Back to Question Center
0

Как да възстановите сайта си след Google глоби

1 answers:

Какво е първото правило за справяне със санкциите на Google? Никога не позволявайте на сайта си да стигне до точката, която получаваедин. Въпреки това, наказания се случи, а след това, класиране и трафик попадат. Много често всичко се случва, без да се забелязва, докато не стане твърде късно. И в двата случая, тези проблемиоставяне на собствениците на предприятия опустошени.

Първото нещо, което идва на ума на собственика на сайта е "Това е краят". Натискане на дънотоот резултатите от търсенето с Google означава да се наложи да започнете всичко отново, което ще отнеме повече време и пари, отколкото може да си позволи средният уебмастъра.Много не са наред.Възстановяването от санкциите на Google е дълъг процес, тъй като трябва да повишите ранга си и да повторите дългия си път до резултатите от търсенето с Топ. Няма начин да заобиколитетози етап: не, ако искате да получите друго наказание от Google в края на краищата.

Въпреки че възстановяването от санкции е възможно, Semalt ,европейска агенция за оптимизация на бизнеса, предупреждава всеки потребител, че няма крайна стратегия или печеливш трик, който бързо ще върне нормалните позиции в сайта. Във всеки случай,трябва да изградите индивидуална стратегия, насочена към отстраняване на слабите и дефектните страни, които доведоха до нейното падане и подобриха нейните най-силни аспектиизтеглете уеб източника от дъното на резултатите от търсенето.

Опитът на SEO специалистите, работещи със собствениците на сайтове, засегнати от наказание, се върти най-вечеслучаите на хора, които са страдали от scammy, черно-шапка SEO агенции, с които са работили, преди да преминат към Semalt. такъв са останали собственици на обекти напълно непознати за щетите, причинени от практиците на Black Hat SEO, докато класацията започна да пада и да унищожи всички пробнаторски напредък, постигнатпоради усилията на Семалт .

Въпреки, че ситуацията изглежда наистина разочароваща, експертите уверяватче има път назад..Дълъг, сложен, но реален начин назад.

Отидете до основата на проблема

Ако официалното известие на Google не изясни много, проверете Указанията на Google за уеб администратори за да научите повече за причината, поради която Google ви е забранил. Ако не сте получили известия, отидете на История на промените в Google Алгоритъм ,и да видим дали някакви промени са били приложени към алгоритъма в момента, в който сте започнали да губите ранг: това е един от най-честитепричините за трафика и класирането спадат .

Лично предложение от Semalt е да проверите препратките, водещи към вашия сайт, веднага след като използвате лошокачеството на препратките е най-често срещаното нарушение на указанията на Google и много собственици на сайтове често не знаят за това.

Премахване на нискокачествени препратки

Алгоритъмът Penguin е този, който открива лоши препратки и наказва уеб сайтове,който ги разпределя. Можете да получите достъп до препратките си Инструменти за уеб администратори на Google .Пътят към тях се намира Търси трафик → Връзки към вашия сайт → Кой свързва най-много → Изтеглете най-новите връзки . Оттам ще можетеза да видите всички връзки, които се отнасят до вашия уеб източник. Оттук започва монотонната процедура за проверка на уебсайтове. Ето защо много потребители предпочитат даоставя тази задача на професионални специалисти по SEO или използва помощните средства за проследяване на препратки, които предоставят повече данни за всяка връзка.
Загнилата част от сока на връзката обикновено се състои от:

 • Уеб източници, забранени от Google
 • Сайтове, които не са свързани с нишата на вашия сайт
 • Сайтове за спаминг;
 • Места с зряло или графично съдържание
 • Страници за врати
 • Сайт, който използва техники за прикриване
 • Уебсайтове с дублирано съдържание

След като стартирате анализа на обратната връзка и определяте недостатъците, трябва незабавнозаменете лошите препратки с висококачествени препратки от уеб източници на авторите, принадлежащи на съответната ниша. По-добре е да се направи с помощот професионален експерт по изграждане на връзки. Въпреки това, преди да можете да продължите с процедурата за замяна, важно е да се отървете от черната овца.Това е начина, по който го правите.

Напиши имейл на webmaster

Обикновено всеки уеб администратор има своите данни за контакт в "Свържете се с нас" или "За нас", затова ги изпратете учтивимейл, в който искате да премахнете връзките си и да покажете точно на коя страница се намира връзката, няма да е проблем. Уверете се, обаче, да не изпращате множествоискания като a) ако уеб администраторът не отговори на първия, всички следващи ще са безполезни, b) ще ви отведат директно до филтъра за спам .

