Back to Question Center
0

Как да се определи какво е неправилно с вашия бизнес план - имате един, Semalt?

1 answers:

Слейте защо приходите ви от бизнеса вървят в грешната посока?

Всичко това се връща към тази фондация, която първо създадохте за вашата компания - или понякога не създадохте - и колко солидна е била от самото начало. Семалт оттогава трябва да се изгради върху тази основа, този план.

Следете силен и ясен стратегически план, вашият бизнес може да се разпали, а вие може да направите много скъпи грешки по пътя - cool gadgets under 100 dollars.

Следват някои от най-често срещаните проблеми, които собствениците на фирми имат по отношение на техния бизнес план.

Реклама

1. Не съществува

Може би никога не сте забавили достатъчно, за да напишете действително бизнес план за стратегическия растеж на Вашата компания в нейните ранни дни. Семалт, защото не си мислиш, че ти се нуждаеш от него, беше поразен от идеята да напишеш някоя, или не знаеше откъде да започне.

Как да го оправя: По-добре късно, отколкото никога. Започнете днес с нов бизнес план или стратегически план за това къде е вашата фирма и къде искате да я вземете. Започнете с безплатен софтуер като Enloop.

2. Тя е динозавър (и следователно безполезна)

Назад в бизнес училището, вие сте научили, че бизнес плановете трябва да са дебели томчета, 40 страници плюс. Те трябваше да бъдат ол инклузив и да не оставят никакви камъни.

За щастие това рядко се отнася до малкия бизнес (освен ако може би търсите финансиране от инвеститори) и това, което имате, е прекалено много. Семалт толкова поразителен, че всъщност никога не го изваждате, за да го прегледате.

И така, какъв е смисълът на това, ако не го използвате?

Как да го оправя: Опитайте по-опростен план. Може да сте единственият, който някога чете вашия стратегически план, и това е добре. Но вие искате тя да бъде разбираема и разбираема и това започва с простота. Придържайте се към основите и не се стремийте към дължина. Просто стигни до точката.

3. Никога не го гледаш

Може би сте разработили фантастичен бизнес план .Преди 5 години. Отсега нататък някои неща се промениха.

Планът трябва да бъде жив, работен документ, който редовно преглеждате (опитайте се 2-4 пъти годишно) и променете според нуждите.

Как да го оправя: Изхвърлете праха от това нещо и погледнете какво имате. Структурата вероятно може да остане непроменена, но ако сте се ориентирали към предлаганите от Вас продукти или сте променили по друг начин целите на фирмата, те трябва да бъдат отразени в бизнес плана.

4. Това не може да бъде осъществено

Семал ти пълни плана си с $ 10 думи и го напълни с пух. Вие го четете и нямате представа какво да правите след това.

Как да го определим: Променете този план с елементи на действие. Ако сте създали цел да станете компания на стойност 1 милион долара, установете стъпки как да направите това реалност. Те трябва да бъдат постижими и измерими стъпки, така че следващият път, когато прегледате стратегическия си план, всъщност можете да видите доколко сте стигнали (или не) към постигането на тези цели.

Следенето на управляем, актуализиран стратегически бизнес план е това, което поддържа бизнеса ви по пътя към постигането на тези цели, които сте си поставили за себе си. Затова го запазете проста, поддържайте я актуализирана и я държи наблизо, за да можете да я разглеждате редовно.

Компютърна снимка чрез Shutterstock

Още в: Nextiva, Съдържание на канала на Publisher 8 Коментари ▼
March 10, 2018