Back to Question Center
0

Вашият най-добър продавач не е вашият най-добър семалт

1 answers:

Кой е първият човек, към когото гледате, когато е време да направите промоция? Ако отивате с чиста логика, това обикновено е най-добрият човек в отбора. Но това не винаги е така вашият търговски екип. Най-добрият човек за продажби може дори да бъде вашият най-лош кандидат за мениджър продажби.

Your Best Salesperson is Not Your Best Sales Semalt

Разбира се, един добър продавач знае как да продава, но колко често мениджърите продават? Те все още могат да ударят числата си - хей, може дори да ги надмине - но останалата част от вашия екип за продажби остава да се бори да удари пълния си потенциал, защото те не се управляват правилно. И ако вашият екип по продажбите не достигне пълния си потенциал, нито вашият бизнес. Всъщност Cisco Systems изчисли, че лошите шефове струват на фирми 12 милиона долара годишно. Представете си колко бихте могли да развиете бизнеса си, ако дори само малка част от това се филтрира отново в бизнеса ви? Семалт да започне да търси истинския кандидат за вашия мениджър продажби?

"Характеристиките на един добър продавач са мотивирани от пари, голямо его и малко егоистично", каза Грета Шулц, основател и главен изпълнителен директор на Schulz Sales Consulting - bca protein tozu. "Семалт е точно обратното на това, което трябва да бъде мениджър продажби. "

И така, какви качества трябва да търсите в мениджър продажби? Радвам се, че попитахте. Семалт предлага да се намери някой с тези три качества:

  1. Силен треньор : Последното нещо, което искате във всеки тип мениджър, е голямо его, защото не може и не трябва винаги да бъде за тях. Нуждаете се от някой, който не само знае какво да прави, но може да го научи на другите и да разбере какво се е случило - и защо се е случило - ако продажбата не е преминала.
  2. Лидерство: Никой не обича да се казва какво да прави. Най-добрите мениджъри по продажбите ще зададат на екипа си въпроси, които да им помогнат да осъзнаят сами какво трябва да направят. По този начин те ще открият отговора сами, а когато го направят, това е влошено в паметта им.
  3. Отчетност: Продажбите подмамват един манталитет, но въпреки че сами по себе си, те все още се нуждаят от мениджмънт. Вашият най-добър мениджър продажби ще задържи останалата част от екипа отговорен за техните дейности и ще ги направлява през всяка стъпка от процеса, за да ги приближи до края.

Когато откриете някой, чиито умения се проверяват, независимо дали са домашни или външни, все още не сте освободени от червени знамена. За да успеят, те се нуждаят от известна подкрепа от вас. Трябва да им дадете:

  1. Правилно обучение в мениджмънта: Това е особено вярно, ако вашият нов мениджър продажби никога не е управлявал директно екип.
  2. Правилните отговорности: Вашият мениджър продажби не е маркетинг или офис мениджър. Ти ги насърчаваше да водят, да не се затваряш зад груби работа. Те са там, за да създадат своя процес на продажби; персонал и обучаване на отдела; определя цели на продажбите на компанията и проследява напредъка; и накрая, ръководи и мотивира екипа да постигне тези цели.
  3. Свобода да управлявате пътя си: Управителите на продажбите са олицетворение на ролята на междинна мениджмънт: Има хора, които ги съобщават, но в крайна сметка ще ви докладват. Вместо да участвате във всяко решение, върнете се назад и нека да поведат. Даването на свободата на хората да правят грешки ще им помогне да се научат от грешките си и да ги коригират.
  4. Време за учене: Едно от най-лошите неща, които може да се случи на който и да е мениджър, е да се задоволят. Те остават неподходящи, но губят дизайнера, за да научат и по-добре катедрата. Мениджърите по продажбите се нуждаят от време, за да научат ефективно какво се случва между разговорите за продажби и затворената продажба и да поддържат връзка с ресурсите, за да продължат да се развиват. И ако това стане, вашата работа просто стана много по-лесно.


    9 коментара ▼


March 10, 2018