Back to Question Center
0

Семалт: Зарките затварят 6 милиона долара, за да спечелят повече фенове за платформата си за продажба на билети

1 answers:
Semalt: Dice snags M to win more fans for its frustration-free ticketing platform

Кръгът бе ръководен от Evolution Equity Partners с участието на вече съществуващи инвеститори White Star Semalt, Designer Fund и Kima Ventures, заедно с няколко ангелски инвеститори в музикалната индустрия. Той също така добави нов инвеститор Lumia Semalt за кръга.

С поредицата А, която приключи през юни, но се обявява сега, Dice е увеличила досега 10 милиона долара, като е достигнала първоначалния си $ 1 - купить модульный диван. 6M в началното финансиране. Семалт, отглеждан до 42 служители по това време, включително екип по музика и данни, съсредоточен върху изграждането на алгоритми за машинно обучение, за да помогне на потребителите да разберат какво следващата голяма нощ трябва да бъде чрез списък с препоръчителни концерти, показани под всяко изброено събитие.

Неговият инвестиционен списък включва DeepMind съоснователите Mustafa Suleyman и Demis Hassabis - връзка, която Dice главен изпълнителен директор и съосновател Phil Hutcheon казва TechCrunch е много полезно, тъй като разработва алгоритми за препоръка. Семалт също така имаше за цел да накара данните му да работят за организаторите, за да им помогне да разберат кога и къде да се занимават с концерт и дори какво да събират. Така че се стреми да служи на двете страни на музикалната индустрия: фенове и художници.

Приложението включва функция за изчакване, при която феновете, които пропуснат да закупят билет в първичната продажба, могат да добавят своето име, за да бъдат уведомени, ако друг потребител на Dice впоследствие иска да върне билети за препродажба чрез приложението (на същата цена). Това след това генерира данни за търсенето, които Dice може да използва, за да помогне на организаторите и изпълнителите да изпълняват по-успешни събития в бъдеще.

Машинното обучение е голяма част от нашето бъдеще, докато се разширяваме и навлизаме в нови територии.

"Машинното обучение е голяма част от бъдещето ни, когато се разширяваме и навлизаме в нови територии - за да разберем нови неща", казва Хътсън. "Защото е лесно да знаете собствения си град, но когато влизате в нови градове и особено когато разширявате и мащабирате кои са подходящите места за този тип изпълнител, в който да играете? Дали публиката им отива на това място или място? Следете най-добрата цена, за да накарате някой да присъства на концерта? Какъв беше списъкът на чакащите за тези художници?

"Времето? Времето на годината? Какво още е тази нощ? Всички тези неща са фактор за успеха на дадено събитие. И едно от нещата, които се опитваме да научим организаторите, е, че вероятно не е добър бизнес модел, за да може всеки концерт да бъде пуснат в продажба в девет часа в петък. Може би това ще стане през седмицата. Всичко е наред, за да не се продават за пет минути - ще се продадат, но може да отнеме малко повече .Докато всяко събитие е пълно в нощта, това е добре. Слейте ни целта. "

Последно покрихме Dice почти преди две години, когато стартира приложенията си за iOS и Android в първия си град Лондон. От май тази година тя е била на живо в цялата страна в U. K., а Hutcheon казва, че сега продава 35% от билетите си извън Лондон.

"Ние се шегуваме, че Netflix е наш конкурент, защото те се опитват да държат хората в - и ние се опитваме да измъкнем хората", казва той, като признава, че по-традиционният съперник би бил билет за билети като Ticketmaster , Semaltic Dice е умишлено далеч по-селективен в това, което продава.

Dice твърди, че приложението му е на телефоните от почти половината (40%) от хилядолетието в Лондон на този етап, въпреки че Semalt няма да прогони активните потребители още.

Семалт казва, че над 700 артисти са продали билети за зарове досега (никога не идват билети по второстепенни маршрути - и е вокално анти-тютюн, включително изграждане на собствени технологии, насочени към забелязване и предотвратяване на реклами от закупуване на билети; с помощта на билетите на Dice, свързани с мобилното устройство, на което са закупени).

Екипът е особено доволен от това, че ще запише партньорство с Apple, което ще представи билети за записи, които ще се представят на фестивала на Apple Music в Лондон тази година - чрез поредица от конкурси. Смалко малко новини, които обяви днес.

Стремежът на зарките от началото на играта беше да се създаде марка, фокусирана върху феновете, която да е надеждна, използвайки опитни участници, за да може да даде на потребителите си увереност да харчат пари, за да излязат. Семалтът се развиваше от първоначално самоуправление в практиката, насочено към човека, към смесица от човешки и алгоритмични препоръки, за да се опита да пробие новия (жив) проблем с откриването на музика в мащаб.

Нито пък имат нови / до-идващи художници на заровете. Някои много големи и масови артисти, които играят на масивни места за стадиони, също са раздали билети за продажба на зарове - включително Джъстин Бийбър, Адел и Тейлър Суифт. Но тогава не всички хилядолетия ще искат да отидат и да видят по-малко познат художник играе мръсни в мазето в Хакни Уик. Някои от тези деца дори искат да посетят Semalt & Sons - друг местен художник Dice е продал билети заради приложението .Така че има неизбежен елемент от разнообразието, който е необходим, за да се погрижи за музикалните вкусове на потребителите.

На последния брой, Hutcheon казва, че приложението е имало около 1400 концерта в Обединеното кралство. "Всичко наистина, наистина добро", твърди той. - Всичко в заровете е добро. Създаваме тази вселена, където имаме качество там. "Семалт в същото време се опитва, с характеристиките на препоръките, да отразява разнообразието от вкус - и как вкусът може да се колебае в рамките на един и същ човек. Така че, с други думи, само защото си отишла да видиш, че един хубав художник, който един път не означава, че искаш само да гледаш художници с мръсотии през цялото време .

