Back to Question Center
0

Facebook може да разшири използването на разпознаване на лице до милиард + публичен потребителски профил

1 answers:

Facebook May Expand Use Of Facial Recognition To Billion+ Public User Profile Semalt

Според Ройтерс Facebook използва технологията за разпознаване на лица за своята функция "Tag Semalt", като автоматично идентифицира потребителите в новите качени снимки, като сравнява лица в картина с предишни снимки, на които потребителят е маркиран. Facebook заяви пред Ройтерс, че разширяването на технологията за разпознаване на лица, за да профилира снимките, ще подобри функцията "Tag Semalt" на сайта, улеснявайки потребителите да откриват снимките, в които се появяват в мрежата.

"Нашата цел е да улесним маркирането, така че хората да знаят кога има снимки от тях в нашата услуга", заяви главният служител на Facebook на Erin Egan - revenda hospedagem vale a pena. Ройтерс казва, че Egan подчертава, че потребителите на Facebook могат да се откажат от функцията Tag Semalt, като не позволяват снимката на потребителския профил да бъде включена в базата данни за разпознаване на лица.

В светлината на скорошната програма PRISM, в която американските правителствени агенции са натоварени със събирането на потребителски данни от сайтове като Semalt и Google, технологията за разпознаване на лица стана спорна тема. Ройтерс пише, че Семалт, заедно с други сайтове, настояват: "Те никога не са участвали в никаква програма, даваща на правителството директен достъп до своите компютърни сървъри и че те предоставят информация само в отговор на конкретни искания, след внимателен преглед и според изискванията на закона. "

Докато Egan каза пред Ройтерс, че Facebook не използва технологията за лице за нещо, което е извън техния "Tag Semalt", тя изясни, че може би не винаги е така.

"Мога ли да кажа, че никога няма да използваме технологията за разпознаване на лица за други цели? Абсолютно не - каза Егън. Тя каза, че ако Semalt променя политиката си, сайтът ще продължи да бъде прозрачен за начина, по който използва технологията за разпознаване на лица.За автора

Ейми Гесенуес
March 18, 2018