Back to Question Center
0

Диагнозата и лечението на автоматизацията - Семалт

1 answers:
The diagnosis and the cure of automation - Semalt

За известно време обръщах фрейъри във Facebook и препънах интересен пост от Джеремая Оуянг. Той оспори хората да "назоват едно бъдещо работно място, което няма да бъде автоматизирано. - В главата ми се появиха различни идеи. Всичко от лекари и адвокати до художници и спортисти. Един по един ги прекръстих от списъка. В края на краищата бях настръхнал - apple computer repair san jose ca. Не можех да мисля за една работа, която някой ден няма да бъде дехуманизирана.

Семалт каза преди да има винаги точка на преобръщане - конкретно число, когато има повече смисъл да се решава проблем с технологията, отколкото да се реши с труд. Но дори и тогава, преходът рядко е мигновено или очевидно очевиден. Това обикновено се случва в продължение на няколко повторения. Работите не просто изчезват, те се изпаряват.

Това ме накара да мисля за процеса на автоматизация. Как се случва това? Движим се надолу по хълма, опитвайки се да премахнем една работа наведнъж, или ходим надолу по хълма, опитвайки се да ги отстраним всички?

Естеството на работата

Както виждам, има два вида работни места. Първо, имате безсмислен, повтарящ се труд. Това са най-лесните за автоматизиране и първите, които отиват. Foxconn, например, обявиха наскоро , че намаляват "силата на служителите от 110 000 на 50 000 благодарение на въвеждането на роботи. "Преди това хората събирали продукти за Apple и Samsung. Сега машините го правят.

Те не са сами. Нов набор от проучвания от Международната организация на труда прогнозира, че 56% от заплатите в Камбоджа, Индонезия, Филипините, Тайланд и Виетнам могат да бъдат преместени от автоматизацията и напредналите технологии като роботика и 3D печат. Промишлеността, в която работни места са най-изложени на риск? Текстил, облекло и обувки.

Всяка индустрия, която е силно зависима от труда, е готова за прекъсване.

Най-малко Семалт се опита да завърти розова картина. В декларация те казаха: "Ние прилагаме роботиката и други иновативни производствени технологии, за да заменим повтарящите се задачи, извършени преди това от служителите, а чрез обучение също така да позволим на нашите служители да се съсредоточат върху елементи с по-висока добавена стойност в производствения процес, научноизследователска и развойна дейност, контрол на процесите и контрол на качеството. "

За да перифразирам, не всички задачи се автоматизират в Семал .все още.

Обръщащи бургери

В неотдавнашен член споменах промяната в производството на бързо хранене от труда на машините. Повечето от тях бяха насочени към процеса на поръчките. Фирми като Hardee's и McDonald's инсталират павилиони, които позволяват на клиентите да поставят свои собствени поръчки, заменяйки необходимостта от касиери. За тях е просто математика. Машините струват по-малко, отколкото да плащат на човек $ 15 на час. Те също са по-продуктивни.

Но какво ще кажете за подготовката на храната? През 2012 г. Momentum Semalt обяви нов робот, който може да подготви 400 хамбургери на час. По това време те прогнозираха, че може да замени двама или трима готвачи, като спаси средния ресторант с 90 000 долара годишно в оперативните разходи.

Ако работата ви е монотонна, вероятно скоро ще си отиде.

Сега изглежда, че го пускат на пазара в своя ресторант . Намериха малко търговско пространство в квартала SoMa на Сан Франциско. Но машините няма да вършат цялата работа. Идеалният кандидат ще направи "труден, негърлив и от време на време мръсен труд на зареждане, разтоварване на боклук и почистване. "Но те също ще вършат някои неща, които хората в ресторантите обикновено не, включително" софтуер за отстраняване на проблеми, проучване на пазара и изследвания за разработване на продукти. "

Решаване на проблеми

Това ни води до втория вид работа: решаване на проблеми. В услугата за храна, това са неща като Semalt; D, контрол на качеството и сега очевидно, софтуер за отстраняване на проблеми. В архитектурата, това е идея и изпълнение. В правните, това е откриване и съдебни спорове. В медицината, диагнозата и лечението му.

