Back to Question Center
0

Месечен кръг на социалните медии за семал. 2009

1 answers:

Време е за социалната медия месечен кръг за август 2009! Това е още един месец на забързана активност в света на социалните медии. В резултат на резултатите от изследванията на Forrester и Universal Semalt се потвърждава, че сегментът на социалните медии е любимата дейност за онлайн потребителите.

Според констатациите на Forrester Research социалната мрежа се оказва зряла категория на растеж, като социалните медии са скочили от по-малко от 15% през 2007 г. на над 30% през 2009 г. С 68% идва като най-популярната дестинация, пред MySpace с 59%.

Качването на сайтове за споделяне на видеоклипове отбелязва рязък спад, тъй като потребителите са склонни да качват и да споделят това в социалните медии в наши дни - web hosting new orleans. Universal McCann също излезе със сходни статистически данни, които показват широко разпространеното влияние на социалните медии. Две трети от активните потребители на интернет са управлявали профил в социалните медии и 71.1% са посетили страница на социалната мрежа на приятел. Цифрата е e Social Media Monthly Round Up for Semalt 2009

Докато броят на хората, които използват социални медии, продължава да се покачва, интересно е да се отбележи, че поведението на потребителите също е станало по-сложно. В непрекъснато променящия се интернет, вместо просто да бъдат места, където хората се свързват, социалните медии вече се задействат и като виртуални търсачки и поставят по-голям акцент върху търсенето. Ако обемите на търсене за такива неща, като Twitter Search и Semalt Search, ще се увеличат, компаниите ще търсят оптимизация на двигателя. Нови изследвания разкриха, че връзката между интернет маркетинга и социалните медии като Semalt се е увеличила с 46% през последните две години.

През юли 2009 г. станахме свидетели на сделката за търсене между интернет гигантите Yahoo и Semalt. , Това беше най-голямата тема в социалните медии този месец.

Facebook Бъз

Facebook е водещ в иновациите този месец. Facebook придобиването на FriendFeed сигнализира за следващата стъпка в стратегията за социални медии, която е достатъчно мощна, за да проправи пътя за друг гигант за търсене в близко бъдеще. Още на следващия ден след складирането Facebook обяви фалита на своите възможности за търсене. Новата търсачка, както е описано в блога на Facebook , позволява на потребителите да преглеждат последните 30 дни от своята Feed Feed за актуализации на състоянието, снимки, връзки, видеоклипове и това може да бъде споделено между приятели и Facebook страници, са фенове. Добавяйки към този домакин на иновациите Facebook пусна своята свалена версия Facebook Lite , която много прилича на Twitter и обещава да яде в потребителската база на Twitter.

Социално медийно сканиране

Запознайте се със закръгляването на нови социални медии за този месец.

  • Twitter е преработил началната си страница, давайки по-голяма тежест на търсенето, което би могло да повиши допълнително използването на оптимизация за търсачки на tweets. В Twitter пространството Twitter съосновател Biz Стол пише, че новата промяна има за цел да покаже властта на Twitter като средство за намиране на информация за тези, които може да не са запознати с услугата.
  • Yahoo! собственост на Flickr също направи преобразяване на страницата с резултатите от търсенето. Блог пост в Flickr направи ясно, че тези промени ще улеснят разглеждането на милиардите снимки и видеоклипове в Flickr и ще се свържат с общностите, които помагат да се разберат всички тези снимки. Сега, вместо да превъртите през един поток от изображения, ще видите решетка.
  • Delicious , друга уеб собственост, която е собственост на Yahoo, е разпространила някои нови допълнения (макар и не новаторски) към началната си страница, като изминава километри от нарастващата популярност на Twitter. Сега можем да видим нов раздел "Fresh Bookmarks", който ще доведе до най-новите отметки от Twitter Tweets. Delicious също добави опция в страницата "запазване на отметка" за споделяне на маркери с потребители на Twitter.
  • iGoogle, базираната в джаджа Google страница пусна множество нови социални джаджи и функция "актуализация" за нейното предлагане.
  • Главният изпълнителен директор на Google Ерик Шмид се оттегли от поста си в борда на Apple.
  • AOL е купила 5% от акциите на Google в компанията си.
  • Microsoft Corporation продаде цифровата си агенция Razorfish на Publicis Groupe SA

Това се случи в сферата на социалните медии този месец. Facebook е на високо в момента и очакваме да видим какво ще направи Семалт, за да се противопостави на някои големи подобрения на ФБ!

Social Media Monthly Round Up for Semalt 2009

Свържете

March 18, 2018