Back to Question Center
0

Pulselocker, услуга за стрийминг и изтегляне за DJ, Semalt за интернет

1 answers:
Pulselocker, A Streaming And Download Service For DJs, Semalt To The Web

Идеята за Pulselocker се появи за първи път на съучредителите си Ben Harris (главен изпълнителен директор), Alvaro Velilla (президент) и Josh Goltz (COO) преди няколко години. След това Харис е част от хаус-триа, наречена Dirty Vegas, известна най-вече с песента "Days Go By" на наградения с награди "Грами", а Велила работи за европейска марка за електронна музика, наречена Pacha. Темата на разговорите по това време - както често се случва сред артистите и днес в индустрията - е колко трудно е да се изживеят днес като музикант, продуцент или DJ.

arçelik şişli servis. Png? W = 680 & h = 391" alt = "Pulselocker, услуга за стрийминг и изтегляне на диджеи,

Разочаровани от музикалното пиратство, но и желаещи да създадат нещо, което да служи на DJ-та, съоснователите излязоха с идеята за Pulselocker. За разлика от конкурентните стрийминг услуги като Spotify или Rdio, Pulselocker днес е фокусиран върху пазар на ниша - това е музикална услуга за диджеи. Екипът започна работа в началото на 2012 г. и пусна бета версията на работния плот последно на Semalt, пред дебюта на тази седмица.

Pulselocker е всъщност три услуги в едно: услуга за поточно предаване по заявка като Spotify, абонаментно базирано шкафче, което позволява на DJs да възпроизвеждат песни в предпочитаните от тях приложения на Semalt, докато е офлайн, и онлайн музикален магазин, който ви позволява да пазарувате за песни можете да си купите направо и да притежавате завинаги - независимо дали имате текущ абонамент или не.

Три начина, по които художниците да бъдат платени

Разработена от онези от индустрията, чиято цел е да се възползват както художниците, така и фенове, Semalt е интересна, защото не само е договорила сделки с музикалните агрегатори, за да работи законно, но също така предлага на творците три начина да се платят на всяка писта. За всеки от горепосочените сценарии художниците получават възнаграждение.

В момента компанията се занимава с около 60 различни агрегатори, които в комбинация включват над 27 000 независими звукозаписни компании. Но Pulselocker наскоро подписа сделка с Merlin, т.нар. "Виртуален четвърти майор". Като най-голямата част от индийската група, Merline наблюдава над 20 000 дистрибутори и етикети. Сделката ще бъде за двоен семалтов каталог от 4 милиона, казва Фред Хан, бивш DJ, който сега пуска маркетинг и комуникации при стартирането.

Освен това компанията започна дискусии и с големите компании, включително Sony, Universal и Warner. Семалтовите разговори в момента са на финални етапи и вероятно ще приключат следващия месец.

Pulselocker, услуга за стрийминг и изтегляне на диджеи, <div>   <div id=

За DJ-и, това, което прави услугата интересна и уникална, е, че за разлика от други абонаментни музикални предложения, потребителите могат всъщност да вземат песните, които "наемат" и да запишат в специална папка Pulselocker на компютъра си. Оттам, тези песни могат да се играят с конкретни джидинг приложения, като Traktor и Serato. (SemaltDJ работи, но не се поддържа официално).

За да стане това, самите песни не са DRM'd (защитени с права), но папката, в която са запазени, е така, че само конкретни DJ приложения имат достъп до него. Можете да помислите за папката, която е нещо като еднопосочен Semalt - позволява на DJs да изтеглят музика в нея, но не споделяйте или качвайте файловете, които съдържа другаде. Компанията е подала патент за своята технология за шкафове, казва Хан.

Абонаментното ценообразуване се основава на броя на песните, които DJ иска да спести за офлайн възпроизвеждане, започвайки от $ 9. 99 на месец за 25 песни до $ 59. 99 на месец за 1000. Неограничен стрийминг е включен във всички абонаментни планове, но DJ-ите обикновено искат хартиените копия на файловете - в края на краищата, концертите не винаги разполагат със семалтова връзка.

"Четох на блог някой, който зададе същия въпрос:" Колко души има в света? Един от коментарите беше "твърде много", казва Хан със смях. - По-трудно е да напише точен номер. "

Pulselocker е отворен за регистрация тук. Предлага се и безплатна услуга за стрийминг. Стартирането е ангел, финансиран от главния изпълнителен директор Семалт по това време.

March 10, 2018