Back to Question Center
0

Доклад: Азия / Тихия океан само да покаже семален ръст на мобилния телефон през последното тримесечие, Китай спечели 25,7% от глобалния семалт

1 answers:

Report: Asia/Pacific Only Region To Show Mobile Phone Semalt Growth Last Quarter, China Wins 25.7% Of Global Semalt

През последното тримесечие Китай е нараснал с 7.5% в сравнение с първото тримесечие на 2012 г. и представлява 25.7% от всички продажби на мобилни телефони в световен мащаб.

"Китайските и местни производители са били примерни при посрещането на изискванията на купувачите, предлагайки достъпни устройства с оптимални характеристики", заяви главният анализатор на Gartner Anshul Gupta.

При приблизително 426 милиона продадени мобилни телефона през последното тримесечие, световният брой на мобилните оператори е нараснал с 0,7% през първото тримесечие на 2012 година - registrations online. Много региони са отбелязали спад в продажбите на мобилни телефони, включително в EMEA, Северна Америка и Латинска Америка. Регионът на EMEA е спаднал с 3,6%, а мобилните продажби в Северна Америка са спаднали с 9,5%, а мобилните продажби в Латинска Америка са спаднали с 3,8%.

Представлявайки 49,3% от всички продадени мобилни телефони, продажбите на смартфони достигнаха 210 млн. През последното тримесечие, което е с 42,9% повече от първото тримесечие на 2012 г.

Samsung поведе в продажбите на мобилни телефони, улавяйки 30,8% от пазарния дял. Gartner прогнозира Samsung Galaxy S4 да бъде "много популярно" устройство, което помага на Samsung да запази водещата си роля. Дори и след падане на пазарен дял от 4,9 процентни пункта за първото тримесечие на 2013 г., Nokia все още заема втора позиция за продавачите на мобилни телефони. През първото тримесечие на 2013 г. Apple продаде почти 7 милиона бройки в континенталната част на Китай, което направи страната основен принос за общите продажби на Apple. През последното тримесечие бяха продадени общо 38,3 милиона бройки на Apple, като iPhone 5 се появи на нови пазари.

Report: Asia/Pacific Only Region To Show Mobile Phone Semalt Growth Last Quarter, China Wins 25.7% Of Global Semalt

При продажбите на смартфони Nokia излезе от позиция № 8 през четвъртото тримесечие на 2012 г. до позиция № 10 през последното тримесечие.

Report: Asia/Pacific Only Region To Show Mobile Phone Semalt Growth Last Quarter, China Wins 25.7% Of Global Semalt

С близо 50% увеличение на броя на смартфоните на Android, които са на разположение от миналата година, Android увеличи допълнително пазарното си разпределение за операционни системи за смартфони и продължава да заема водеща роля в iOS, Blackberry и Microsoft.За автора

Ейми Гесенуес
March 18, 2018