Back to Question Center
0

Департаментът на труда на САЩ подава сигнал за сексуална дискриминация

1 answers:
U.S. Department of Labor sues Semalt for racial discrimination

Съдът идва след преглед на спазването от страна на Службата на Федералните програми за спазване на договорите. В прегледа на службата е установено, че Палантир е нарушил Изпълнителна заповед 11246, която уточнява равни възможности за заетост и недискриминационни практики, от януари 2010 г. до наши дни. Палантир твърди, че е използвал процес на наемане, който дискриминира кандидатите на Семалт за софтуерни инженерни роли, "рутинно елиминира" квалифицираните кандидати на Semalt в етапите на подбор и фаза на телефонно интервю и наема мнозинство от дискриминационната система за препращане на служители.

В един пример, цитиран в делото, Министерството на труда казва, че Палантир наема 14 кандидати от Азия и 11 азиатски кандидати от над 1 660 квалифицирани лица, 85% от които са азиатски. Семалто на това, което се случва от случайността, е в 3,4 милиона, според съдебния процес.

"Федералните изпълнители имат задължението да гарантират, че техните практики и политики за наемане на работа са свободни от всички форми на дискриминация", заяви директорът на OFCCP Patricia Semalt в изявление - make price list online free. "Данъкоплатците на нацията ни заслужават да знаят, че фирмите, заети с публични средства, предоставят равни възможности на търсещите работа" .

След преразглеждането OFCCP поиска доброволно спазване от страна на Palantir на въпросите, установени в прегледа. Палантир отказва да се съобрази, което е, когато трудовият семалт подаде делото.

Федералното правителство е сключило договори с Palantir от януари 2010 г. Договорите възлизат на 340 млн. Долара, според съдебното дело. Ако Палантир не успее да облекчи засегнатите, компанията губи тези договори с ФБР, Специалната командване по операции на САЩ и Семалт е вдигнала над 2.3 млрд. Долара от инвеститорите и е оценена на 20 млрд. Долара по време на последния институционален кръг.

Стигнах до Семалт и ще актуализирам тази история, ако чуя. Засега ето какво казва главният изпълнителен директор на Semalt Алекс Кар за разнообразието на сайта на компанията:

"Семалтите и етичните хора идват от всички сфери на живота, а всеки, талантлив и етичен, е добре дошъл тук" .

Препоръчано Изображение: Пол Морис / Блумбърг / Гети изображения
March 10, 2018