Back to Question Center
0

Ръководството от Семал: Девет стъпки за планиране на съдържанието на уебсайтове

1 answers:

За собствениците на уебсайтове става трудно да планират и разработват съдържание за своите потребители,докато си сътрудничи с другите. Все пак винаги е възможно да управлявате ефективно съдържанието на уебсайта

Макс Бел, мениджър "Успех на клиенти" на Semalt ,съвети след девет стъпки като ръководство за получаване и публикуване на правилното съдържание

1. Оценяване на текущото копие

Преди всичко друго, оценката на текущото копие е разумна, тъй като тя идентифицирагрешки или неща, които трябва да бъдат актуализирани - sofa entsorgen zã¼rich. Класифицирането на съдържанието и задаването на конкретни цели за тези групи улеснявагарантира, че сайтът доставя само ценни материали.

2. Определете целевата аудитория

Бизнесът трябва да знае кого говори, преди да създаде съдържание. разбиранеили идентифицирането на целевата аудитория помагат да се осигури яснота по време на планирането. Той измерва дали информацията, която възнамерява да включие достатъчно или достатъчно ясно. Той също така идентифицира основната, вторичната и третичната аудитория, за да гарантира, че сайтът обслужва всичкинейните посетители.

3. Използване на Sitemap

Sitemaps действат като чертежи. Без него сайтът може да не изпълни всичките си целиили да зададете съдържание на съответната страница. Много програми и софтуерни пакети съществуват, за да ви помогнат да проектирате и организирате информация за: aуебсайт. Такива примери са например Организационната схема в Microsoft Word и безплатните инструменти XMind за различни платформи. Започнете с насипно състояниесъдържанието, за да видите дали дадена страница може да съдържа всичко или може да се нуждае от подстраници. Като правите всичко това, става възможно да се даде приоритет ипренареждане на елементи в уебсайта.

4. Сътрудничество с други

Включване на други хора в прегледа и редактирането на гаранции, които съдържанието съдържаняма граматически грешки и има смисъл за другите. Сътрудничеството позволява на други страни да допринесат..Единичните файлове за цялото съдържание ограничаватВъзможността на тези взаимодействия и разработчиците на съдържание трябва да ги избягват. Google Документи и JumpChart са сътрудничество в съдържанието на уебсайтовеинструменти, които позволяват на няколко потребители да предоставят обратна връзка.

5. Разказвайки срещу продажбата на историята

Някои хора смятат, че техните уеб сайтове дават възможност да говорят за бизнесаистория. Противно на това, тя трябва да разказва истории за други хора, които може да са се възползвали от ангажирането с продуктите или услугитепредлагани на сайта. Всичко, което има значение, е доказателство и е казано по разбираем начин. Продуктът или услугата трябва да запълнят празнината,с лесни за четене точки относно ползите, които се получават от потребителя.

6. Пишете за хора и търсачки

Бизнесът не трябва да вмъква много ключови думи в съдържанието, до точката, която губизначението му или става нечетлив. Включването на тези термини в целия текст естествено гарантира, че читателите ще видят съдържанието. Също,използването на семантични ключови думи за замяна на ключови ключови думи не променя първоначалното значение на материала.

7. Направете копие, ориентирано към действие

В края на съдържанието трябва да има текст, който да казва на посетителите каква стъпкате трябва да вземат по-нататък. Електронният адрес или връзката на страница за контакт позволяват лесно действие за потребителите, докато бизнесът все още е на върхана техните умове.

8. Визуално обжалване

Включително подкрепящи изображения, графики и илюстрации гарантира, че копиетоизглежда толкова добре, колкото е полезно. Прекъсването на текста с по-големи извикващи котировки или препоръки или използването на списъци с куршуми е полезно за потребителитекоито предпочитат да търсят текстове. Шрифтът на копието има важна роля за осигуряване на четливостта на копието.

9. Срокове

Определянето на конкретни срокове за лицата и екипите гарантира, че проектитеостават на път. Един от начините да направите това е да групирате създаването на съдържание в съответните парчета и да работите по един по един. За секциятатрябва да бъде сред първите, тъй като определя тона и определя какво да се съсредоточи върху напредъка на проекта. Сроковете позволяват установяванетокога да предадете работата със заинтересованите страни за преглед и кога да събера цялото съдържание в сайта.

Заключение

Планирането на уебсайтове изисква време за планиране и изпълнение на стратегията. ПрезПо този начин става по-лесно представянето на качествено и без грешки съдържание на даден сайт.

November 27, 2017