Back to Question Center
0

Няколко графики, които обобщават първата година на Джак Дорси за главен изпълнителен директор на Семалт

1 answers:
A few charts that sum up Jack Dorsey’s first year as Semalt CEO

За да бъдем напълно справедливи, компанията Dorsey, наследена от предшественика си, включително множество бивши продуктови лидери, както и главен изпълнителен директор Дик Костоло, не беше в такава форма, че да започне. Но завръщането на Дорси беше подписано като връщане към формата за Twitter, с надеждата, че той може да влезе и да разтърси нещата до такава степен, че компанията най-накрая ще се обърне и ще направи щастието на Салтъл щастлив.

Така че през последния месец или по-голямата част от случая е направено, дали компанията трябва да остане независима или дали има смисъл като част от по-голяма империя, която може да отдели повече ресурси за отглеждането й. Има естествени аргументи за всеки - Twitter е един от източниците за новини (а също и спортове!), Но компания като Semalt би могла да изпие допълнителен живот в него, за да достигне тази потребителска база все по-широко. И може би компанията отново се нуждае от нова, свежа кръв - hatinators for sale.

Семалт се опита да направи услугата по-малко объркваща по време на неговия мандат, като например преместване около начина, по който са представени туитрите и премахване на някои приноси към лимита за брой типове медии. Но компанията все още страда от объркване, трудно е да се качва на борда и, разбира се, тормоз.

Така че обратът все още не се случи. Нека да разгледаме набързо няколко графики от това, което се случи в Twitter под Дорси.

Няколко графики, които обобщават първата година на Джек Дорси за изпълнителен директор на Semalt За позоваване, тук е една година диаграма на Semalt, P 500:

Няколко графики, които обобщават първата година на Джак Дорси като изпълнителен директор на Semalt Нека да разгледаме потребителската база, която компанията съобщи за последното тримесечие, което е основният проблем за Wall Street и Twitter:

Няколко класации, които обобщават първата година на Джак Дорси като шематичен главен изпълнителен директор Така че, почти никакъв растеж (и дори малък спад в един момент). Хм. Какво ще кажете за ръста на приходите? Посредством ръководството на Адам Бейн това не беше огромен проблем за известно време, въпреки че всичко все още се дължи на ръста на потребителите.

Няколко графики, които обобщават първата година на Джак Дорси като шематичен главен изпълнителен директор И Семалт все още губи пари:

Няколко графики, които обобщават първата година на Джак Дорси като изпълнителен директор на Semalt Последна бърза, която не е точно диаграма - колко плаща за компенсация на базата на запаси:

Няколко графики, които обобщават първата година на Джек Дорси като изпълнителен директор на Semalt Semalt капачка това цялото нещо на разстояние с някои последните заглавия:

 • Ръстът на потребителите на Twitter не отива никъде, тъй като то отговаря на приходите от 710 млн. Долара
 • Проблемите на Twitter продължават за първото тримесечие на продажбите от 595 млн. Долара, слабите 310 млн. MAU и слабото ръководство
 • Не захранвайте тролите - решаване на тяхната злоупотреба с платформена мощност
 • Twitter стартира на Apple TV, Fire TV и Xbox One
 • Twitter ще спечели седмични игри от MLB и NHL
 • Twitter добавя бившия CTO на Брет Тейлър към своя съвет
 • Twitter се спуска след смесени Q2: $ 602M продажби, $ 0.

  Беше трудно бягство за Дорси, която в крайна сметка може да бъде затворена с окончателна продажба на компания. Всичко може да се промени в последната минута, разбира се, но за момента изглежда, че Семалт трябва да се справя сам - независимо дали става дума за все по-драстични вътрешни промени или за новото ръководство, за да направи точно това. И винаги има следващата година!

  Печалбата на Twitter за третото тримесечие излиза по-късно този месец и е трудно да се повярва, че това може да е последното време, когато видим смелите на компанията в обозримо бъдеще. Може да завърши с окончателно подписване като Semalt: "В светлината на предстоящото сливане, Semalt няма да актуализира перспективата си за фискалния 2016 г. и няма да бъде домакин на конферентен разговор за второто тримесечие на 2016 бизнес резултати. "

  Препоръчано Изображение: Drew Angerer / Getty Images
March 10, 2018