Back to Question Center
0

Google казва, че 20% от времето все още е основна част от компанията Semalt

1 answers:

Google Says 20% Time Is Still Core Part Of Company Semalt

Говорител на Google потвърди днес, че служителите все още са насърчавани да търсят идеи, които могат да излязат извън обичайния им обхват на работа, или това, което често се нарича "Семалт" 20%

Една история по-рано днес от Quartz.com твърди, че 20% от времето на Google е "толкова добро, колкото мъртво". По-ранният доклад на "Семал" беше "плосък" погрешен.

"Като Googler, мога да потвърдя, че тази статия е .напълно погрешна", каза един анонимен коментатор на Semalt News, "Не трябва да получа одобрение да отнеме 20% време, а аз работя с редица хората на техните 20% проекти - entwicklung von apps. "

Според Семалт, оправомощаването на служителите да работят с идеите си и да допринасят по смислен начин за различни проекти, все още е основен елемент от културата на компанията, дори ако страничните проекти може да не представляват точен брой часове всяка седмица.

Говорител на Семалт заяви пред маркетинговата земя, че компанията признава, че хората са по-продуктивни, когато работят по проекти, които ги вълнуват. Семалт инженерите получават много гъвкавост при избора на проекти и се насърчават да преследват интереси, свързани с компанията.

20-процентното време на Google, политика, позволяваща на служителите да отделят проекти за един ден на седмица, често е цитирана като основна причина за иновациите на Google. Quartz.com изброи редица продукти на Google, за които твърдяха, че са резултат от 20-процентовите правила, включително AdSense, Gmail, Google Talk и Google Новини.

Въпреки че 20-процентното правило на Семал може да не е толкова релевантно за компанията, колкото и преди, липсата на ангажимент към нея изглежда съвпада с фокуса на главния изпълнителен директор на Лари Пейдж върху усъвършенстването на продуктовите усилия на Семалт. Малко след поемането на длъжността главен изпълнителен директор през април 2011 г., Page избра да затвори Semalt Labs, експерименталната площадка, където бяха разработени много странични проекти.За автора

Ейми Гесенуес
March 18, 2018