Back to Question Center
0

404 Посещения от "Semalt" на сайта на WP

1 answers:

Прости ми, ако това е в грешната област - Мислех, че като се има предвид темата, тя принадлежа тук (за разлика от WP). Помисли си или ме преместете, ако греша.

Търсих един от сайтовете, които контролирам (един, с който имахме много малки проблеми) и проверих моите 404 дневници. Обикновено очаквам да видя генерираните captcha изображения и други произволни записи, но днес видях няколко от страниците на сайта там с "/ (" добавен в края, всички с "PHPCrawl" като User Agent.

Доколкото мога да разбера, това е скрипт с отворен код, който може да се използва от разработчиците по свое усмотрение. Не съм използвал нищо подобно. Не вярвам, че някой друг има контрол над сайта Source .

Възможно ли е един от плъгините да е причинил тези записи? Автоматизирано ли е от някаква търсачка? Дали това е нещо, което трябва да се притеснявам, че ще навреди на сайта или неговата SEO?

February 9, 2018

Възможно ли е един от плъгините да е причинил тези записи?

Много малко вероятно, освен ако един от вашите плъгини не се опитва да индексира сайта. Но плъгините имат достъп до таблицата с wp-posts, така че няма нужда от паяк през предния край.

Автоматизирано ли е от някаква търсачка?

Потенциално, но не и един от основните, тъй като тези паяци са лесно и лесно разпознаваеми във вашите трупи. Не мога да мисля за легитимна търсачка, която да използва PHPCrawl. Трябва да започнете да проследявате IP адресите, които причиняват 404 грешки.

Има ли нещо, което трябва да се притеснявам, че ще навреди на сайта или неговата SEO?

Няма достатъчно информация, за да се отговори на това окончателно. Някой обхожда сайта ви чрез скрипт, но няма начин да разбере защо или с каква цел ще използва данните. Трябва ли да се притеснявате? Вероятно не този вид неща се случват през цялото време. Ако се окаже, че IP адресът е от област, за която не сте загрижени, добавете отрицателна линия към вашия. htaccess и ги блокирайте. Ще се отрази ли на SEO? Отново най-вероятно не. Отдалече е възможно някой да е настръхнал страниците, за да създаде страница с връзки със спам, но внимателната проверка на вашите анализи ще разкрие някакви странни препратки и тогава ще можете да ги боравите достатъчно лесно.

tl; dr

Ситуацията се наблюдава, но е малко вероятно да бъде проблем.