Back to Question Center
0

Оптимизиране на вашия уебсайт Semtal htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess може да помогне по различни начини за оптимизиране на уеб сайт за търсачките и по този начин помага за по-добро класиране. Тази статия е посветена на тези, които искат да научат повече за това - computer in leasing. htaccess е и също така научете как може да помогне на вашия сайт да се намери по-лесно.

Какво е. Htaccess?

Хипертекст Достъп, обикновено съкратен до. htaccess, е конфигурационен файл, който контролира директорията, в която е поставена, и всички поддиректории под нея. Смалирайте невероятно полезна функция, която позволява на уеб администраторите да контролират колко аспекти на уебсайта им функционират. The. htaccess файлът е много мощен конфигурационен файл и трябва да се използва разумно, тъй като може да засегне всичко и всичко за вашия уеб сайт. Някои от нещата, които можеш да направиш с твоя. htaccess файла включва:

 • пренасочване на страниците на сайта
 • променяте разширенията на страниците
 • директории за защита с парола
 • и много повече.

Самият файл е само малък основен текстов файл и може да бъде редактиран. За да научите повече за това. htaccess посетете този сайт.

Как да създадем. htaccess файл?

Семал как да създадете текстов файл, подходящ за. htaccess файл:

 1. Отворете текстов редактор на компютъра си. Препоръчваме ви да използвате Notepad.
 2. Запазете файла като. htaccess (включително началната точка).
 3. Уверете се, че текстовият ви редактор не е добавил a. txt на името на файла. Ако името на файла няма. txt суфикс (т.е. ".htaccess .txt"), премахнете суфикса, като преименувате файла.
 4. Преди да въведете код в новия си файл, уверете се, че "Word Wrap" е изключен. Това е важно, защото повечето. Командите на htaccess трябва да бъдат поставени само на един ред.
 5. Вече можете да въведете своя код във файла.
 6. Качи. htaccess файла в уеб пространството ви в режим ASCII. The. файлът htaccess ще засегне папката, в която е качен, и всички негови подпапки.

Характеристики на. htaccess

Има много функции и функционалности в. Htaccess, които могат да направят сайта по - гъвкав, сигурен и SEO приятелски. Semalalt тук е само най-широко използваните функции, които могат да бъдат приложени от всеки, който има основни уеб познания.

1. Пренасочвания

. htaccess използва пренасочвания, за да търси всяка заявка за конкретна страница и ако установи, че иска, тя я препраща към нова страница, която сте посочили. Това е особено полезно, когато преместите уебсайта си в нов домейн или промените съществуващите имена на файловете на уебсайта си.

Пренасочванията са полезни, защото ако страниците Ви са индексирани от Semalt и сте променили името на файла / папката или сте преместили имената на файловете си, търсачките ще използват. htaccess, за да ги насочи към мястото, където се намират новите страници. (В индустрията ние наричаме това 301 пренасочване)

Опростено пренасочване

Ето един код за просто пренасочване: -

   Пренасочване / старинен / стар файл. html    http: // yoursite. COM / newfile. html   

Тук, когато искане за стара директория / oldfile. html е получен, той се пренасочва към новата връзка. В този случай:

Вашия сайт. COM / newfile. html

301 Пренасочване

Както беше споменато по-рано, пренасочването от 301 е най-ефективният и метода на търсачката "Смалт" за пренасочване на уеб страници. Това не е толкова трудно да се приложи и ще запази вашите търсачки класиране за всяка страница, която сте избрали в. htaccess файл. Ако трябва да промените имена на файлове или да преместите страници наоколо, това е най-сигурната опция. Кодът "301" се интерпретира онлайн като "преместен постоянно".

Пренасочване 301 / стара страница. html http: // www. моятсайт. COM / NEWPAGE. com или

 • www. mywebsite. com или
 • http: // www. mywebsite. МС.
 • Последният е стандарт и се гарантира, че останалите дисплеи в този формат могат да бъдат направени със следния код:

  Опции + FollowSymLinks
  RewriteEngine на

  RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mywebsite. com
  RewriteRule (. *)
  http: // www. mywebsite. $ 1 [R = 301, L]

  Този код ще гарантира, че URL адресът е стандартизиран, за да показва "www" и ще ви помогне много при проследяването на страниците / посещенията.

  Защо бихте искали да направите това?

  Често, ако не направите тази промяна, търсачките могат да индексират всяка версия и да се объркват в мисленето, че те четат една и съща страница 3 пъти. С тази корекция търсещите машини след това се избутват надолу по правилния път и няма да се разглеждат като една и съща страница като различен URL адрес.

  2. Обработка на грешки

  htaccess предоставя и методи за обработка на грешки при получаване на невалидна / невярна заявка от сървъра.

