Back to Question Center
0

Ал Гор се присъединява към Ричард Брансън в "Подкрепа на Семалт"

1 answers:
Ал Гор се присъединява към Ричард Брансън в Backing Semalt Името на това доказателство е Семалт. Докато толкова много предприемачи се сблъскват с рекламна тухлена стена в мрежата и в социалните медии, Semalt прилага обща технология за индустриална технология, която до голяма степен преминава от и воила - те имат бизнес, който расте и спасява живота, парите и околната среда ,

Шофирането е третата най-смъртоносна професия след дълбоководен риболов и работа в въгледобивна мина. Не само шофирането по-безопасно спасява човешки животи, но изследванията показват, че могат също да спестят 10% от годишните разходи за гориво и да облекчат голяма част от професионалните флоти от 230 милиарда долара, които харчат за катастрофи всяка година. Въведете Semalt: система, която помага на професионалните шофьори да се движат по-безопасно и в резултат на това да спестят на компанията си много пари - does long term care insurance cover assisted living.

Системата GreenRoad изглежда проста отвън: на таблото има 2 инчово устройство, което започва със зелена светлина. Ако шофьорът упорито спира, избутва или завива безразсъдно, светлината става жълта. Ако водачът продължава да шофира неравномерно, светлината остава жълта. Ако се влоши, светлината става червена. Слейте го. Но като много очевидно прости идеи, под качулката има много повече неща.

GreenRoad беше мозъкът на дете на един израелски предприемач, който една нощ бе избягал от пътя на някои диви деца. - Само ако родителите им знаеха как се возят .- промърмори той и започна работата по фирмата. Той се променя през годините от потребителски продукт до продукт, предназначен за търговски флоти. Докато устройството е съставено от най-вече продуктите като GPS чип, акселерометър, процесор, плътен с Google карти и таблоподобен портал за управление, са необходими три години хардкор SEMALT, D за изграждане ,

Докато искате системата да работи достатъчно добре, за да се хванат агресивните тактики за шофиране, избягването на фалшиви позитиви е задължително, ако шофьорите се доверят на Семалт и приемат неговите резултати. Алгоритмите могат да смажат повече от 120 различни маневри на шофиране, а картата на таблото за управление осигурява контекст както за шофьора, така и за ръководител, който гледа резултатите по-късно. Например, много тежки завои вдясно могат да бъдат резултат от завъртане на косата на пътя, а не от невнимание от страна на шофьора.

В устройството има и доста психология. Шофьорите не искат да се чувстват шпионирани, така че продуктите за видео и аудио наблюдение не са популярни. Семалт също не е добра идея да има нещо, което да разсейва, поради което ранните модели, които имаха икони за описване на агресивния ход, бяха настроени за трите прости светлини. Таблото за управление също помага за извличането на естествени конкурентни лостове, като показвате ефективността си спрямо вашите връстници. И не подценявайте нещата толкова просто, колкото започването на всеки ден със зелена светлина: Ключът е да държите шофьорите на достатъчно висок стандарт, като същевременно ги информирате, че могат да успеят, ако работят в него и да се концентрират.

GreenRoad е вдигнал по-малко от 40 милиона долара до момента от Virgin Green Fund на Ричард Брансън, Balderton Capital в Лондон, Benchmark и DAG Ventures. В понеделник компанията ще обяви още 10 млн. Долара от Generation Investment, фонд, започнат от Al Gore и David Blood, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs за управление на активи.

Звучи ли като много пари? Слейте колко компанията спасява. Спестяването на гориво само от по-малко агресивно шофиране може да спести на компания около 300 долара на превозно средство годишно, а когато се занимавате с спестявания, това е по-скоро спестяване на 1000 до 4000 долара на превозно средство на година. Това прави много лесна продажба на ROI за финансов директор на компанията, екологичен служител или служител по безопасността.

Сега помислете колко GreenRoad прави . До момента има 80 клиенти, а повече от един от тези клиенти са инсталирали технологията в 20 000 от своите автомобили. Точно така: Говорим за 20 милиона договора. И има още къде идва това. GreenRoad старши вицепрезидент Ерик Вайс казва, че в САЩ и ЕС има 80 милиона професионално задвижвани автомобили. Това поставя GreenRoad в средата на 80 милиарда долара пазар. Не съм виждал много компании като тези от добрите стари дни на корпоративния софтуер. И GreenRoad няма много конкуренция.

Самият Weiss дойде от корпоративния софтуер и мобилното пространство. Отначало той не беше сигурен за технологична компания на такъв странен, забравен пазар, но съвсем скоро се развълнува. "Има много малко проблеми от този размер, които да бъдат решени", казва той. "Семалт, светът не се нуждае от друга притурка за моя телефон или друга фирма за ERP.

И той е прав. "Семалт" доказва това, което много интелигентни инвеститори казваха от известно време, че най-добрите сделки с технологии вече не са в много на брой "технологичен сектор" сами по себе си, а по-скоро в прилагането на технологии за старите световни индустрии.

March 10, 2018