Ако уебсайтът на фирмата ви е засегнат, използвайте имейл адреса на фирмата си, а не@ gmail.com, за да придадете на вашето искане по-голяма тежест. За да се освободите от монотонността да проверявате Вашите кутии за доходи, използвайте инструментите за проследяване на електронната поща и Google плъгини да организирате работата си с искания за електронна поща и да ви помогне да спестите време. Колкото по-ясно можете да видите колко уеб администратори отварят имейлите ви и колко от тях несмущавайте се с отговора, колкото по-рано можете да продължите с докладите на Disavow.

Забележете, ако уеб администраторът не премахне връзките или офертите, за да го направи за плащане, игнорирайтеи да започне процедурата "Disavow" .

Отхвърляне на лоши домейни

Използвайте инструмента за мониторинг на обратна връзка, за да съберете обратните връзки в отчет Disavow. Инструменти като Монитори за препратки позволяват добавяне на маркери, които да се свързват и след това да се систематизират в една отделна категория. Инструментът също така позволява изнасянето на всички маркирани препратки в отчет, към който може да се качи Инструмент Disavow Links .

След това кликнете върху Отказ от връзки .

Имайте предвид: Инструментът Disavow Links е вашият последен източник. Използвайте го само, когато сте изчерпали всички останалимерки и нямате друг начин да се отървете от нискокачествени препратки. Също така, този инструмент не обещава бързи резултати: добавянето на промени в индекса отнема време ислед това бот трябва също да одобри тези промени.

Дублирано съдържание

Това е друга причина за забрана на Google, и в резултат на работа с лоши агенции за SEO услуги, коитопросто дублирайте съдържанието от други уебсайтове, като вярвате, че техните клиенти никога няма да се притесняват да правят изследвания или да проверяват уникалността на съдържанието. втози случай писателите трябва да напишат 100% оригинално съдържание, за да заместят описанията, статиите и публикациите за лошо копиране и поставяне на сайта, за да го получат отново в Googleдобри благодеяния и подновяване на ранга на класациите.

Претоварване с ключови думи

Почистване на прекомерния брой ключови думи от съдържанието на сайта, мета таговете, атрибутите ALT на изображението,URL адресите на сайта и страниците са задълбочена задача, последвана от друга щателна задача да вмъкне правилното съотношение на ключови фрази в текста.В много случаи Семалт трябваше да изгради изцяло ново семантично ядро, за да даде на сайта ново начало..Понякога някои ключови думи могат да бъдат спасени от старата семантикаядрото (дадено е едно), но преди всичко всичко трябва да се върви.

Други мерки

Премахването на водещите причини за санкцията на Google никога не е достатъчно за пълно възстановяване. Това е от съществено значениеетапа на дезинфекция, след което трябва да следва един етап от задълбочените дейности за оптимизация на място и извън него:


  Link building Дори когато лошите препратки не са такива, сайтът все още е отслабенот изгубените класации, така че се нуждае от цялата подкрепа от страна на източниците на властите, които може да получи. Социалната медийна активност носи солиден тласък на трафика и доверието на сайта,и това е нещо, на което санкционираният сайт има нужда. Една добре разработена кампания за Twitter, Instagram или Facebook ще помогне за издигане на сайта и доставката му
 • Пълна реставрация на стария обект Трябва да го направите, за да премахнете напълно техническитепроблемите и грешките, направени от "професионалистите" в SEO. Понякога щетите са твърде големи, така че възстановяването на обекта става най-сигурният вариант, който гарантираняма да се появяват грешки или проблеми
 • Когато Google прецени, че сайтът ви не е надежден, вашата директназадължение е да спечелиш това доверие. Трябва да популяризирате сайта и неговия продукт. Всички тези стъпки гарантират, че вашият сайт ще получиобратно във форма. Те обаче не гарантират, че ще го направят бързо. Не очаквайте осезаеми резултати след една седмица или две: ще бъдете разочаровани.

Да се ​​отървете от последиците от забраната на Google ще ви отнеме месеци и месеци упорита работа, препратки ианализ на ниша, поддръжка и подкрепа, преди да можете гордо да кажете: "Направихме го!" .

Все пак е възможно в края на краищата Source . Също така, всички добри неща си струват борбата, нали?

November 27, 2017