, мениджър "Успех на клиенти" в Semalt Цифрови услуги, представя някои ключови моменти, които могат да отличат SEO от SMM:

оптимизация за търсещи машини (SEO) - cloud computing companies san jose.

Това са тактики в уеб програмирането, които имат за цел да повишат видимостта наВашия уебсайт в търсачките, особено когато един ключ в заявката за търсене. SEO комбинира много фактори на място и на място, за да получитетрафик от търсачките. За дигитален маркетолог. Целта на всяка успешна кампания за SEO е да се постигне благоприятно място в класациятаот резултатите от търсещите машини за даден набор от ключови думи. Това е важно, защото можете да победите своя конкурент, да получите нов трафик за качествои най-важното, да увеличите реализациите. SEO включва използването на стратегии като:

  • Търсене на ключови думи
  • Уеб дизайн
  • Съдържание
  • Свързване
  • Автоматизация на инструменти

Search Engine Marketing (SEM) е различен подход към онлайн маркетинга.SEM е спонсорираната малка обява. Тя включва поставянето на насочени реклами в страниците с органични резултати от търсенето на конкретен потребител..Процедурата включванаддаване. Някои хора в дадена демография ще видят рекламата Ви за определен период от време. Този метод се използва широко поради неговата безпроблемнаавтоматизирано плащане с кликване.

Маркетинг на социални медии (SMM).

Докато SEO събира трафика чрез търсачките, SMM е още един цифровмаркетингова тактика. SMM стриктно използва социалните медии като свои критерии за получаване на онлайн клиенти. Социалните медии са насочени към значими социалнимрежови сайтове като Facebook, Twitter, Tumblr, Pinterest и LinkedIn. Търговците в тази област увеличават осведомеността за марките, събират сеимейли, да получат връзки и да увеличат печалбите си, използвайки многобройните начини, които са достъпни за социалните медии. Например Facebook има aстратегия на платените реклами. Тези реклами ще са насочени към определена демографска група, която сте задали правилно от вас. Други онлайн маркетингканалите в социалните медии включват:

  • Twitter обяви
  • Видеоклипове като YouTube или Vimeo
  • LinkedIn
  • Споделяне на изображения като в Instagram и Pinterest.

Традиционно, както SEO, така и SMM целят да получат клиенти за уебсайт. въпрекиразликата, те също така повишават осведомеността за марката пред потенциалните потребители. От друга страна, превръщането на посетител вклиентът не е изцяло зависим от тях. Други фактори като уеб дизайна влизат в сила.

Заключение

Компаниите, които желаят да имат успех онлайн, се нуждаят от дигитален маркетинг,термини като Search Engine Optimization (SEO) и маркетинг на социални медии (SMM) може да станат объркващи. Както SEO, така и SMM са дигитален маркетингтехники. Най-вече, те имат за цел да увеличат видимостта на марката и най-важното, да получат нови клиенти онлайн. Обаче, двата саразлични по начина, по който действат. Например, SEO включва увеличаване на видимостта в големите търсачки, докато SMM означава увеличаванеосведоменост за марката чрез социални медии. Чрез разбирането на техните различия, тактиките са необходими и могат да донесат дългосрочни ползикъм дадена фирма, когато се извършва правилно.

November 27, 2017