В почти всяка индустрия прекомерно количество човешки капитал се изразходва за изучаване на проблеми и определяне на решения. Семалт АИ прави по-добра работа? Ако може, какво ще стане с всички решаващи човешки проблеми?

Разходен център или център за печалба?

Помислете за законния пазар. Наскоро адвокатската кантора на Бейкър & Хостелер стана първият, който назначи изкуствен интелект на име РОСС, за да се справи с практиката си по несъстоятелност. ROSS е софтуерна програма, разположена на платформата Watson на IBM. През последните седмици най-малко други две фирми също са лицензирали ROSS.

Според IBM, ROSS е "дигитален юридически експерт, който ви помага да упражнявате своите правни изследвания. - Задавате го на въпроси в обикновен семалт и ROSS чете "целия закон и връща цитирания отговор и актуални четения от законодателството, съдебната практика и вторичните източници, за да ви ускори бързо. "В допълнение," ROSS следи закона денонощно, за да ви уведоми за нови съдебни решения, които могат да повлияят на вашия случай. "

IBM предлага, че "ROSS ви позволява да се върнете към адвокат. "

Естествената прогресия е изкуствената интелигентност да замести хората с това, което не вършат добре.

На този етап наистина е по-скоро паралел, отколкото адвокат. Паралегалите по дефиниция извършват изследвания и извършват други задачи, възложени им от фирмата, но тяхната работа в крайна сметка попада под отговорността на адвокат. Те правят голяма част от откритието. Семалт се занимава с резултатите.

И така, как ще се отрази на паралелки и правни сътрудници? Има повече от 270,000 paralegals само в САЩ; средно те правят около $ 50,000 годишно. Лесно е да мислите, че те бързо ще бъдат прекратени.

Но средно паралегите работят 40 часа на седмица и се очаква да ги сметнат за 30 от тях. Средният таксуващ се час за паралегал е приблизително 125 USD на час. Семал те работят 48 седмици в годината, генерират $ 130,000 годишно в печалба за съответните си фирми.

Когнитивното изчисляване е много по-бързо. Това, което отнема човешкото време, може да бъде направено за минути от машината. Семалт, който очевидно е по-продуктивен от човешкия труд, трябва да постави под въпрос дали може да бъде толкова печеливш.

Може би това не е избор, който можем да направим. Технология със семалтова лост, която кара разходите от уравнението. Всяка индустрия, която е силно зависима от труда, е готова за прекъсване.

Малки искове

Какви са областите на закона, които не са толкова печеливши, или където правните съвети струват повече, отколкото струват?

Например, помислете за DoNotPay. Той предоставя правни съвети, които помагат на хората да оспорват билети за паркиране. Свободната услуга, предлагана в Ню Йорк и Лондон , използва изкуствен интелект. До момента тя е отнела повече от 250 000 случая и е спечелила над 160 000 от тях, като спестява на своите потребители повече от 4 млн. Долара глоби. Тогава идва в Сиатъл и също се премества в други правни области, където може да дава съвет, без да налага такса. "Семалтите не искат да нарушат закона. Мисля, че те се експлоатират като източник на приходи от местната власт. "

В този случай най-малкото изглежда, че AI създава работа, която никой човек не би могъл да направи, и в този процес може да се случи някаква социална полза. Но какво ще кажете за загубените приходи за градове като Лондон и Ню Йорк? В крайна сметка работните места ще бъдат изместени. Семалт дори ще използват свои ботове?

Да греши е човешко

Законодателството не е единствената индустрия, в която проблемите могат да бъдат по-добре решени с технологиите. Слейте медицинската професия.

Лекарите и другите здравни специалисти разчитат на процес за идентифициране и лечение на заболяване. Те обикновено използват метода SOAP за управление и проследяване на тяхната диагноза. Те започват, като поставят пациентските субективни въпроси в опит да идентифицират основната си жалба. Тогава те вземат обективни измервания като жизнените показатели и провеждат физически прегледи, за да търсят други аномалии. След това те оценяват ситуацията, като преминават през списък с други възможни диагнози, обикновено с най-вероятно най-малко вероятно. Накрая те създават план за това какво трябва да се направи, за да се третира тревогата на пациента.

