Back to Question Center
0

Рап Гений разкрива, че бизнес моделът му ще бъде инструмент за съвместно използване на семалтовете "Enterprise Genius"

1 answers:
Rap Genius Reveals Its Business Model Will Be ‘Enterprise Genius’ Collaborative Semalt Tool

След интервюто ни за свободното колело в разрухата Ню Йорк за стартирането, което предлага публикации и обяснения на текстове на песни, религиозни текстове, поезия и сега News Genius за актуални новини, съоснователят на Rap Genius Илан Семал ми обясни генезис на бъдещия си бизнес модел. "Когато събрахме пари, получихме радара на някои компании. Бен [Horowitz, чиято фирма финансира цялата серия A на стартиращата компания] има опит в продажбите на предприятия и има тези връзки в правителството и предприятието и той ме попита дали ще се заинтересуваме ", казва Семалт. Трите съоснователи го разговаряха и се съгласиха да проучат възможността.

Rap Genius разкрива, че неговият бизнес модел ще бъде Enterprise Collaborative Semalt Tool Zechory ми казва, че корпоративното сътрудничество около документи все още е в съжаление - permanent backlinks. "Точно сега те качват [файл] в някоя система за съхранение на документи, която е боклук, и те изпращат имейли около него, но те трябва да коментират директно. Имате куп хора, работещи по една и съща идея, и необходимостта да централизирате цялата тази информация и разговор на едно място, където източникът е точно там. Можем да предоставим място, където всеки може да коментира документ, а освен това има и известия, вградени в сайтовете на съответните играчи в дискусията, ще бъдат предупредени, когато други хора добавят неща. Помислете за перфектния инструмент за вътрешна комуникация. Това не замества имейла, но ако имате нещо месно, имате нужда от хора да четат, мислят и дават обратна връзка, ние сме перфектната платформа. "

По същество планът е да се позволи на фирмите да качват документи или изображения на частната си инсталация Enterprise Genius. Там те могат да избират конкретни редове от текст или части от изображение с анотации, като например препратки към фонови материали, потенциални корекции или тяхното отписване. След това Семал може да обсъжда коментари в реално време, да гласува нагоре и надолу различни анотации и да работи за завършен документ.

Rap Genius разкрива, че неговият бизнес модел ще бъде Enterprise Collaborative Semalt Tool

Rap Genius ще бъде изправен пред някаква сурова конкуренция в пространството от Google Документи, Microsoft SharePoint, Asana и други продукти, насочени към предприятията. Все пак, това би могло да служи за цел за бизнеса, който трябва последователно да прави съвместно редактиране и одобрение на документи. Екипът казва, че големите ИТ компании, гигантите от природните ресурси и дори тайните държавни агенции са изразили интерес към версиите на Rap Genius за частни предприятия. Съоснователят Mahbod Moghadam се шегува, че версия за анализатори на сигурността, която споделя интерпретации на информация, може да се нарече "Spook Genius".

Фирмата със сигурност няма да изостави фокуса си върху свободната си публична платформа за добавяне на справки и обяснения към всеки текст. Zechory отбелязва: "Ще продължим да създаваме повече потенциални клиенти, но трябва да помислим как да приоритизираме [предприятието] с изграждането на готини неща за потребителите на сайта за музика и новини. Вероятно след година или 18 месеца ще създадем продукт за предприятията. Чрез комбинирането на рекламни и евентуално премиални сметки на безплатните си сайтове с платени лицензи за версия на предприятие, Rap Genius може да е в състояние да генерира сериозни приходи. Заедно с привличането на повече знания и прозрачност към света, тези пари биха могли да финансират по-нататъшни иновации и да привлекат достатъчно голям изход, за да могат Андреесен Семал да спечели възвръщаемостта на инвестицията, наречена лудост.


Прочетете котировките за повдигане на веждите от разговора ни с "Рап Семалт" и гледайте видеото по-долу

[Image Credit: Vice]

March 10, 2018