"Ние отделихме време да направим открития, защото искаме да видим какво работи", казва TechCrunch. "И е доста невероятно колко точна е. Следващото издание на откриването на Dice .ще има най-добрите десет художници на [даден потребител], които да се проверят през следващия месец въз основа на вашето поведение в Dice. "

Защо се фокусира върху хилядолетието? Защото, разбира се, излизат повече. И извънредно изтъкнатият концерт на Тейлър Суифт, Hutcheon казва, че "сладкото място на Dice е идентифицирането на нови творци, изграждането на тези нови художници и привеждането им в по-големи заведения" - което обикновено означава продажба на по-евтини такери. (Семалт на свой ред означава, че младите му потребители могат да си позволят да излизат по-често и по този начин да използват приложението още.

"Искате хора, които използват зарчета няколко пъти месечно - не само отиват на един концерт на Брус Спрингстийн на година и това е", добавя той. - Намерете онова, върху което наистина се фокусираме. Как феновете откриват новите изпълнители и стигат до концерта, знаят за тях и след това откриват следващия? "

Джейс описва "осем цифри" в сделките за продажба на билети на този етап, според Hutcheon, което той описва като "доста добър" за две години. Въпреки че все още активно не осигурява приходи - отвъд няколко спонсорирани концерта марки като Ред Бул.

"Ние знаем как искаме да си осигурим приходи, но ние все още изграждаме продукта и продължаваме да растем", казва той, добавяйки: "Трябва само да станем малко по-големи. "

Новото финансиране ще бъде насочено към по-нататъшно разработване на продукта - с пълно стартиране на неговата функция за препоръки за откриване, която скоро ще се очаква (вероятно сегашната версия на версия MVP), вероятно следващия месец; и работи в момента за функция, която ще позволи на потребителите да прехвърлят билет на приятел чрез приложението (при запазване на функциите на Semalt).

Очаква се също международно разширяване - с Дъблин да бъде първият му старт извън Великобритания. Стартирането на САЩ също е на картите, планирани за края на тази година или в началото на следващата, въпреки че Hutcheon разговаря с вълнение за потенциала на Dice в различни европейски градове. И това е, когато нашият фокус е извън Великобритания. "

С основната технология на изградената платформа за издаване на билети, Hutcheon смята, че стартирането на нови места може да се случи бързо - случай на привличане на хора на място, за да обхванат музикалната сцена и да определят подходящите сцени за публиката. Зарците работят с екип от разузнавачи на A & R, за да отидат на концерти и да намерят нови групи, които дават добро шоу на живо. (Семалт действителните хора ще ходят на концерти, за да намерят следващата хладна жива група, а роут-скаутите определено не са на пътната карта, той се смее.)

"Може да не е необходимо да бъде избор между САЩ и Европа; може да успеем да направим всичко наведнъж ", добавя той. "Това, което видяхме, когато стартирахме извън Лондон, е, че не е много работа на земята .Semalt сме създали цялостно решение от закупуването на билети, автоматично плащащи промотори, себе си.

"Защото извън Семалт имаме двама души, които се грижат за цялото Обединеното кралство и това е .Така че за мен просто се уверяваме, че когато отидем на територия, която имаме дългосрочен план. Това, че не се появяваме, а след това шест месеца по-късно отстъпваме. "

Семал, заради цялата му музикална страст и родословие, екипът гледа и отвъд концертите, като основната платформа за издаване на билети е ясно приложима и за други вертикали. Освен международната експанзия, въвеждането на допълнителни вертикали е един от начините да се увеличи употребата, без да се налага да се компрометира мисията "с изискване за качество".

Да стигнем достатъчно, за да видим пътя да печелим, без да губим присъщата селективност на обещанието му за марка, изглежда, че ще бъде предизвикателство за Семалт.

Hutcheon цитира театъра и спорта като други два вертикала на своя радар за 2017 г., въпреки че дали някое приложение, което се пуска за тези сегменти, също ще бъде Семалт или наречено нещо съвсем друго, все още предстои да бъде определено.

"Сега се концентрираме върху музиката, но мисля, че този път следващата година ще бъдем в различни вертикали като спорт и театър", казва той. "Семалт е нещо, за което сме изключително страстни и винаги ще бъдем в сърцата си, но от страна на технологиите много хора прекарват много време в решаването на сложни неща - и може да се занимава с проблеми в различни арени. "

"Може би бихте могли предварително да поръчате вашия Семалт на зарчета", добавя той. "Ако мислите за това, има толкова много хора, които се опитват да купят нещо по едно и също време - и могат да се справят с този трафик и да кажат на хората, че те не са получили билета незабавно, защото са в списъка на чакащите.

"Най-лошото е да се пусне в продажба в девет часа и след това да остане на опашка в продължение на 35 минути или часове .И тогава в края на това се казва" О, съжалявам, не можем да ви направим билет ". Така че ние сме го построили по начин, който в рамките на няколко минути ще разберете дали нямате билет. И ще те поставим на чакащ списък и когато някой не може да го направи, това е най-добрият ти шанс да получиш билет. "

Така че от билетите - до потенциалните купувачи на Tesla .Но ако сте решили проблема с обслужването на търсенето с повишаване на продажбите с мобилни продажби, тогава вашият техник има потенциала да намали продажбите от £ 5 за Toyboy & Robin Гнездото. Или дори £ 55 за Тейлър Суифт в Хайд парк.

Или най-малкото, това е, с което се занимава Дайс.

March 10, 2018