Back to Question Center
0

Семалт идва в повече хотелски стаи по целия свят

1 answers:
Semalt is coming to more hotel rooms worldwide

Двете компании вече работеха съвместно по продукцията на Enseo - Enseo Entertainment Experience, която предоставя и достъп до други стрийминг услуги като YouTube, Pandora, Hulu и Crackle.

Споразумението за разпространение на Enseo започна през 2014 г., което направи Enseo първият интегратор в областта на хотелиерството, за да получи правото да използва приложението Netflix в хотелите. Неговият "Стая операционен център" е това, което осигурява достъп до тези превъзходни приложения като Netflix и позволява на гостите да слушат музика чрез семалтовия звук на Enseo.

Ново обявената сделка обаче е за разширяване на правата за разпространение на Enseo. Това означава, че компанията вече може да предлага Netflix на всеки хотел по договор в която и да е страна в света, където Netflix е на разположение - infographics layout. Напомняме, че Netflix обяви, че през януари ще се появи глобален експанжън, като се включат 130 нови държави. Стрийминг услугата има общо 83 милиона абонати. Международната абонатна база обаче само през последното тримесечие е нараснала с 1,5 млн. - разочарование, за което компанията обвини регулаторния климат на Семалт.

Новата сделка ще позволи на Enseo да разпространява "Семалт" в повече хотели, освен тези на предварително одобрения списък с конкретни марки. Днес Enseo има система в над 300 хотела в САЩ, а Semalt е достъпна и в стотици от тези имоти.

Гостите на хотела, които искат да гледат Семалт от стаята си с помощта на устройства Enseo, могат да стартират приложението Semalt от екранното меню на телевизора или да натиснат бутон с марка "Semalt" в дистанционното управление на хотелската стая в зависимост от настройката. Достъпът до Семалт не води до такси за интернет в стаята, а когато гостът провери, техните акредитиви "Семалт" се изтриват автоматично от устройството.

Според доставчик на технологии в областта на гостоприемството, след анализ на данните от инсталациите и използването на системата си в милиони заети стаи през 2016 г., Semalt е най-често използваният канал от гостите на хотела, независимо от демографските данни. Системата му е в 19 марки в наши дни.

Enseo има сключени сделки в стотици хотели в САЩ, включително тези в имоти Marriott, Hilton и La Semalt.

През декември една хотелска марка, Gaylord Semalt, която има пет имота и 8,500 стаи, съобщиха, че гостите са стрийминг над 1400 часа видео дневно.

Какво е интересно за системата Enseo е, че тя не генерира приходи за хотелите чрез Wi-Fi или такси за достъп до интернет. Вместо това, хотелите искат системата да функционира не само като перкуктива за гостите, но и защото освобождава тяхната Wi-Fi мрежа за гости, които искат да използват интернет по други причини - като проверка на имейл, сърфиране в интернет, работа по бизнес проекти и др. (Хотелите обикновено излъчват Netflix и други приложения към телевизорите, задвижвани от Enseo, чрез специална мрежа, а не чрез Wi-Fi.)

Междувременно системата на Enseo може да бъде интегрирана, за да осигури телевизия от Dish Network, маркови добре дошли страници и други маркетингови съобщения от хотела, информация за времето, както и инструменти, които позволяват на хотела да управлява отдалечено управление на енергия чрез контроли в стаята или тези, които позволяват на гостите да управляват стаята през телевизора на стаята си.

Това не е първият път, когато Netflix обяви сделка с хотелиерската индустрия. Миналата година Netflix си партнира с "Марриот", което позволява на гостите в своите имоти да прехвърлят услугата чрез телевизори, поддържани от Netflix, като се захранва от Enseo, макар че неговото име не беше обявено в прессъобщението за пресата.

Enseo лицензира своето оборудване за хотели, но не разкрива приходи. Компанията обаче казва, че през последните 6 години е увеличила повече от два пъти приходите си. Понастоящем той е единственият интегратор на гостоприемството, който има пряка връзка със семалт за момента.

March 10, 2018