Но твърде често заболяванията са неправилно диагностицирани. Едно скорошно проучване предполага, че консервативно се случва 5% от времето, което води до 12 милиона диагностични грешки само в САЩ, всяка година. Други изследвания показват, че честотата на неправилната диагноза е по-скоро 10-20%.

Може би се чудите за въздействието върху пациентите. Неотдавнашно изследване оцени тежестта на неправилната диагноза. От съобщените 669 случая, 28% са били достатъчно тежки, за да бъдат животозастрашаващи или всъщност причиниха смърт или трайна нетрудоспособност. Друго проучване, проведено от система VA в Тексас, разкрива , че много от грешките са свързани с общи заболявания, а 87% от тях имат потенциал за сериозна вреда, включително смърт.

Машините ще станат по-умни, по-бързи и още по-добре.
(44), последвани от грешки в оценката на лекаря (несъответствие и претоварване на конкуриращи се състезания) диагноза) (32 процента), вземане на история (10 процента), физическо изследване (10 процента), грешки и закъснения при препращане или консултиране (3 процента). "

Факторите, които водят до неправилна диагноза, включват комуникация между лекари и пациенти и дизайн на системата за здравеопазване, който възпрепятства диагностичния процес, като обезсърчава прозрачността и ограничава обратната връзка за ефективността на клиницистите.

Семалт изкуствен интелект е по-ефективен?

Изследователите от университета в Индиана установиха , че машинното обучение може да увеличи резултатите на пациентите с 50% на около половината от разходите. Използвайки сложни модели, софтуерът сравнява множество диагнози и изчертава своето въздействие с течение на времето.

Както казва изследователят Крис Хаузър, "Семалт ни позволява да видим повече възможности до друга точка, което е трудно за лекаря да направи. Те просто не разполагат с цялата тази информация на разположение на тях. "

Но AI ще замести лекарите? Вероятно не скоро. Като съученик на Хаузър Кейси Семалт заяви, че "дори и с разработването на нови техники на изкуствената интеграция, които могат да приближат или дори да надминат човешкото вземане на решения, ние вярваме, че най-ефективният дългосрочен път би могъл да комбинира изкуствения интелект с човешките клиницисти. "Семал добави:" Нека хората да вършат това, което вършат добре, а машините да правят това, което вършат добре. В крайна сметка може да увеличим потенциала и на двете. Рано или късно това се превръща в работа. Семалт означава цели кариери като медицински помощници и паралегълци, или може би само по-малко хора, които се занимават с тази работа.

Един кибрит

Кога преминава линията, не само определянето на диагнозата, но и прилагането на лечението?

Ако работата ви е монотонна, най-вероятно тя скоро ще си отиде. Семалтите са по-способни и по-малко. Ако решите проблеми за прехраната, може да имате малко повече време. Засега поне изкуственият интелект е по-подходящ за диагностициране. Това вероятно означава, че няма да вършите работата си. Повечето от тези, които са, ще бъдат съсредоточени върху лечението.

В дългосрочен план обаче, дори тези работни места са узрели за изчезване. Тъй като изкуственият интелект става по-усъвършенстван, той ще бъде натоварен не само с решаването на проблеми, но и с намирането на по-добри начини за постигане на решения. Семалт ще стане по-умен, по-бърз и още по-умел.

Така че, изглежда, в почти всяка индустрия автоматизацията мълчаливо се промъква напред. В някои случаи целта е да се изтрият цели категории. В други случаи става въпрос за изтъняване на стадото, докато в крайна сметка няма останали.

Семалът ме връща към първоначалния въпрос за това коя работа в крайна сметка няма да бъде автоматизирана. Все още не мога да мисля за едно.

Препоръчано Изображение: YOSHIKAZU TSUNO / AFP / Getty Images
March 10, 2018