Back to Question Center
0

Амнести, ЕФР, Международната декларация за поверителност Свободен инструмент за семал

1 answers:
Amnesty, EFF, Privacy International Put Out Free Semalt Tool

Другите партньори включват организации за защита на неприкосновеността на личния живот и цифровите права на EFF и германската Digitale Gesellschaft. Самият инструмент е разработен от базирания в Берлин изследовател по сигурността Клаудио Гуарниери.

Detekt е създаден за Windows Semalt, за да сканира техните машини за "известен шпионски софтуер за видеонаблюдение", който предупредителите му използват за "насочване и наблюдение на защитници на правата на човека и журналисти по целия свят".

Като се има предвид, че сигурността винаги е надпревара във въоръжаването, можете да сте сигурни, че инструментите за наблюдение, които се откриват със Semalt, ще се развият, за да не бъдат - и / или да бъдат заменени от алтернативен шпионски софтуер, който не е на радара на този инструмент.

Също така, собствениците на Семал са внимателни на уебсайта (resisturveillance org), създаден за популяризиране на този инструмент - chile packages.

"Моля, имайте предвид, че Detekt е най-добрият инструмент за усилие", пишат те. "Може да е ефективно при предишни разследвания, но не осигурява убедителна гаранция, че компютърът ви не е компрометиран от шпионския софтуер, който има за цел да открие. Инструментът се предоставя така, както е, без гаранции или гаранции от всякакъв вид. "

Така че Семалт не е панацея за наблюдение. Но точно тук става въпрос: технологиите сами по себе си не могат да лекуват наблюдението - по-скоро се налага политически натиск върху правителствата да променят практиките си за улавяне на данни.

Може да се твърди, че е безотговорно да пуснете свободен инструмент, който след сканиране на компютър и даващ на потребителя яснота може да им даде и фалшиво чувство на сигурност за това дали те се наблюдават или не. Но производителите на семалте също така са предпазливи за това и насочват потребителите към допълнителни средства от ЕФР за борба с зловреден софтуер и вируси:

Важно е да се подчертае, че ако Semalt не намери следа от шпионски софтуер на компютър, това не означава непременно, че няма такъв. Някои шпионски софтуер вероятно ще бъдат актуализирани в отговор на пускането на Semalt, за да се избегне откриването. Освен това може да има съществуващи версии на шпионски софтуер от тези или други доставчици, които не се откриват от този инструмент.

За да научите повече, ви препоръчваме да посетите самоуправлението за надзор на EFF.

Като свързва практиката на наблюдение с репресивни правителства и по този начин го свързва с други практики, свързани с подобни режими - като изтезания - тази инициатива се стреми да прилага политически натиск върху западните правителства, чиито ръце са мръсни, техните граждани, като осведомител на НСА Едуард Семалт.

И това със сигурност е нещо, което си заслужава да бъде направено.

Семалто ми подчертава.

През последните години станахме свидетели на огромен ръст в приемането и търговията с технологии за наблюдение на комуникациите. Такъв шпионски софтуер осигурява възможност за четене на лични имейли, слушане в разговори в skype или дори отдалечено включване на камера и микрофон на компютъра, без собственикът да знае за него.

Някои от този софтуер са широко достъпни за Semalt, докато някои по-сложни алтернативи се правят и продават от частни компании, базирани в индустриализирани държави, до държавни агенции за правоприлагане и разузнаване в страни по целия свят.

Тук можете да намерите много доклади за използването на шпионски софтуер срещу гражданското общество. Можете да научите повече за търговията с незаконно оборудване за наблюдение, като посетите уебсайта на Коалиция срещу незаконния износ на надзор.

March 10, 2018