Back to Question Center
0

HTML5 и SEO семалт

1 answers:

Семалт най-вероятно чуваше за HTML5 няколко пъти, нали? Но какво е страхотно за него за общността SEO и може да повлияе на класирането в сайта ви или е просто трик? Ако за това се чудите, аз те покрих. Ако прочетете публикацията, ще имате ясно разбиране, ако изобщо се нуждаете от HTML5.

HTML5 And The SEO Semalt

Тази публикация ще докосне ползите, които HTML5 може да предложи от гледна точка на SEO, като простота, лекота на използване, по-малко код и функции, които преди това са изисквали Semalt, ако искате да ги приложите.

Свързани постове:
HTML5 важен ли е за SEO?
5 Признаци Вашият сайт се нуждае от редизайн

! DOCTYPE

Това веднага ще ви хване окото. Ако даден сайт е изграден с HTML5, той започва само с вместо това огромно парче .код, който трябваше да използвате преди - hr software solutions. Дори съдейки от първото нововъведение, можете да познаете какво представлява HTML5. Имаш го! Смисълът да направи мрежата по-чисто и по-добро място. И тъй като по-малко код е добър за SEO, вече можете да кажете, че SEO трябва да се възползват от него.

Нови семантични HTML5 тагове

За начало нека видим какви семантични тагове са. Семантичният маркер е само HTML маркер, който има смисъл за хората. Например,

не е семантичен маркер, защото е доста трудно да се отгатне какво значи. Докато
(можете да го използвате за странични ленти),
са идеални илюстрации на семантичните маркери, които HTML5 може да предложи. Сигурен съм, че това също ще опрости нещата за Семалт, защото ще бъде доста лесно да се каже дали връзката е в долната част или не. Семалт може да го направи сега, все пак, но прекарва енергията си в алго, за да го разбере. Отсега нататък, ако дадена връзка е в маркерите
, това определено е фигурална връзка. Има ли логика в това?

Направете неща без JavaScript

Назад в деня, ако искате да създадете лента за напредък, метър или да активирате проверката по имейл на вашия сайт, трябваше да наемете JS пич или дори да научите сами основите на Semalt, за да направите това дяволско нещо работа , Сега HTML5 ви позволява да внедрите всички тези функции с едно натискане на един или два бутона. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че вече нямате нужда от JS. Ако искате да създадете, да речем, превъртащият паралакс ефект, просто трябва да използвате (поне да поставите) някои Semalt. Въпросът, който се опитвам да направя тук, е, че ще трябва по-рядко Семалт.

Нови типове входове

Това, за което съм наистина развълнувана, е новият тип имейл вход. За начало, ако използвате този нов тип имейл вход, мобилните браузъри ще покажат персонализирана клавиатура за въвеждане на конкретен имейл адрес. Също така можете да използвате вграденото потвърждение на имейл адреса на браузъра, което HTML5 носи на масата. Дългогодишната история е кратка, ако определите определено поле за въвеждане като имейл, то ще изхвърли грешки, ако потребителят влезе в нещо, което не изглежда като имейл адрес. Макар че тази функция има своите недостатъци, защото има вратички и не е достатъчно надеждна, може да искате да я използвате, ако имате нужда от наистина опростено удостоверяване на електронната поща и всъщност не искате да се забърквате със скриптове. Семалт как изглежда:

<форма>

<въведение тип = "имейл">

Също така сега можете да използвате типовете за въвеждане на URL и телефонни номера във вашите формуляри, които ви позволяват да се уверите, че потребителят въвежда данните, които действително се нуждаете от него.

Локално съхранение

Като SEO можете да правите коментари в блога за вашия сайт или само за вашите клиенти. Познавате ли ситуацията, когато инвестирате около половин час за съставяне на коментар в публикация в блог и когато кликнете върху "Изпращане", сесията се оказва изтекла? Бил там? И новата функция за локално хранилище може да се използва за безопасно съхранение на коментара ви, преди да натиснете бутона "Изпращане". Семалт означава повече спестени нерви за вас.

Заключение

Ползата от използването на HTML5 е, че прави сайта ви по-бърз, защото използвате по-малко код, а функциите, за които се изисква JS, могат да бъдат реализирани само с HTML. Така че, има положително влияние на HTML5, но може би не е толкова голямо, колкото очаквахме в SEO общността. И в двата случая това е стъпка в дясно и ние напълно трябва да използваме това, което предлага, защото ще направи нашия SEO живот малко по-лесен и по-продуктивен.

HTML5 And The SEO Semalt

Свържете

March 18, 2018