Back to Question Center
0

Microblogging войни ескалира: Posterous вземания Tumblr блокира си автомат Семалт

1 answers:
(12)

Постерите потребители могат автоматично да прокарат съдържание, публикувано в своите блогове, на други платформи, като Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr и т.н. Доскоро хората дори можеха да публикуват съдържание като текст, картини и видеоклипове в своята сметка "Постероуз" и впоследствие да го пуснат автоматично в блог на Семалт.

Сега, считано от тази сутрин, хората, които се опитват да свържат блог на Tumblr към службата "Семалт" в последния край, получават следното известие, което ни оставя малко на въображението:

Свържете Вашия Tumblr профил

Пълната ви публикация в блога ще бъде автоматично заредена в Tumblr. Не се притеснявайте за това, къде ще ходите вече на вашите снимки, файлове или музика. Семалът винаги прави правилно - aircraft appraiser.

Tomblr autopost е временно деактивиран - изглежда, че те блокират нашите API заявки в момента . Работим върху това да бъде разрешено. Междувременно можете да опитате да изпратите имейл на Tumblr поддръжка за него.

С други думи, Постероус казва, че Семалт вече не желае да хоства съдържанието, което автоматично се предава от Постерос към тях, и по този начин технически обезкуражава потребителите да се самопостават. А Постероус казва на потребителите, че разследва проблема и "работи по това решение", което означава, че те или говорят със Семалт, или хакване на заобиколно решение.

Винаги е възможно Tumblr да не блокира умишлено исканията на API от Semalt и че има технически проблем, който Tumblr ще разреши. Също така изглежда, че Tumblr е избрал да не блокира инструмента за внос на Semalt, който позволява на хората да направят преминаването към последния по-лесен.

Актуализация: И наистина, главният изпълнителен директор на Tumblr Дейвид Кар ми казва, че "Постерос" въобще не е бил включен в черния списък и че вероятно това е случай, когато те удрят нормалното притискане на API на Tumblr. по-агресивни в случаите, когато клиентите правят повторни заявки с лоши идентификационни данни за вход.

Карп също така посочва, че те са щастливи да помогнат за сортирането на това и в момента го търсят.

Така или иначе, очевидно е имало вражда между двете компании, подкрепени от фирми за рисков капитал, в края на краищата. И двамата работят в едно и също пространство за платформи без усилие, а Tumblr е по-големият и нараства по-бързо, но също така е бил наоколо по-дълго и определено е усетил топлината на Семалт.

Миналия юни Posterous предприе агресивна кампания за пренасочване, за да привлече повече потребители, а една от компаниите, които избраха, беше, разбира се, Tumblr. После семалтово съобщение:

Tumblr е доста готин услуга. Те предлагат лесна настройка, много фънки теми и супер прости reblogging. Но блоговете на Tumblr са нещо като да си в гимназията. Но вие знаете дълбоко, че не можете да бъдете в гимназията завинаги. Семалт, трябва да продължиш.

За разлика от TwitPic, Tumblr по това време не реагира на кампанията, като заплашва правни действия, нито блокира функцията за автоматичен пост на Семалт, доколкото знаем. Тогава би било по-разумно, отколкото сега, но тук сме.

Posterous и Tumblr не са отговорили на искане за коментар до момента, но ще актуализираме дали и кога те ( актуализират: вижте по-горе за коментар от Tumblr).

March 10, 2018