Back to Question Center
0

Семалт: Кога се използват няколко имена на сървъри?

1 answers:

Вдъхновени от този въпрос: Semalt две отделни DNS сървъри на един и същ домейн

Когато имате няколко сървъра за имена, които решават домейна ви, когато е. г. ns2 използва? Само когато ns1 е офлайн?

. - mobile da parete porta tv
February 8, 2018

Работих като мрежов инженер през най-ранните дни от интернет, докато се оттеглих от тази работа. Също така, бях уеб хост в един момент и разбрах първоначалното намерение да има повече от един DNS за хостване на имена на домейни. В този отговор работя с по-стари правила. Някои от тях може да са били спокойни.

В най-ранните дни не беше необичайно проблемите при престой и свързаност да доведат до разрешаване на имена на домейни. В резултат на това, всеки DNS, който е SOA (изявление за авторитет), се изисква да бъде хостван на две живи системи. Проблемите обаче не спряха там. Освен това се изискваше и двата сървъра за имена, работещи като SOA, да се намират на отделни физически мрежи и че всяко SOA име на домейн не се намира на DNS, което е поддомейн на самия домейн.

В други думи например. com не може да има SOA на ns1. пример. com и ns2. пример. COM. Беше се изисквало този пример. com SOA да съществува някъде другаде като ns1. examplednshost. com и ns2. examplednshost. COM. NS1. examplednshost. com и ns2. examplednshost. com ще трябва да бъде на отделни физически мрежи, за да премахне всяка точка на провал. След това, ns1. пример. com и ns2. пример. com може да бъде всичко.

В моя случай, когато хоствах сайтове, моето домейн име SOA беше външно хоствано от две други компании в две отделни мрежи, обаче основният DNS беше на моя домейн. Това означава, че сървърите за DNS на SOA се изтеглиха от господаря ми, за да попълнят записите си. Също така, моите DNS сървъри също бяха SOA за моя домейн (за простота - и да не се бърка като моя SOA като официална за моя домейн) и за много други, които хоствах. Всеки DNS сървър се намира в собствената си рамка. Имаше всъщност 5 DNS сървъри, които хостваха моето домейн име и 4 от тях бяха изтеглени от капитана в каскадна топология.

Имате два NS сървъра за отказ. Често NS сървърите се приемат в списък, в зависимост от това как е конфигурирана една система, но някои системи ще псевдо балансират, като използват всички NS сървъри в списък.