Back to Question Center
0

"Благодаря ви, че публикувахте. Моля ви, останете при вас, докато сте пренасочени. "Семалт?

1 answers:

Благодаря ви за публикуването. Моля изчакайтедокато сте пренасочени.

Ако не сте автоматичнопренасочен, моля, кликнете тук.

Вероятно сте запознати със съобщения като тези, особено когато използвате мрежата през 90-те или началото на 2000-те години. В моите собствени проекти никога не съм намерил причина да накарам потребителя да изчака 2-3 секунди, докато бъде пренасочен след регистрация или публикуване на нещо, например. Но този модел се появява през цялото време, дори и в популярния уеб софтуер като PHPBB Source .

Моят въпрос е, дали пренасочването все още има място / нужда в модерното (ajaxy) уеб развитие? Има ли ситуации, които абсолютно изискват пренасочване, което в крайна сметка досажда потребителя и какви са техническите причини зад тях ? Защо не само да пренасочвате незабавно, ако е необходимо пренасочване?

February 8, 2018

Има ли ситуации, които абсолютно изискват пренасочване по този начин, в крайна сметка досаждащо на потребителя и какви са техническите причини зад тях?

Най-често срещаното намерение (обикновено в случай на заявка, която създава нов запис в база данни, обработва платежна транзакция и т.н.) е предотвратяването на дублиране на заявки, ако потребителят натисне бутона "Обнови" запитването.

Дали пренасочването все още има място / нужда в модерното (ajaxy) уеб развитие?

Ако можете да избягате с разказване на потребители, които имат JavaScript деактивирани, че техните искания ще бъдат игнорирани или евентуално неправилно "Не кликнете подай повече от веднъж!" съобщение идва на ум) сигурен - но не е огромно усилие да се поддържат тези странни потребители с увреждания и да се гарантира, че отделът за таксуване не вижда случайно оплакване за двойно плащане, така че пренасочването на някакъв вид все още се изпълнява в много интерфейси.

Защо да не се пренасочва незабавно, ако се изисква пренасочване?

Пренасочването трябва да бъде издадено незабавно, ако целта е да се предотврати подаването на множество формуляри - в случай на пренасочване на времето, може би те са насочени към бавни сървъри, те не успяха да повлияят на сесията - или те се опитват да решат по-езотеричен проблем.

На първо място, не всички браузъри ще се пренасочват, когато получат заглавие на местоположението. На второ място, не всички браузъри ще пренасочват с Javascript, защото са деактивирани. На трето място, не всички браузъри ще поддържат мета-опреснителните етикети. Всеки от тези случаи вероятно е много рядък, така че вероятно няма да има значение. Но дори и да го направите, можете да се припокриете с всички тези методи.

Начинът, по който PHPBB страниците го правят (чака 5 секунди или нещо подобно), изобщо не е необходимо. То трябва да пренасочи незабавно и ако не, ще покаже HTML страницата (която има мета-опресняване и Javascript върху нея и текст с връзка) след изпращане на заглавията. Няма почти никаква възможност тази страница действително да се показва от обикновен браузър, ако е програмирана правилно.

Винаги изпращам пренасочване в заглавката на отговора с правилния HTTP код на състоянието (напр. г. 301 или 302 - вж. http: // www. w3. Org / протоколи / rfc2616 / rfc2616-sec10. html ), което води до незабавно пренасочване. Не знам каквито и да било добри технически причини, поради които някой би показал "моля изчакайте, докато сте пренасочени страница".

Основната причина за това е, че е направен запис на сайта, на който сте били пренасочени. Страницата може да зареди Google Анализ, но данните също ще бъдат в уеб дневниците.

Ако изпратите пренасочване чрез HTTP заглавия, браузърът ще излезе на другия сайт, без да отправя допълнителни искания към оригиналния сайт. Проследяването въз основа на Javascript може да улови тези изходи, но дава на собственика на сайта по-добри възможности за проследяване.

В някои случаи може да искате да предоставите отказ от отговорност на потребителя, отколкото да бъдат пренасочени. Това е особено важно за уеб администраторите, работещи в регулираните отрасли. Ако не работите в регулирана индустрия като банкиране или фармацевтични продукти, няма да имате голяма оценка за тези изисквания.

Също така позволява на бутона за връщане да работи правилно.