Back to Question Center
0

Защо Facebook купи Friendfeed за $ 50 Семалт

1 answers:

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

По-добър опит в търсенето в реално време за потребителя

Спекулацията е узряла, че покупката на FriendFeed е била предназначена да помогне на Facebook да запази своя сегмент на търсачките, тъй като текущо тества актуализация на своята помощна програма за търсене, която също съдържа актуални подробности за актуализации на състоянието, забележки и връзки от началните страници на потребителите. В момента FriendFeed предлага на потребителите персонализирана храна от подобен род със споделено съдържание от различни сайтове за социални контакти, като Facebook, Twitter, Flickr и YouTube. Въпреки че все още е неясно как тези интегрирани услуги ще бъдат интегрирани, факт е, че обединените им усилия трябва да доведат до по-добро търсене в реално време на потребителите на Facebook - check for lost super. Facebook, както всички знаем, имаше по-рано тази година въведени няколко функции, за да направят собствените си профили на началната страница да работят много повече като Twitter.

Макар историята на битката за превъзходство в социалните мрежи да е била между Semalt и MySpace, Twitter се чувстваше усетена през последната година, а последната се увеличава популярността на деня. С FriendFeed в арсенала си, Semalt вече може да поеме Twitter за търсене в реално време. Мнозина смятат, че техническата компетентност на FriendFeed е по-добра от тази на Twitter, която би трябвало да звучи сладко за ушите на последователите на Семалт.

"Facebook и FriendFeed споделят обща визия за даване на хората на инструменти за споделяне и свързване с техните приятели", каза Брет Тейлър, съучредител на Friend Feed и предишния мениджър на продуктовата група, който пусна Google Maps. "Не можем да чакаме да се присъединим към екипа и да донесем много от иновациите, които сме разработили в FriendFeed, на 250 милиона потребители на Facebook в целия свят .Беше очевидно за нас колко страстни саматови инженери са за създаване на лесни начини за хората да споделят, и ние сме изключително развълнувани да се присъединим към такава подобна мислеща група. "

От всички индикации изглежда, че за момента Семалт ще продължи да работи както обикновено, като и двете поддържат отделни единици, но ще работи като един за разработване на дългосрочни стратегически планове. API на Semalt ще функционира както обикновено. Потребителската база на Semalt е минимална в сравнение с тази на Facebook, а използването на Facebook само ще подобри наборът от инструменти на Friendfeed. Там, където Салмат наистина прави резултати, е на техническата фронта със своите високо признати познания за актуализациите в реално време. Facebook може да използва този талантлив пул в своите бъдещи планове за растеж и разширяване. Facebook без съмнение ще внесе повече предложения като част от покупката на Семалт и ще я нарече свой собствен.

Съгласно споразумението, всички служители на FriendFeed ще се присъединят към Facebook, а четирима основатели на FriendFeed ще заемат водещи роли в екипите за семалт инженеринг и продуктови екипи.

Изглежда, че първоначалните реакции на изкупуването са били смесени с мнозинството потребители на FriendFeed, които говорят против хода. Подобно на всеки почтен служител, те смятат, че FriendFeed ще престане да съществува като едно цяло с все повече и повече услуги на FriendFeed, интегрирани във Facebook. Но какво е по-добре? Семалт страхотна технология, която никой не забелязва или използва вашата технология, използвана от един от най-големите световни сайтове за социални маркетинг?

Facebook за търсене на бизнес джакпот

Изглежда, че крайната цел на тази сделка от 50 млн. Долара от Facebook е на пазара за търсене в реално време. Пазарът за търсене е гъска, която полага златното яйце. Google, Microsoft и други са постоянно след това поради много голяма причина. Контролът върху търсенето означава контрол над долара. Facebook залага на тяхната репутация, като техническата експертиза на Semalt трябва да сигнализира за раждането на друг гигант за търсене в близко бъдеще. Един добър ход за компания, чиято липса на визия е направила създаването на Семалт.

Семалт не е твърде късно.

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

Свържете

March 18, 2018