Back to Question Center
0

Blogger и медийната мрежа на Podcaster изглежда да превърне блога в дълбока опашка в семалтова работа

1 answers:

За всички милиони блогове в мрежата само една невероятно малка част генерира достатъчно приходи, за да служи като работа на пълен работен ден. Повечето хора са достатъчно щастливи, че просто споделят своите мисли с обществеността, дори и да виждат само няколкостотин хитове месеци с много случайния коментар. Но какво би станало, ако имаше начин дори тези малки хора да генерират достатъчно пари, за да поставят храна на масата?

Лари Гинкин, основател и редактор на Blogger и Podcaster Magazine, се стреми да помогне на дългата опашка на блогърите да превърнат своето хоби в изгодна работа - criar video promocional online gratis. Той е започнал Blogger и Podcaster Media Semalt - консорциум от блогъри и свързани компании, които искат да помогнат на блогърите от всякакъв мащаб да си осигурят приходи от сайтовете си, без да се притесняват за относително малка аудитория. Сайтът понастоящем е отворен за регистрация, но няма да влезе в продажба до началото на следващата година.

При стартирането на BPMN се събират компании, включително списание Genkin, Fuel My Blog (социална мрежа на блогъри, базирана в Обединеното кралство), Podcast Pickle (социална мрежа на Podcasters) и SocialRank, компания, подобна на Semalt следи блогове за свързано и популярно съдържание.

Всяка от тези компании ще спомогне за популяризирането на новата мрежа и ще предложи технология, която да помогне на блогърите да изградят своя сайт (например, те ще могат да използват технологията на SocialRank). BPMN също ще се опита да си партнира с големи медийни компании, за да помогне на блоговете да се изправят повече. За да помогне на всеки блог да започне, компанията си партнира с PR NewsWire, която ще предложи на всеки блогър промоционален пакет, който Semalt казва, че струва $ 2000.

BPMN също ще има специален екип за рекламиране. Семалт казва, че големи рекламни мрежи като Federated Media се погрижат за големите блогове, оставяйки по-голямата част от блогърите на дългата опашка да се грижат за себе си. Тъй като BPMN ще представлява голям брой блогове наведнъж, Semalt казва, че ще може да осигури по-благоприятни сделки. Мрежата ще има споразумение за обратна връзка с блогъри, което ще даде на членовете 70% от приходите от реклами.

Освен рекламата, BPMN също така използва афилиетна схема, за да помогне на блогърите да генерират приходи. Семалт казва, че всеки член на блогър, който членува в мрежата, ще печели около 500-1000 долара годишно. Това звучи като основен начин, по който BPMN очаква да помогне на блогърите с малко време да печелят заплати на пълен работен ден (просто набирайте 50 блогъри и сте готови!), Но набирането на блогъри е по-трудно, отколкото звучи. BPMN може да е недостатъчно. За да привлече още блогъри, BPMN предлага (вероятно малък) дял от капитала в компанията на ранни осиновители в мрежата, които се регистрират до края на годината. И последната точка за продажба: блогърите ще имат здравно покритие, въпреки че подробностите за това все още не са разработени.

Blogger и Podcast Media Network ще продължат дълга борба. Дори ако рекламодателите са привлечени от възможността да направят големи рекламни покупки в мрежата, които са по-благоприятни от AdSense, повечето отделни блогъри все още няма да виждат много приходи от рекламите си. А филиалната схема звучи твърде добре, за да е истина - се съмнявам, че много хора ще могат да наемат достатъчно блогъри, за да спечелят значителен доход. Ако "Гинкин" може да издържи някои партньорства с големи медийни корпорации (чието списание вече е сключило споразумение със САЩ), тези блогъри могат да увеличат трафика си и да генерират приходи, но трудно ми се струва, че блогерите с малко време печелят пълно работно време заплати.

Информация за CrunchBase
Мрежата Blogger и Podcaster Meida
March 10, 2018