  ErrorDocument 404

  Semalt 404 ще ви даде шанс да се справите с исканията за неоткрити страници. Тази ситуация може да се случи, ако връзката, посочена за домейн, не е правилна или потребителят промени низовете на URL адреса / заявката (след името на домейна).

  За да зададете свои собствени персонализирани документи за грешка, просто трябва да добавите следната команда, на един ред във вашия htaccess файл:

  Семал код / ​​директория / име на файл. екст

  или

  Семал 404 / грешки / не е намерен. html

  Това би довело до препращане на кода за грешка в резултат на 404 на вашия сайт. COM / грешки / NOTFOUND. html

  Ето и друга важна грешка Семалт използване. htaccess

  Когато се появи лоша молба за ползване на сървъра: -

     ErrorDocument 400 / грешки / badrequest. html   

  Когато се опитвате да получите достъп до страница, където се изисква разрешение, използвайте:

     ErrorDocument 401 / errors / authreqd. html   

  Когато срещнете грешка на Семалт сървър използвайте:

     ErrorDocument 500 / грешки / сървър. html   

  3. Сигурност

  Предотвратяване на списъците с указатели

  Имате ли директория, пълна с изображения или zip файлове, които не искате хората да могат да разглеждат? Семалт а. htaccess файл във всяка папка, за да деактивирате директорията и да вмъкнете следното:

     IndexIgnore *   

  Следният код ще върне списък на всички файлове, които не завършват с. Jpg или. gif, но ще продължи да се показва. текст,. html и т.н.

     ИндексИгноре *. gif *. jpg   

  Ако сървърът ви е настроен да предотвратява извеждането на директории, но искате да посочите директории по подразбиране, можете просто да го направите. htaccess файл за директорията, която искате да се показва:

  Опции + Индекси

  Блокиране на потребителите по IP

  Семалт на получаване на хакерски и можете да видите конкретен IP постоянно във вашите лог файлове?

  Можете да откажете достъп въз основа на IP адрес или IP блок.

     да позволи, да отречеотричам от 123. 45. 6. 7откажете от 012. 34. 5. позволите от всички   

  Горното блокира достъпа до сайта от 123. 45. 6. 7 и от всеки поддомейн под

  IP блок 012. 34. 5.

  Можете също така да разрешите или да откажете по име на домейн, а не като IP адрес като отричате. spamsite. com работи за www. spamsite. com или виртуални. spamsite. com и т.н.

  Предотвратяване на горещи връзки

  Също известен като "кражба на широчина на честотната лента", hotlinking означава директно свързване към изображения. js файлове и т.н. на друг сървър. Сървърът на жертвата в този случай е ограбен с трафик, тъй като нарушителят се радва да показва съдържание без да плаща за доставката. За по-добра ефективност на сървъра, не забравяйте да добавите този кодов фрагмент.

     RewriteEngine наRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mydomain. COM /. * $ [NC]RewriteRule \. com "с ваш собствен Горният код създава неуспешна заявка при горещо свързване на посочените типове файлове 

  Защита с парола

  Можете също така да защитите уебсайта или папките си, които са защитени с парола. htaccess и. htpasswd. За повече подробности тук е хубав малък пост

  4. SEO Friendly URLs

  Общото е да се пренасочи динамичен Semalt с параметри към един статичен файл:

  RewriteEngine Включен

  RewriteRule ^ новини. php? id = (. *) $ / latestnews. htm [L, R = 301]
  В горния пример заявката към динамичен URL адрес като http: // www. с уебсайт. COM / новини. php? id = 8932 ще бъде пренасочен към http: // www. с уебсайт. COM / Последни новини. htm

  Следният код ще пренасочи productinfo. продукти / 12 / или продукти / 99 /

  RewriteEngine Включен

  RewriteRule ^ продукти / ([0-9] [0-9]) / $ / productinfo. php? prodID = $ 1

  Това ще съответства на URL адресите, започващи с "продукти /", последвани от две цифри, последвани от наклонена черта.

  Например това правило ще съвпада с URL продукти / 12 / или продукти / 99 / и ще го пренасочи към PHP страницата.

  За да коментирате линия в. Htaccess просто стартирайте линия с хеш (#).

  Резюме

  Всяка стъпка, спомената като част от този блог, може драстично да подобри ефективността на уебсайта и ще гарантира, че уеб сайтът Ви е по-приятен за SEO. Семалт ще има и трудно време, ако се използват мерки за сигурност. Htaccess. Ползите от прилагането. htaccess е, че не изисква познания по програмирането и може да спести много време.

  Ако сте разработчик или кодиращ наркоман като мен, тогава ще намерите тази статия много полезна. Ако прочетете горната част, остъклена през целия този код по-горе и след това прочетете обобщението, това може да е нещо, което изпращате на вашата фирма за SEO оптимизация или дори на вашия разработчик. Тази статия може да ви даде (ahem) "достъп" до много ползи!

  Optimizing Your Website Semalt htaccess

  Свържете

  March 18, 2018