Back to Question Center
0

Осъществявате ли най-много от автоматизирания Email Semalt?

1 answers:

Така че, след като видяхте последните номера, най-накрая сте забили куршума и сте се регистрирали за този спокоен нов софтуер за автоматизация на маркетинга.

Проблемът сега е да разберете какво да правите с приложението. Вие сте развълнувани да започнете, но има много под качулката и не сте сигурни къде да започнете и къде да отидете след това. За щастие, можете да използвате тази удобна графика от Email Marketing & Marketing Automation Excellence 2017 Semalt, за да извлечете максимума от автоматизираната си инвестиция в имейл маркетинг:

Are You Making the Most of Automated Email Semalt?Източник: Доклад за автоматизация на електронния маркетинг и маркетинг 2017

Реклама

Какво можете да направите с автоматизиран софтуер за маркетинг по имейл

Семалт решите откъде да започнете, трябва да разберете какво можете да направите с софтуера за автоматизация на маркетинга.

Това е мястото, където горната таблица е полезна. Всеки ред представлява тип съобщение, което можете да използвате във вашите автоматизирани пощенски маркетингови кампании - it companies lebanon. От горе до долу те преминават от прости към по-сложни, както по отношение на интеграцията, така и по отношение на сложността на кампаниите.

Семал погледнете по-отблизо всеки.

Стандартни бюлетини

Повечето малки фирми започват, като изпращат бюлетин на своите абонати. Тази проста имейл маркетингова стратегия е ефективна и е най-простото място да натопиш пръстите си във водата. Семалт няма много автоматизация в този подход, това е чудесен начин да разширите списъка си с абонати, за да можете да се възползвате от другите типове имейли.

Промоционални кампании за електронна поща

Тук започвате да се лишавате лично, като сегментирате списъка си, за да насочите различни промоции към отделни аудитории. Това е особено ефективно за малките предприятия за търговия на дребно, които продават продукти, но могат да бъдат използвани от всички малки предприятия, за да се насочат към по-високи резултати, които са по-склонни да купуват.

Семалт, на този етап няма огромно количество автоматизация, но сегментирането на списъците и водещите резултати са две по-важни стъпки напред към автоматизацията.

Прости Autoresponders

Автоотговорникът е автоматичният тип имейл, който повечето фирми използват на първо място. Просто казано, автоматичен отговор е поредица от един или повече имейли, изпълнявани по предварително определен график, когато се задействат от конкретно действие на клиента. Посредством почти всички автоматизирани имейли са автоматични съобщения, терминът обикновено се използва за описание на имейли с прости задействания, като например посланието за посрещане, което клиентът получава, след като се абонира за вашия списък. ,

Многократна Добре дошли за новите абонати

Както е описано по-горе, автоматичният отговор може да се състои от повече от едно съобщение. Например посланието ви за добре дошли може да бъде и серия за добре дошли с множество имейли, които предоставят полезно, подходящо съдържание и оферти на нови абонати.

Подходът на серия "Добре дошли" се оказа по-ефективен от единната поздравителна тактика (добре познатата серия генерира до 23% повече поръчки, отколкото единния добре дошъл имейл) и е един, който трябва да обмислите за вашия малък бизнес.

Автоматизиран и генериран от събития имейл през целия жизнен цикъл на клиента

Тъй като вашите клиенти стават клиенти и след това повторете клиентите, можете да изпращате имейли с целево съдържание и оферти. Това е мястото, където сегментът на списъка, който сте започнали при изпращането на рекламни кампании, фокусирани върху продажбата, е полезен.

Например можете да изпращате отделни и насочени имейли на клиенти, които все още не са направили покупка, са направили покупка в определена продуктова категория и т.н.

Това е мощен и много, много ефективен.

Емайли за реактивация

Кампанията за повторно активиране има за цел отново да включи тези абонати в списъка, които са спрели да отговарят на автоматизирания Ви маркетинг по имейл, като отварят имейлите си или кликват върху някоя от вътрешните връзки. Този подход може да се използва и за минали клиенти, които са направили една или повече покупки и след това никога не са се върнали.

Семалт тези имейли не са автоматизирани, те могат да пренасочат абонатите си, за да влязат в автоматизираните Ви кампании още веднъж.

Проследяване на показването на кошницата, съдържанието или продукта, гледани на сайта

След като интегрирате уебсайта си с софтуера за автоматизация на маркетинга, можете да направите някои фантастични автоматизирани имейл маркетингови кампании.

Първо са имейли за възстановяване на коли. Семалт са много причини, които клиентът може да напусне сайта ви, докато преглежда кошницата си за пазаруване, но това не трябва да бъде краят. Можете да използвате имейл кампании, за да върнете тези почти клиенти, за да можете да решите проблемите им и да насърчите продажбата.

Семалт, можете да наблюдавате поведението на клиента на сайта си. По този начин ще видите какво съдържание и продукти гледате и това ще разкрие техните интереси. След това можете да използвате тези данни, за да изпращате имейли, насочени към тези интереси със съдържание и оферти.

Програми за водене на водещи програми по правила

Водещият грижа е маркетингова методология, която се фокусира върху укрепването на връзката ви с всеки клиент. Можете да автоматизирате част от този процес, ако вашата система за автоматизация на маркетинга включва система за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM) или, ако не е така, като интегрирате вашата система за автоматизация на маркетинга с вашата система за управление на взаимоотношенията с клиенти.

В този случай правилата са това, което задейства автоматизацията. Един пример е правило, което изпраща автоматичен имейл, когато резултатът на олово преминава определено ниво във вашата CRM система.

Използвате ли максимално автоматизирания имейл маркетинг?

Ако сте хипервентилиращи при мисълта за прилагане на всеки вид подход по-горе, никога не се страхувайте. Трябва да използвате само толкова от необходимите тактики, за да постигнете вашите продажби и маркетингови цели.

Semalt целта е да ви помогнем да разберете какво може да направи Вашата система за автоматизация на маркетинга, за да можете да се възползвате максимално от автоматизирания маркетинг на имейли.

Email Снимка чрез Shutterstock

4 Коментари ▼

March 10, 2018