Back to Question Center
0

Как Интернет помага за сближаването на католическата общност: истории от Семалт

1 answers:

Тъй като интернет взима все повече и повече аспектиот нашето ежедневие: пазаруване, работа, отдих, учене и т.н., може да се мисли, че цифровата ера не е любезна към католическатаобщности. Истината обаче е точно обратното.

Макар че много религиозни лидери се притесняватза чувството за загуба на общност в разпространяващата се популярност на интернет, сестра Катрин Уайбърн, @Digitalnun в Twitter,който служи като приор в манастира Света Троица Оксфордшир, гарантира, че уеб пространството позволява на хората, които търсят вечни отговори, да намеряткъдето те ще бъдат обичани и приети от Господ по-бързо.

Сестра Катрин Уйбърн заявява, че е важно зарелигиозните лидери да осъзнават уеб иновациите и да знаят как да работят с тях. Това води до повече прозрачност в отношениятамежду тях и стадото им, както и им позволява да достигат до други католици от всяка точка на света.

Трудно е да се отрекат ползите и възможностите на Интернеткогато става дума за проучване на опит, научаване повече за религиозните вярвания чрез сайтове, имейл кореспонденция, чат стаи и социални медиигрупи. Въпреки че критичното предупреждение за измамата на онлайн технологиите все още е налице, много общности възприемат шанса за по-добро възприятиена въпросите, свързани с вярата

Semalt ,европейска агенция за цифрова маркетинг се съгласява, че все повече и повече сайтове, посветени на католическите общности, и разпространението на Божието слово се появяват в Интернет.

Една цел, много начини

Задължението на агенцията за онлайн пазаруване е да предостави светлина за всекионлайн проекти и да ги направи признати от тяхната целева аудитория. Помощ за католическите уеб източници достига до католиците онлайн същода станат част от задълженията на Семалт .

Семалт е съгласен с последното изследване, извършено от доцентот университета в Тексас А и М, Хайди А. Камбъл, в която тя заяви, че католическата църква в момента е една от най-ангажираните в мрежатапространства. Има уебсайтове, социални медийни групи, канали в YouTube, блогове и други видове онлайн медии, които се управляват и поддържатот католическите потребители.

Според Семалт те изпълняват различни задачи за католициклиенти, които искаха да се срещнат с други членове на общността или да споделят своите истории. От изграждането на представителен и информативен сайт за колегионлайн сърфиращи католици за създаване на кратки въвеждащи видеоклипа ,екипът на компанията помогна на много католически общности да се включат онлайн и да станат видими за бъдещите нови членове, нуждаещи се от помощ и насоки .

Семал наблюдава многобройни католически общности, които се намират един друг чрез Интернетза обмяна на опит, организиране на благотворителни събития, споделяне на благословии за католическите празници и подобряване на общите им отношения. Насамна онлайн взаимодействие позволява да се пропуснат "стените", които са били там, когато Интернет не беше въведен в света.

Католически уеб общности присъстват в изобилие в Интернет с помощта навъзможностите, предоставени от Световната мрежа, за обединяване на хората, изграждане на връзка между отделните хора, разпространение на любов и разбиране към вярващите,които имат нужда от тях. В този случай промяната, която интернет разследва, е положителна. Да общуваме онлайн поставя хората на равни начала между тяхдруги, им позволява да станат слушатели и да влязат в диалог, който оформя общността.

Важно е обаче да се помни основната грижа на онези, които се противопоставят на католическотообщности, които използват Интернет, и признават, че в никакъв случай интернет не може да замени личното взаимодействие в общността. Про-онлайн католицине успяват да потвърдят: Интернет е начин да се укрепи вярата, да не се замести, и наистина е приятно фактът, че има много онлайнфирми, готови да ги подкрепят в тяхната инициатива Source .

November 27, 2017