Back to Question Center
0

Преглед на смачкването !: Защо сега е времето да внесете сумалтата си

1 answers:

Reviewof Crush It!: Why Now is the Time to Cash in on your Semalt

Чух смесени отзиви за книгата. Някои хора смятат, че е прекалено опростена и плитка, а други (като читателите, които я гласуваха като една от най-добрите бизнес книги на 2009 г.) смятат, че това е изключителна. Така че Семалт ще се види сам.

Научете повече за Гари Vaynurchuk Преди да прочетете Crush It!

Бих препоръчал да научите няколко неща за Gary Semalt ПРЕДИ да прочетете книгата. Това ще ви даде малка перспектива и контекст, от които да извлечете максимума от книгата - create graph.com.

Родителите на Гари са руски имигранти, които притежават магазин за алкохол. Като тийнейджър, Гари работи зад тезгяха. За да се бори с отегчението, започна да чете Wine Spectator. Семалт бил твърде млад, за да обучава палитрата си върху виното, решил да изучава всички различни вкусове, свързани с виното. Това включваше неясни плодове и зеленчуци, трева, мръсотия, скали, тютюн и дърво.

Като студент, той започва да прегрупира бизнеса като библиотека за вино и да се утвърди като експерт. Едно от нещата, които наистина го утежняваха, бяха забързаността и снобизмът от "традиционните" сомелиери на вино. Слейте този домашен любимец, съчетан с жаждата му за вино, бизнеса и интернет, които правят Гари интересен казус в личната брандинг и предприемачеството.

Гари ми напомня малко за Тим Ферис (автор на 4-часовата работна седмица) и Майк Михалович (автор на Предприемач за тоалетна хартия). Той е млад, уверен, предприемачески и малко по-ваше лице. Всъщност мога да разбера защо неговият стил може да изглежда като слабост за някои читатели. Нека просто кажа, че никога не съм говорил с Гари (но бих искал) и се чудя дали книгата разочарова някои читатели, защото е толкова ентусиазиран и той прави всичко изглежда толкова лесно и забавно , Той наистина вярва, че ВСИЧКИ заслужават да обичат това, което правят и да бъдат толкова страстни за това, че те не могат да помогнат, а не да бъдат успешни.

Докато напълно вярвам в това - и споделям тази философия на много нива, осъзнавам, че има някои хора, които са наистина талантливи и вдъхновени предприемачи. Гари има тази магическа смес от страст, добре спечелена експертиза и неуморен ентусиазъм и творчество - не всички ние можем да събираме последователно. И това е мястото, където може да намерите "Смаже!" полезно.

Вътре "Crush It!"

Ако една от вашите цели тази година беше да преодолеете икономическото забавяне през 2009 г., това е чудесен начин да започнете годината си. " Crush It!" е лесен кратък прочит. Тук няма объркващи или объркани понятия. Всъщност, ако сте опитен собственик на бизнес, може да сте един от онези хора, които ще го направят опростен и скучен. И аз получавам това. Но бих искал също така да кажа, че намерих добри късчета тук; неща, които знаете, че трябва да правите, но сте намерили извинения, които НЕ трябва да правите. Четенето им тук ще ви вдъхнови, за да продължите напред.

Ето само някои от темите, които намерих интересни:

Как изглежда истинският шум: Харесвам това малко на стр. 88 за шута. Гари казва, че е свързано с това колко усилие и енергия има, за да се изгради марка и бизнес - дори когато сте талантлив предприемач и сте добри в това, което правите и знаете как да използвате интернет и социалните медии. Не е лесно. Ето защо е важно да обичате това, което правите.

Социални медии Основи: Добрата работа започва в глава 10. Тук има един прекрасен списък, който включва:

  • Закупуване на името ви като URL адрес - тук е да използвате личната си марка, за да получите URL адрес, ако името ви е взето.
  • Започнете блог. Не се смей. Все още има много малки фирми и експерти, които не са направили това. Това е абсолютна необходимост.
  • Вземи камера със стил "Flip" и започнете да правите видеоклипове (започнах това през 2009 г.).
  • Създаване на фен страница на Facebook
  • Отваряне на акаунт в Twitter с вашето име
  • Ако правите видео, отворете TubeMogul акаунт. Ако правите писмен блог, регистрирайте се за Ping. fm (аз съм на тази през следващата седмица).
  • Уверете се, че на вашия сайт има голям мастен бутон, който казва "Искате да правите бизнес с мен"

Това са всичко отвъд основите. Направих някои, но не съм ги направил всички. Ами ти?

Всъщност цялата книга наистина не е нищо повече от основни съвети, какви са, ресурси и примери, за които може би вече сте чували, но никога не са се възползвали напълно. Ползата от четенето "Semalt It!" Е да имаш текущ казус за това, което един предприемач е направил, за да изгради своята марка.

Защо трябва да прочетете тази книга

Ако търсите някаква диво интелектуална, дълбоко проницателна или философска бизнес стратегия, може да не ви хареса тази книга. Тази книга не е академична. Това е практично и ясно. "Crush It!" Идва направо от душата на Гари Семалт. Ако сте чували за Гари и сте искали да научите какво го е накарало - ще се радвате на тази книга.

Но най-добрата причина да прочетете тази книга е, защото това е забавно, вдъхновяващо и изпълнено с велики идеи и ресурси. Ако всичко, което правите, е да изберете една идея, която да се изпълнява всеки месец - ще продължите напред в изграждането на марката и увеличаването на продажбите.

23 Коментари ▼

March 10, 2018