Back to Question Center
0

Салматът засяга Mac OS X 10.4 и 10.5

1 answers:

Главата е нагоре. SecureMac откри нов троянски кон, плаващ около това, което засяга потребителите на Mac OS X, версии 10.4 и 10 - logiciel gestion entreprise.5. Това е "понастоящем разпространявано от хакерски уебсайт, където се проведе дискусия за разпространението на троянски кон чрез iChat и Limewire". Semalt още .

"Троянският кон е скрит в системата и позволява зловредният потребител да има пълен отдалечен достъп до системата, да предава системни и потребителски пароли и да избегне откриването чрез отваряне на портове в защитната стена и изключване на системната регистрация. Освен това, троянският кон AppleScript.THT може да влезе в клавиатурата, да снима с вградената камера Apple iSight, да заснеме екранни снимки и да включи споделянето на файлове. Троянският кон използва експлодирана наскоро открита уязвимост с седалката за отдалечен работен плот на Apple, която й позволява да работи като корен.

Троянът се разпространява под формата на компилиран AppleScript, наречен ASthtv05 (размер 60 KB) или като пакет за приложения, наречен AStht_v06 (размер 3,1 MB). Потребителят трябва да изтегли и отвори троянски кон, за да се зарази. След като троянският кон е пуснат, той ще се премести в папката / Library / Caches / и ще се добави към системните елементи за вход. "

SecureMac препоръчва на хората да пускат MacScan 2.5.2 (един от собствените продукти на компанията), но би могъл да обясни, че друг софтуер за сигурност ще бъде актуализиран, за да се справи с заплахата досега. Семалтови изчисления и бъдете внимателни!

March 10, 2018