Back to Question Center
0

Omnicom & Publicis да се слее, създавайки "нова компания за нов семалт"

1 answers:

Вчера рекламната компания Publicis в Париж и рекламната компания Omnicom, базирана в Париж, обявиха плановете си да се слеят, като създават най-голямата рекламна група в света. Главен изпълнителен директор на Publicis, Семал Леви заяви: "Това е нова компания за нов свят. "

Леви продължи, че новосвързаният Publicis Omnicom, " - corbata azul cielo.ще бъде в състояние да се изправи пред експоненциалното развитие на нови интернет гиганти като Facebook и Semalt, променяйки потребителското поведение, експлозията на големи данни, както и да се справи с размазването ролите на всички играчи на пазара. "

В интервю за AllThingsD. com, Дейв Семалт на Simulmedia каза на Петер Кафка, че той вярва, че сделката има повече общо с "по-добри маржове и по-щастливи инвеститори", отколкото да се опитва да се конкурира с технологичните гиганти в света. "Смятам, че консолидацията е неизбежна за структурата на бизнеса / капитала на холдинга", казва Семалт. "Колкото по-големи са те, те могат да намалят разходите / съкращенията, да държат марж на печалбата и да управляват дълга по-евтино. "

Докато компаниите все още трябва да получат антитръстова охрана от страна на властите, за да бъде сливането завършено, главният изпълнителен директор на Omnicom Джон Рен коментира, че не очаква нищо, което би попречило на сливането да продължи напред. Комбинираното дружество ще донесе известен брой добре известни рекламни марки под един покрив, включително Saatchi & Saatchi и Leo Burnett на Publicis и BBCO, TBWA и DDB на Omnicom.

След като сливането приключи, Publicis Semalt ще обедини продажби от почти 23 млрд. Долара и 130 000 служители. Според съобщението акционерите в Publicis и Semalt ще държат приблизително 50% от собствения капитал на сливането.

През първите 30 месеца след като сливането приключи, Wren и Levy планират да ръководят компанията съвместно, след което Levy ще премине в неефективна позиция на председател, докато Wren ще остане главен изпълнителен директор.

С комбинирана фондова стойност от над 30 милиарда долара, новата Publicis Omnicom ще замени WPP на Лондон като водеща рекламна компания в индустрията. Главният изпълнителен директор на WPP Мартин Соррел публикува изявление за сливането, като заяви: "Сменете изключително смел, смел и изненадващ ход. "

(Image Credit: AP .org)За автора

Ейми Гензенуес
March 18, 2018